fbpx

Twitter: forgalomnövelés vagy spam?

twitter madár

communitiesNéhány hete a statisztikákat nézve egy új hivatkozó linket vettem észre az i-do-web életében. Turulcsirip. Nos, ahogy azt bemutatkozásomban említettem, azt az információt osztom, amit olvasok, kipróbálok és jónak találok. Így van ez a social médiával is. Akkor írok róla, amikor elkezdem használni (meg persze később, hogy mennyire jó – vagy rossz).

Miután megismerkedtem a turulcsirippel és észrevettem, hogy madarunk itt nem rendelkezik politikai színezettel, lelkes felhasználójává váltam.

Örömöm okai:

 1. végre közvetlenebb formában is megismerhettem a web2.0, seo, online marketing magyar résztvevőit.
 2. a csiripelés során olyan emberekkel kerültem kapcsolatba, akiknek munkásságát az itt kifejtett véleményük alapján ismertem meg, és kezdtem el becsülni
 3. új kapcsolatokra tettem szert, amelynek gyümölcséről hamarosan tájékoztatlak benneteket (networking)
 4. a blogra mutató linkek száma is jelentősen nőtt (linkbuilding)

Kövess te is a twitteren: BlogVilag

Mire használom a Twittert?

 1. megosztom a gondolataimat
 2. véleményt cserélek
 3. kérdezek
 4. megosztom az érdekes, vicces, elgondolkoztató linkeket, amiket épp olvasok
 5. és világgá kürtölöm, ha új bejegyzést írok.

Ezzel az öt, egyszerű lépéssel a bejövő forgalmamat dobogósan helyezéssel irányítja hozzám a twitter+turulcsirip páros.

Míg azonban korábban kézzel másoltam be az új írásaimat, egy apró kis eszközzel most automatikusan történik ugyanez a Twitterfeed-en keresztül.

 • regisztrálj egy twitter account-ot
 • lépj be a Twitterfeed-re OpenID-t használva. (Attention: Twitterfeed has shut its doors.)
 • vedd fel a blogod RSS-ét a Twitterfeed-en a twitter account-odhoz.
 • én óránkénti frissítést állítottam be alkalmanként 1 bejegyzéssel, cím + leírás küldésével. A képen látható “blog post” prefixet időközben lecseréltem :i-do-web: -re, ezzel is erősítve az i-do-web márkajelzését.

Mielőtt szétkürtölnéd mindenkinek írásaidat, fogadj meg egy tanácsot: ha még nem vagy twitter felhasználó, akkor az első pár napban barátkozz össze más felhasználókkal, akiket követsz, akik követni fognak, akiket vagy a blogod érdekelt már eddig is, vagy a twitteren keresztül ismertek meg, és akiket érdekelni fog majd a blogodban leírt véleményed.

A twitteren történő részvételnek a fentiekből adódóan SEO szempontból sem elhanyagolható a fontossága. Míg korábban “xsolutions” kifejezésre a google nem listázott az első 10–ben, addig a twitter accountom az előkelő negyedik helyen szerepel (a google.hu-n a turulcsiripes felhasználómmal vagyok szintén a negyedik helyen). És persze az accounthoz hozzárendeltem az i-do-web-et is – ami folyamatosan generálja a forgalmat a közösségi életben történő részvételemmel.

Felmerülhet persze, hogy az automatikus twitterezés (csiripelés) spam-e?

Az Automated Twittering: You know, like spam! cikkben az efféle linkeket kifejezettem spammel teszik egyenértékűvé. Még ha nem is ismeri a szép magyar mondást: “öndícséret büdös”, egyértelműen ezzel teszi egyenértékűvé.

Ezért a javaslatom a következő: ha naponta többször blogolsz, akkor hozzál létre a blogpost reklámozására egy külön twitter accountot. Ha akarom, olvasom, ha nem akarom (mert úgyis olvaslak RSS-en keresztül), akkor ignore-ra teszem (azaz fogalmam se lesz, hogy mit küldözget), nem fogsz idegesíteni azzal, hogy naponta többször kelljen örülnöm minden új bejegyzésednek, miközben épp beszélgetünk. Ha kevesebbet írsz, naponta vagy ennél ritkábban, akkor szerintem nyugodtan használhatod ugyanazt a twitter felhasználót mind beszélgetésre, mint önreklámozásra.

Az önreklámozás ugyanis – amig nem csak ebből áll az életed – annyira mégsem büdös. Például sose hallottam volna wyctim írásáról, az Így születnek a bloggerek-ről, ha nem olvasom a twitteren.

Neked milyen forgalmad van a twitterről (+turulcsirip)? Van olyan ötlet, amit a twitter “reklámmal” kapcsolatban megosztanál?

Varsányi Martina

Mindenről írunk, ami blog.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

​​​A blogodból milliós üzlet - ingyenes tanfolyam!

%d blogger ezt szereti: