Mennyibe kerül a seo promóció

M

Ahhoz, hogy erre a kérdésre válaszolhassunk, két logikus részre kell osztanunk: mennyibe kerülhet a seo, és mennyit vagy hajlandó költeni rá.

Miért van rá egyáltalán szükséged, erre a keresőmotoros promócióra? Mielőtt elkezdenénk beszélni a költségekről — érdemes megválaszolni ezt a nyilvánvaló kérdést. Nem megyünk bele a részletekbe, de általánosságban. A Seo promóció célja, hogy segítse vállalkozását az értékesítés növelésében a keresőmotorokon keresztül. Tehát mennyibe kerül a seo promócióért fizetni? Valószínűleg ez az egyik első kérdés, amelyet a vállalkozók feltennek nekünk. Ezért előre elkészítettük a választ.

A seo-promóciónak 4 legnépszerűbb modellje van

Ennek megfelelően az árak és a fizetési módok a választottól függően változnak: 1) promóció a pozíciókért — a havi díj vagy fizetés a levont a felső lekérdezésben, 2) promóció a forgalomért — általában havi díj, plusz egy további fizetés kattintásonként, 3) promóció a vezetésekért — havi díj, plusz egy további fizetés vezetésenként, 4) egyszeri seo erőforrás optimalizálás — egyszeri fizetés a projektért, a munka mennyiségétől függően.

Előléptetés a pozíciókban

A Seo szakember belemegy a vállalkozásának témájába, annak irányaiba, és létrehoz egy szemantikus magot (keresőkérdések halmazát) a webhely népszerűsítéséhez. Az ilyen típusú promóció célja, hogy a szemantikus mag összes lekérdezése a keresőmotorok találati listájának élére kerüljön. Leggyakrabban ezt a munkarendszert havi fix kifizetésekben fizetik ki. Az ár függ a támogatott lekérdezések számától, valamint más tényezőktől, mint például a verseny, a régió promóciója stb., de a minimális költséget mi orientáljuk Önt. A vállalkozások általában havi 30 000-35 000 rubeltől kezdenek dolgozni e rendszer szerint. Vannak olcsóbbak, de a legtöbb esetben ezek a szervezetek a támogatott projektek számára támaszkodnak, és a minőség és a szolgáltatás … Tudod, sok kívánnivalót hagy maga után.

Létezik azonban egy bonyolultabb, garanciával járó fizetési konstrukció is. Minden egyes keresési lekérdezés költségét kiszámítjuk. Meghatározott időtartamú előléptetési időszak a top összes kérés. A lekérdezések költségét megszorozva a hónapok számával, és a projekt költségét képezi. A végén a promóció kiszámításra kerül, és csak azokért a lekérdezésekért fizet, amelyek a tetejére kerültek.

Az ujjaidon, itt van a rendszer: például egy szemantikus mag 100 kérésből áll, 6 hónapos promóciós időszak, az összes kérés költsége egyenlő, és 60 000 rubelt tesz havonta. Ezután a projekt költsége az összes kérés 100%-os növekedésével 360 000 rubel lesz (60 000 rubel * 6 hónap). Tegyük fel, hogy 6 hónap elteltével a vállalat a kéréseknek csak 80%-át tudta megjeleníteni. A számítás megtörténik, és 288 000 rubelt fizet (360 000 rubel * 80%). Az igazságosság kedvéért meg kell jegyezni, hogy a vállalatok ezzel a rendszerrel részleges előtörlesztéssel dolgoznak, és fedezik magukat.

Promóció a forgalom által

Ez a modell a keresőmotorokból érkező látogatók számának növelésére összpontosít. Fizetési rendszer: fix havi díj + felár minden egyes látogató után. Átlagosan 30 000 rub/hó + 0,2 rub. per kattintás. Ez a fajta promóció nagyon előnyös, ha egy nagy webáruházzal, információs portállal rendelkezik, sok oldallal egy nagyon népszerű témában. A legfontosabb, hogy ne felejtsük el figyelni a forgalom minőségét! Végtére is, ha az erőforrás látogatóit a folyóba öntik, de ez nem a célközönség, a hozam tőlük nem lesz.

Előléptetés a leeds által

Itt minden nagyon hasonló a forgalom ösztönzéséhez, az egyetlen különbség az, hogy a felár nem kattintásonként, hanem a leadért (a látogatóért, aki hívott vagy kérést hagyott) fizetendő. Fizetési rendszer: havi fix fizetés, átlagosan 30 000-35 000 rubel/hó.+ felár vezetésenként 60 rubel/vezetés, témától, versenytől és egyéb tényezőktől függően.

Egyszeri optimalizálás

Ha úgy dönt, hogy elkezdi népszerűsíteni webhelyét a keresőmotorokban, a seo optimalizálásnak mindenképpen meg kell tennie. Ha havonta fogják előléptetni, akkor a munkát a költségek tartalmazzák. A webhelyoptimalizálás azonban külön is elvégezhető. Munkafázisok és költségek:

  • Seo audit az oldal részletes jelentéssel — az átlagos piaci költség 10 000 rubel.
  • A megbízás elkészítése az ellenőrzés alapján — az átlagos költség a piacon 10 000 rubel.
  • Műszaki specifikációk kivitelezése — a költségek közvetlenül függnek a munka számától és összetettségétől.
SEM industry; SEO company; Internet Marketing Professional; Search SEO Company

És akkor mennyit KELL költenie a seo-ra?

Az egyik dolog az, hogy mennyibe kerülhet. De van-e vonal a kötelező költségek között? Egy minimum és egy maximum? Bontsuk le. Önmagában nem létezik minden típusú vállalkozás és promóció között egyformán alkalmazható megoldás. Nincs olyan dolog, hogy «egy méret illik mindenre». Végül is ez attól függ:

  • az Ön vállalkozásának típusa
  • az Ön jelenlegi online jelenléte
  • a seo promóció céljai
  • verseny
  • régió.

És ez csak a jéghegy csúcsa. Tehát az első dolog, amit tanácsos megértenie, a következő:

«a seo nem költség, hanem befektetés».

Ez egy megtérülő befektetés (sőt, talán a lehető legjobb), amelynek eredményeit rövid és hosszú távon is láthatja. Ha vállalkozása az online forgalomtól függ, akkor a seo optimalizálásnak az online promóciós költségvetésében az első helyen kell állnia. Ami a költségeket illeti. Ne tévesszen meg az olcsóság. Seo promóció időigényes és fáradságos folyamat, amely magában foglalja több alkalmazott az állam (legalább: seo-optimalizáló, webmester, szövegíró). És ha felajánlják, hogy támogassa a webhelyet egy fillérért, gondoljon arra, hogyan fogják visszafizetni a munkát az alkalmazottak és még mindig kap egy nyereséget? Kerülje a támogatott cégeket is, amelyek megduplázzák a márkájuk árát. A legjobb megoldás, ha a közepes árkategóriában talál egy céget, hozzáértő szakemberekkel, akik megtalálják Önnek a legmegfelelőbb promóciós modellt, és olyan ajánlatot tesznek, amely megtérül!

Ha szeretné megtudni, hogyan népszerűsítheti weboldalát a keresőmotorokban saját maga, személyesen elsajátítva az összes SEO promóciót, olvassa el részletes, lépésről lépésre bemutatott útmutatónkat!

About the author

Add comment

By admin