fbpx

Kihívás – internetes pénzkeresés, befektetés nélkül, hónapok alatt?

nő bankkártyával

Lehet-e Magyarországon hét számjegyű internetes üzletet építeni, jelentős tőke nélkül úgy, hogy ez nem tart évekig?

Erre a nagyon érdekes kérdésre fogok még érdekesebb választ adni ebben a cikkben.

És ráadásul, hogy kicsit felpezsdítsem a kedélyeket, egy nyilvános kihívást is be fogok jelenteni az egész ország és világ szeme és füle előtt, amihez nem kis bátorságra van szükség.

Munkából megélni nehéz

Azt hiszem egyetértünk azzal hogy a mai világban nem könnyű színvonalasan megélni.

Ha jól belegondolunk, az lenne normális, hogy napi 8 óra munkával nemcsak hogy telne jó kajára, nyaralásra, a gyerekeink oktatására, hanem még kocsira és lakásra is.

9-5 halálaMiért ne? De sajnos a jelenlegi rendszer nem ily módon működik, se itthon, se nyugaton.

Sőt, az USA-ban egy olyan folyamat játszódik le, melyet a „9-től 5 halálának” hívott egy internet marketinges kolléga. Ez onnan ered, hogy az USA-ban nagyon sok üzletnek, banknak és munkahelynek reggel 9-től délután 5-ig van a nyitvatartása.

Ez abban mutatkozik meg, hogy egyre több ember próbál valamilyen internetes vállalkozással megélhetést találni, hogy ezzel kiváltsa a napi munkáját – mivel abból nem tud megélni.

Hogy ez mennyire sikeres, az egy teljesen más kérdés, hiszen a vállalkozások 90 százaléka sajnos csődbe megy.

Lehet egy bloggal pénzt keresni?

Nagyon általános, hogy a szülni menő nők „mama blogokat” kezdenek, és itt én több tízezer anyukáró beszélek. Léteznek olyanok, akit ebből dollármilliomosok lettek.

Hogyan teszik ezt?

mama blogElőfizetőket íratnak fel email listájukra, majd szépségápolási, pénzügyi, utazási, gyereknevelési, stb. tippeket adnak nekik és ezzel keresnek pénzt.

Ennek több módja van – Google illetve MediaVine hirdetéseket tesznek ki a blogjukra, vagy a blog kapcsolódó termékek ajánlásából jutalékokat kapnak.

Akik ezt még magasabb szinten űzik, azok szponzori díjakat kapnak… A nagy cégek ugyanis felismerték, hogy termékekeit legjobban személyes ajánlás által lehet eladni.

A cégek termékeikből mintát küldenek ezeknek a blogosoknak, ők pefig kipróbálják. Ezután tapasztalataikról cikket írnak, amit több tízezer előfizetőjük elolvas, majd sokan megvásárolják a terméket.

Tehát nemcsak a szponzori díjakat söprik be, hanem még ingyen termékeket is kapnak.

A legprofibbak saját e-könyveket adnak el 30-40 dollárért, online tanfolyamokat 3-4-500 dollárért.

Vegyünk egy példát, nagyon egyszerű matematika. Könnyen ki lehet számolni, hogy ha valakinek van 20.000 előfizetője, kiküld egy e-mail sorozatot, amiben ajánlja 40 dolláros könyvét (kb. 11.000 Ft), és csak az előfizeői 1 százaléka veszi ezt meg (ami 200 előfizető), akkor az 8.000 dollár, ami több mint két millió forint bevételnek felel meg.

Egy email-sorozat kiküldéséből ennyit kaszálni nem rossz, még az ottani fizetéshez képest sem. És ezt akár havonta meg lehet ismételni.

Számoljuk bele azt is, hogy egy e-könyv vagy tanfolyam eladásához nincs szükség raktározásra vagy irodahelység bérlésére, egy laptoppal végezhető…

Így született az a kifejezés, hogy “laptop életstílus”.

Az egyik legnépszerűbb anyuka, Michelle Gardner, egy pénzmegtakarítási blogot indított, és arról ad tanácsot, hogy hogyan tud az átlag csóró ember az alacsony jövedelméből okosan kijönni, illetve mellékállásban plusz pénzt keresni, például egy bloggal.

Nem kevesebb, mint 300.000 ember iratkozott fel az email listájára.

És nem fogjátok elhinni, de Michelle, kb. 4 év blogozás után eljutott oda, hogy heti húsz óra munkával havi 100.000 dollárt keres, és 2017 volt az első olyan éve, amikor éves szinten sikerült az egymillió dolláros jövedelmet elérnie.

A jövedelmének éves beosztása a következő:

  • 2013-ban $116.519
  • 2014-ben $163.929
  • 2015-ben $320.888
  • 2016-ban $979.321.
  • és végül 2017-ben egy őrületes 1.536.732 dollár!

Milyen képzettség kell ehhez?

Hozzá vagyunk szokva, hogy ha állást keresünk, akkor ahhoz valamilyen képesítésre van szükség.

Nemrég olvastam egy cikket, amely a következő kérdést tette fel:

„Felvetted-e volna Steve Jobs-t?”

A gyengébbek kedvéért, Steve az Apple céget juttatta el oda, ahol az most van, ő felelős olyan termékekért, mint az iPod, iTouch és az iPhone.

Amikor fiatalon egy gyárban dolgozott, éjszakai műszakba rakták át, mert a kollégái nem tudták elviselni. Arra, hogy céget vezessen, egyáltalán nem volt képesítése…

Nekem is sok problémám volt ezzel, ugyanis semmilyen képzettségem nincs. (A Műszaki Egyetem villamosmérnöki karára jártam, az államvizsga előtt kimentem az USÁ-ba dolgozni, 2017 májusában jöttem vissza.)

Olyan állásokra adtam be jelentkezésemet, mint webáruház-kezelő a Euronics-nál, vagy közönségszolgálati munklatárs a SalesAutopilot cégnél, és egyik helyről sem kaptam visszajelzést se.

Annak ellenére, hogy majdhogynem jobban beszélek angolul, mint magyarul, nem taníthatok nyelviskolában sem, mert ahhoz tanári képesítés szükséges.

Így aztán a Flextronics nevű cégnél dolgozom a fröccsentőben, folyamatos műszakban minimálbérért, és közben szabadidőmben ezt a blogot építem.

Gondolom egyetértünk abban, hogy a blog, amit olvasol nem néz ki rosszul.

24 órámba tellett, hogy felépítsem, megfelelő sablonok használatával és semmilyen tanfolyamot nem végeztem erre.

És Michelle is képzés nélül jutott el oda, ahova eljutott, csináld magad módon.

Az az igazság, hogy az intereneten, és nagyon sok vállalkozásban is, főleg az számít, amit leteszel az asztalra.

Épületdekorációval fogalkozol? Fényképezd le a munkádat, tedd ki a honlapodra. Az emberek látni fogják, és ha tetszik nekik, megveszik a szolgáltatásaidat, attól függetlenül hogy milyen iskolát végeztél.

Lehet-e Magyaroszágon pénzt keresni az intereneten?

Pár napja, ennek a blognak a megkezdése előtt, rákerestem erre a témára.

Úgy tűnik, hogy néhány kivétellel a cégeknek, vállalkozásoknak problémát okoz az, hogy az internetet hatékonyan a termékeik reklámozására és értékesítésére használják.

Mi az én véleményem erről?

Magyarországon egyáltalán nem nehéz felépíteni egy internetes üzletet, illetve a már meglévő honlapodat új érdeklődők illetve vásárlók bevonzására használni.

Hogy mire alapozom ezt az állítást?

A versengés nem túl erős és a legtöbb szereplő alapszinten alkalmazza mind a keresőoptimalizálási, mind az online eladási technológiákat.

Hogyan kezdtem

Én nem egészen másfél éve kezdtem el tanulmányozni a témát, szabadidőmben.

Ez idő alatt több száz blog cikket olvastam el, videót néztem meg az internet marketingről, web-áruházak működtetéséről. Számos nyereséges blog működését elemeztem és néhány fizetett tanfolyamot is elvégeztem (angolul).

Az abszolút nulláról kezdtem.

Több blogot is felépítettem angolul, és nem volt senki aki megmutatta volna, hogy hogyan kell csinálni.

Fogalmam sem volt, hogyan kell optimalizált cikkeket írni, amelyek majd megjelennek a Google első oldalán.

Végignéztem, hogy hogyan kezdett a Google organikusan látogatókat küldeni blogjaimra.

Rengeteg időt elvesztegettem rossz technikákkal.

Megmondom teljesen őszintén, hogy az tudásom az USA-beli szinthez képest közepes. Nem tartom magam profinak.

De úgy érzem, hogy itthoni pályán simán el tudom érni azt, amit akarok.

A kihívás

Hogy az élet izgalmasabb legyen, ezennel egy kihívást jelentek be.

halas kihivásNem ez az első eset…

2017 novemberében, amikor még eléggé új voltam az internet marketing területén, írtam egy cikket az amerikai Mostly Blogging blogra. Ennek a címe a következő volt: „Hogyan érd el garantáltan, hogy a blogod a Google első oldalára kerüljön?”. A cikk angolul megnézhető, rajta van a nevem.

Bejelentettem az a kihívást, hogy ez a cikk hamarosan a Google első oldalán fog megjelenni egy bizonyos kifejezés begépelésekor. Néhány órán belül ez meg is történt.

Ráadásul a cikk annyi látogatót vonzott, hogy anna ellenére, hogy már November volt, 2017 ötödik legolvasottabb cikkévé vált azon a blogon, legyőzve olyan cikkeket, amelyek egész évben fenn voltak, vagy már több éve.

Az igazat megvallva, nem tudtam, hogy ez lesz az eredménye, csak becsuktam a szememet és eléggé vakmerően beleugrottam a mély vízbe.

A mostani kihívás kicsit más…

A cél az, hogy egy olyan internet üzletet indítsak be, amely a következő maximum egy évben havi több millió forintos nyereséget fog hozni.

A projekt három részből áll.

  • BlogVilág, amit most olvasol az első.
  • AjándékSziget, a webáruház a második. (Az oldal építése folyamatban van e cikk írásakor.)
  • Egy társkereséssel kapcsolatos honlap a harmadik.

Azért három különböző dolog, mert nem akarom egy lóra tenni az összes „pénzemet”.

Blog milliomosok

Kövessetek!

És hogy nektek mi ebben a jó?

Megtapasztalhatjátok, hogy hogyan csinálom.

Kipróbálhatjátok a rendszerem, feliratkozhattok az email listámra, megnézhetitek, hogy milyen emaileket küldök ki. Megtapasztalhatjátok, hogy milyen fogásokat használok.

Ha akartok, követhettek a saját blogotokkal. Akár egy teljesen új blog indításával, akár azzal, hogy tippjeimet alkamazzátok meglévő honlapotokra.

  • Egyetemista vagy, és nem biztos a jövőd? Építsd fel blogodat, és amire leállamvizsgázol, lesz egy olyan érték a tulajdonodban, amely egész hasonló egy üzlethelyiséghez.
  • Van egy online üzlethelyiséged és nem hoz be sokat? Használd fel tippjeimet, és meglátjuk, hogy mi történik…

Egy része az anyagognak ingyenes lesz, más része pedig versenyképesen lesz beárazva, úgy hogy bárki megengedheti majd magának.

És hogy ezt mind még tetézzem, vezetek egy olyan cikket (egy esettanulmányt), ahol rendszeresen leírom, hogy mit csináltam a blogokon, milyen eszközöket használtam, magyarázattal együtt. Így nyomon követhetsz majdnem mindent…

Kérlek, hogy oszd meg ezt a cikket azokkal a barátaiddal, akiket úgy gondolod, hogy érdekel.

Valószínűleg szükségük van rá.

A következő lépésed

Ha ez érdekel téged, iratkozz fel az email listámra a cikk alatt lévő űrlapon.

És itt az első leckéd:

Ne felejtsd el jól megfigyelni, hogy milyen szöveggel csábítalak arra, hogy feliratkozz, és hogy mi történik azután, hogy megnyomtad a gombot.

Nyiri Péter

2017 eleje óta foglalkozom blogírással és 2010 óta internet marketinggel. Az a célom, hogy segítsek neked blogodat, honlapodat vállalkozásod szolgálatába állítani, hogy ezzel növeld a bevételed.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

​​​A blogodból milliós üzlet - ingyenes tanfolyam!

%d blogger ezt szereti: