fbpx

Mielőtt egy újabb blogba kezdenél

blogEnnek a bejegyzésnek nagyon örültem volna egy évvel ezelőtt. Remélem Neked is használ annyira, mint amennyire nekem hiányzott. Ha már neked is van (legalább egy) blogod, akkor tán épp azon gondolkozol, hogy egy újat kezdjél. Talán egy új hobbi lelkesít, vagy azt látod, hogy milyen sikeresek néhányan más témákban.

Mielőtt belekezdenél egy új blogba, gondold át a következőket:

1. Mi érdekel valóban? 2007-ben naponta 120.000 új blogot hoztak létre, és ez a szám azóta csak növekszik! De hány múlik el ezek közül alig néhány héttel, hónappal később? Gondolom Te sem akarsz időt, energiát, netán pénzt invesztálni olyan blogba, amely azelőtt kiég, hogy ismert lenne. Hagyd érlelni a gondolatot, hogy lásd, ez valóban ezt akarod csinálni.

2. Írj tartalmat. Mielőtt elindítasz egy új blogot, nem árt, ha előre megírsz néhány ütős bejegyzést. Ne vágj bele úgy, hogy elindítod és elkezdesz bejegyzéseket írni. Ha időt fektetsz be előre, akkor nem csak létrehozhatod a blogot tartóköveit, de lehetővé teszi számodra, hogy levegőhöz juss, amikor szorítóba kerülsz.

3. Hálózat. Egy vállalkozás sem indulhat el anélkül, hogy ne analizáljuk a piacot. Ugyanez igaz a bloggolásra is. Keresd meg a témádba vágó többi blogot és találkozz a tulajdonosaikkal. Találd ki, hogy adhatsz hozzá a témához, ne csak “te is” foglalkozz vele.

4. Terv. Miről akarsz írni az új blogodban? Akarsz vele pénzt keresni? Ismersz valakit, aki esetleg vendégposztolna? Hogyan akarod reklámozni a blogodat, hogy olvasókat szerezz? Írhatsz egy vendégbejegyzést a témaköröd egy másik blogjában? Ha megválaszolod a kérdéseket, akkor eloszlatod a homályt, ami az új blogod körül gomolyog.

5. Design. Ha nem indítod azonnal a blogot, akkor arra is időt nyersz, hogy eltöprengj a webdesign terveken. Hogyan nézzen ki az új blog? Meg tudsz fizetni egy designert, hogy kitűnj a tömegből? A csudába, hogyan akarod neveni? Ezeket a dolgokat el kell döntened, mielőtt nylvánosságra hozod az első bejegyzésed.

Elég sok más ok van, hogy várj, mielőtt új blogba fogsz. Még fontosabb, hogy legyen egy terved és legyen elég erőd, hogy éveken át írjál.

Mi a te véleményed?

Belekezdesz fejetlenül az új blogba, hogy később megbánd? Beszélgessünk róla a hozzászólások között.

Varsányi Martina

Mindenről írunk, ami blog.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

​​​A blogodból milliós üzlet - ingyenes tanfolyam!

%d blogger ezt szereti: