fbpx

Miért nem reagálnak egymásra a magyar blogok?

Blog laptop

blogkérdéssel találkoztam a freeblog.hu főoldalán. Aki még nem nézte volna, itt időről időre csemegéznek adminisztrátorok a legfrisebb bejegyzésekből, és az általuk legjobbnak ítélteket kiteszik közszemlére. Emígyen akadtam bodzasfanta blogjára, amelyben azt boncolja, hogy vajon Miért nem reagálnak egymásra a magyar blogok?

A kérdés jó, mitöbb jogos. Ha emlékeztek rá, a Linkelek rád c. írásomban én is ezzel a témával foglalkoztam.

Az említett bejegyzésben a fokozott figyelmemet az alábbi mondatok keltették fel:

Nekem inkább azzal van bajom, hogy a sok kis blog (mint az enyém is) nem tud felérni a nagyok közé. Vagyis, egyirányú a kapcsolat. Mindenki belinkeli a napirajzot, subbát, webisztánt, suematrát meg sok-sok mindent a bejegyzési közé, idéz is tőlük; de a másik oldalról nem jut ekkora figyelem nekünk.

Gondoljunk bele. Suematra látogatottsága két évvel ezelött napi 10.000 látogató volt. Nem tudom, hányan linkelhetnek rá (nálam is az olvasott blogok között ki van téve a linkje), de nem tartom valószínűnek, hogy különösebben érdekelné, hogy miképp lett ő ennyire olvasott. Megjegyzést nem lehet hagyni a korábbi igen bunkó hozzászólások miatt, maximum emailt tudunk neki irni. Suematra, olvaslak, van rád linkem, linkelnél rám? És ha így is teszünk, jó, ha megindokoljuk, hogy miért jó neki az, ha linkel ránk.

Még igazabb ez a Webisztánra. Ott ugyan feltételezek egy szakmai háttért, és talán nézik is a bejövő linkeket. Akkor vajon miért nem linkelnek vissza? Mert talán nem tartják az oldalt témába vágónak, túl kicsinek tarthatják… ki tudja, a fejükbe nem látok bele. A Webisztánnak viszont van egy nagy előnye. Hagyhatunk kommentet, és a kommentben meghagyhatjuk a linkünket. A google szempontjából az onnan ránk mutató linkek egyenértékűek az oldalsó “Linkek” sávban lévő linkel. Ha elég sokat – értelmes – kommentet hagyunk, bizony előbb utóbb megfelelő forgalomban lesz részünk.

Varsányi Martina

Mindenről írunk, ami blog.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

​​​A blogodból milliós üzlet - ingyenes tanfolyam!

%d blogger ezt szereti: