Top 5 SEO eszköz a digitális marketing ügynökségek számára

T

Ez a lista csak univerzális SEO eszközöket tartalmaz, azaz olyanokat, amelyek az alábbi öt alapfunkció mindegyikét tartalmazzák:

 • Kulcsszó-kutatás
 • Versenyképes kutatás
 • Backlinkek elemzése
 • Technikai SEO audit
 • Pozíciókövetés

Az olyan eszközök, mint a Buzzsumo, a Ninja Outreach és a Google saját Keyword Plannerje nem szerepelnek a listán. Bár ezek az eszközök egyedülállóan hasznosak, nem univerzális SEO-eszközök. A Kulcsszótervező például csak egy kulcsszóelemző eszköz a Google hirdetésekhez. A kulcsszótervező segítségével nem végezhet SEO auditot egy weboldalon. Hasonlóképpen, a Buzzsumo egy nagyszerű eszköz a tartalommarketinghez és az influencerek eléréséhez. Nem használhatja a backlinkek auditálására vagy a pozíciók nyomon követésére.

Top 5 SEO eszköz a digitális marketing ügynökségek számára

Semrush

Kezdjük a kedvenc SEO eszközömmel: Semrush. A Semrush-t már az ügynökségnél töltött első napjaim óta használom, és ez az ideális termékem minden SEO-val kapcsolatos dologhoz.

A Semrush elsősorban a kulcsszókutatási és versenyképes intelligencia képességeiről ismert. Ha ügyfele viszonylag új a piacon, vagy olyan területen dolgozik, ahol nagy a verseny, nem lesz könnyű a nagy volumenű és nagy versenyű kulcsszavakra rangsorolni. Ilyen esetekben a legjobb, ha olyan kulcsszavakat céloz meg, amelyek alacsony versennyel és nagy forgalmi potenciállal rendelkeznek.

A Semrush Keyword Magic eszközével azonosíthatja a legjobb kulcsszavakat ügyfelei weboldalai számára. A kampányához találhat címszavakat és hosszú távú kulcsszavakat is, de ha nagy forgalmi potenciállal rendelkező hosszú távú kulcsszavakat céloz meg, keressen olyan kulcsszavakat, amelyek alacsony vagy közepes keresési volumennel, alacsony versennyel és alacsony kulcsszó-komplexitással rendelkeznek. .

A Semrush eszköztár tartalmazza a piac egyik legfejlettebb SEO auditáló eszközét is. A Semrush weboldal-ellenőrző eszközével gyorsan azonosíthatja és kijavíthatja ügyfelei weboldalainak kritikus hibáit.

Fő jellemzők

 1. A Semrush Site Audit eszköz alapos technikai SEO auditot végez a weboldalán, és segít kijavítani a weboldalán található összes kritikus SEO hibát.
 2. Az organikus kutatási jelentés lehetővé teszi, hogy megnézze versenytársai legjobban teljesítő kulcsszavait, felfedezze új organikus versenytársait, és nyomon kövesse a domain pozíciók változásait.
 3. A Keyword Magic eszköz lehetővé teszi, hogy megtalálja a legjobb kulcsszavakat a SEO és PPC kampányaihoz.
 4. A Domain vs. Domain eszközzel akár öt domain egymás melletti összehasonlítását végezheti el, és láthatja a domainek közös és egyedi kulcsszavait.

Kattintson ide a SEMrush Pro 1 hónapos ingyenes próbaidőszakára való feliratkozáshoz.

Megjegyzés: ha új vagy már felhasználója a SEMrush-nak, vagy ha már használod, nagyon ajánlom, hogy töltsd le a «The Ultimate Semrush Playbook» című ingyenes e-könyvünket. Az ebook egy alapos útmutató a Semrush SEO, versenytárskutatás és tartalommarketing célú használatához. Kattintson ide az e-könyv letöltéséhez.

Ahrefs

Ha backlink-elemzésről van szó, nincs jobb eszköz az Ahrefsnél. Ez a vezető marketing- és SEO-szakértők által preferált backlink-elemző eszköz, mivel hatalmas indexmérete és az adatok bemutatásának pontossága miatt.

Az Ahrefs büszkélkedhet a világ legnagyobb élő backlink-indexével (16 trillió link), és szkennere naponta akár 5 milliárd weboldalt is feldolgoz. Emellett felhasználóbarát kezelőfelülettel rendelkezik, ami tovább erősíti hírnevét, mint elsőrangú SEO-eszköz.

Az elmúlt néhány évben az Ahrefs egy teljes marketingeszköz-csomaggá fejlődött, amely külön eszközöket kínál a kulcsszókutatáshoz, a webhelyauditáláshoz és a tartalomhoz. Az Ahrefs azonban még mindig a Site Explorerről ismert, amely egy backlink-ellenőrző és organikus kutatási eszköz, amely mélyreható elemzést kínál bármely weboldal vagy URL szerves keresési forgalmáról és backlink-profiljáról.

A Site Explorer segítségével láthatja, hogy mely webhelyek hivatkoznak ügyfelei és versenytársai webhelyeire, és értékelheti a backlink-profiljuk minőségét. Azt is elemezheti, hogy a versenytársai milyen kulcsszavakra rangsorolnak, és láthatja, hogy mely oldalak hozzák a legtöbb keresési forgalmat.

Ott van még az Ahrefs Rank Tracker, amely az egyik leggyakrabban használt eszköz a SEO-ban. A Rank Tracker segítségével nyomon követheti ügyfelei keresőmotoros helyezéseit az idő múlásával, és összehasonlíthatja teljesítményüket a versenytársakkal. Az ütemezett jelentéseket közvetlenül a postaládájába is kaphatja.

Fő jellemzők

 1. A Site Explorer eszköz részletes elemzést nyújt bármely weboldal vagy URL-cím visszautalásairól és keresési forgalmi profiljáról.
 2. Az Ahrefs Rank Tracker segítségével nyomon követheti a Google keresőben elért helyezéseit 170 országban, asztali és mobil eszközökön, és összehasonlíthatja teljesítményét a versenytársakkal.
 3. Az Ahrefs Keywords Explorer 3.0 segítségével több ezer releváns kulcsszóvariációt kaphat pontos keresési volumennel, kulcsszó nehézségi pontszámmal és olyan fejlett mérőszámokkal, mint a kattintások, a visszatérési arány és a szülői téma.

Kattintson ide az Ahrefs 7 napos próbaverziójához 7 dollárért.

Megjegyzés: A SEMrush és az Ahrefs funkcióinak részletesebb összehasonlításáért nézze meg a Semrush vs Ahrefs: Melyik SEO eszköz a jobb?

HubSpot

A HubSpot SEO és tartalomkezelési eszközök egész sorát kínálja, hogy növelje webhelye keresőmotoros tekintélyét és drámaian növelje a konverziós arányokat.

A HubSpot SEO-eszközei integrálva vannak a HubSpot tartalomstratégiai eszközével, amely lehetővé teszi, hogy könnyedén megtaláld és rangsorold a számodra és ügyfeleid számára fontos témákat. Ez az integráció nagyon hasznos lehet, amikor potenciális kulcsszavakat keres az ügyfelei fülkéjében a tartalomkészítéshez.

Mivel a HubSpot SEO eszközei más konverziós ráta optimalizáló (CRO) eszközökkel is együtt működnek, mint például a céloldalak, az A/B tesztelés, a társalgási botok és a cselekvésre való felhívások, valóban a konverziós arányok maximalizálására összpontosíthat ügyfelei számára. makro konverziók (a látogatók megvásárolják a terméküket/szolgáltatásukat) és mikro konverziók (a látogatók feliratkoznak a hírlevelükre, megnéznek egy promóciós videót stb.)

Most pedig beszéljünk a HubSpot SEO csomagjának legfőbb hátrányáról: a költségekről. A HubSpot SEO-eszközeihez való hozzáféréshez a HubSpot Marketing Hub professzionális csomagra kell frissíteni, amely havi 560 dollárba kerül. Ez magas ár egy marketingszoftverért. Ezért csak akkor tanácsolnám, hogy fontolja meg ezt a lehetőséget, ha a prémium CRO eszközöket szeretné használni, és hozzáférést szeretne kapni a teljes marketing szoftvercsomagjához az alábbi címen egy helyen. Más szóval, ha a konverzió a fő cél, akkor valószínűleg a HubSpotot kell választania.

Megjegyzés: A HubSpot szintén büszkélkedhet a SEO-források kiterjedt könyvtárával, és az ingyenes SEO-tanfolyamok nagyszerűek a marketingesek és a vállalkozók számára, akik szeretnék tökéletesíteni a SEO-képességeiket. Az alábbi ingyenes tanfolyamokra az alábbiakban jelentkezhet:

 1. HubSpot Google SEO oktatóprogramja
 2. HubSpot linképítés bemutató kezdőknek

Fő jellemzők

 1. A HubSpot a relevancia, a verseny és a népszerűség alapján témajavaslatokat ad, valamint hozzáférést biztosít a havi keresési adatokhoz, így felmérheti, hogy a téma-specifikus rangsorolás hogyan eredményez nagyobb szerves forgalmat.
 2. Ugyanott, ahol a blogbejegyzéseket, a céloldalakat és a weboldal oldalait is létrehozza, megvalósítható on-page SEO tippeket kaphat.
 3. Könnyedén nyomon követheti tartalmainak hatékonyságát, hogy meghatározhassa, mely témák működnek a legjobban, és melyek nem.
 4. Hozzáférést kap a HubSpot Marketing Hub olyan eszközeihez is, mint a céloldalak, chatbotok, online chat, A/B tesztelés, e-mail marketing és még sok más.

Kattintson ide, ha többet szeretne megtudni a HubSpot SEO eszközeiről.

Kapcsolódó: 15 ingyenes HubSpot eszköz és forrás, amelyet minden marketingesnek használnia kell

serpstat

A legtöbb SEO-eszközzel az a probléma, hogy havonta közel 100 dollárba kerülnek. Ez a szokásos árképzési gyakorlat ebben az iparágban. Az olyan népszerű SEO-eszközök, mint a SEMrush, az Ahrefs és a Moz mind ugyanannyiba kerülnek, ami nem ideális, ha még csak most kezded.

A Serpstat kerüli ezt a szokásos árképzési gyakorlatot, mivel alapcsomagja mindössze 69 dollárba kerül havonta, így a kisebb ügynökségek számára remek alternatívája a SEMrush és az Ahrefs szolgáltatásoknak.

A 2013-ban egyszerű kulcsszó-kutató eszközként indult Serpstat fokozatosan egy teljes SEO és PPC elemző platformmá fejlődött.

A Serpstat segítségével kulcsszó-kutatást, versenytárselemzést, technikai webhelyauditot, backlink-elemzést és még sok mást is végezhet. Az ezzel az eszközzel létrehozott adatok nem biztos, hogy olyan pontosak vagy átfogóak, mint más eszközök, például a SEMrush vagy az Ahrefs, de még mindig egy megbízható SEO-eszköz. És figyelembe véve azt a tényt, hogy a Serpstat csomagok szerény havi 19 dolláros áron kezdődnek, megéri.

Fő jellemzők

 1. A Serpstat fejlett webhelyaudit eszköze lehetővé teszi, hogy azonosítsa és kijavítsa a webhelyén található kritikus SEO hibákat.
 2. A hihetetlenül hasznos «Kereshető kérdések» funkcióval kutatásokat végezhet a niche-kérdésekben, és ötleteket találhat a forgalom vonzására alkalmas tartalmak létrehozásához.
 3. A Kapcsolódó kulcsszavak jelentéssel létrehozhatja a kiindulási kulcsszóhoz szemantikailag kapcsolódó összes keresési lekérdezést.

Kattintson ide a Serpstat előfizetéshez

Megjegyzés: ha csak most kezded használni a Serpstatot, ajánlom, hogy töltsd le az ingyenes ebookunkat, a «The Ultimate Serpstat Playbook»-ot. Ez a részletes útmutató segít a legtöbbet kihozni a Serpstat előfizetéséből. Kattintson ide az ebook letöltéséhez.

Mangulák

Végül, de nem utolsósorban, itt van a Mangools SEO eszköztára. A 2014-ben indított Mangools öt SEO eszközt tartalmaz: KWFinder a kulcsszavak kutatásához, SERPChecker a SERP elemzéshez, LinkMiner a backlink elemzéshez, SERPWatcher a rangsorolás követéséhez és SiteProfiler a weboldal elemzéséhez.

A Mangools talán a legismertebb a zászlóshajó eszközéről, a KWFinderről, egy felhőalapú kulcsszó-kutató eszközről, amely segít ideális kulcsszóötleteket generálni, amelyeket a blogbejegyzések, a weboldal tartalma, a céloldalak és a PPC-hirdetésekben használt szövegek mindenben felhasználhat. A csomagban található többi SEO-eszköz azonban ugyanolyan hasznos, és meglehetősen kedvező áron érhető el.

Ha tehát szűkös a költségvetése, de mégis szeretne befektetni egy olyan eszközbe, amely segít a mindennapi keresőoptimalizálásban, a Mangools a legjobb választás. Ez a legköltséghatékonyabb SEO eszköz ezen a listán.

Fő jellemzők

 1. A KWFinder, a Mangools kulcsszókutató eszköze lehetővé teszi, hogy pontos keresési volumenű kulcsszóötleteket találjon, és az egyik legpontosabb kulcsszó nehézségi mérőszámmal rendelkezik a piacon.
 2. A LinkMiner segítségével megtalálhatja és reprodukálhatja versenytársai legerősebb backlinkjeit.
 3. A SiteProfiler, egy weboldalelemző eszköz, amely lehetővé teszi, hogy elemezze versenytársai forgalmát, legértékesebb tartalmát és backlink profilját.

Kattintson ide, hogy 10 napig ingyenesen kipróbálhassa a Mangools-t

Kapcsolódó: Semrush vs Mangools: melyik SEO eszköz a jobb?

Végső gondolatok

Íme öt SEO-eszköz, amelyet a digitális marketingügynökségeknek ajánlanék. A prioritástól és a költségvetéstől függően választhat az alábbi 5 SEO-eszköz közül:

 1. Semrush — használja, ha elsődleges prioritása az ügyfelei konverziós rátájának optimalizálása. Az árak 119,95 $/hónapnál kezdődnek.
 2. Ahrefs — használja, ha a legfőbb prioritása a backlink-elemzés. Az árképzés 99 $ / hónapról indul.
 3. HubSpot — használja, ha a fő prioritása az ügyfelek konverziós arányának optimalizálása. Az árak havi 560 dollártól indulnak.
 4. Serpstat — Használja, ha kis költségvetéssel rendelkezik, de szüksége van egy megbízható SEO eszközre. Az árak havi 69 dollárnál kezdődnek.
 5. Mangools — használja a fenomenális kulcsszó-kutatási képességei miatt. Az árak havi 49 $-tól kezdődnek.

Ezeket az ingyenes SEO-eszközöket is használhatja a SEO-erőfeszítései kiegészítésére, de ahhoz, hogy a legjobb eredményeket érje el ügyfelei SEO- és PPC-kampányai számára, legalább a fent említett SEO-eszközök egyikébe be kell fektetnie.

About the author

Add comment

By admin