How to sell a site and where you can do it

H

Hogyan adjunk el egy weboldalt és hol tegyük ezt meg?

A felhalmozott forgalmú és súlyú erőforrás vonzóbb a hirdetők számára, mint az újak. A weboldal eladása előtt a tulajdonosnak fel kell készülnie a folyamatra: számszerűsítse az összes meglévő erősséget, írjon egy weboldal leírást, számolja ki a projekt költségeit, és csak ezután válasszon egy platformot a nyereséges értékesítéshez.

Az interneten különböző típusú weboldalak léteznek. Például a termékek értékesítésére szolgáló online áruházak vagy a cégről szóló információk szolgáltatására szolgáló névjegykártya-oldalak. Az ilyen online platformok lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy telefonáljanak, valamint meglátogassák a megfelelő offline üzleteket, éttermeket, szépségszalonokat stb. Д.

A nem üzleti célú információs platformok külön osztályt alkotnak az interneten található összes ismert digitális forrás között. Például hírportál, tematikus fórum, blog stb. Ebben az esetben a weboldal tulajdonosa bevételeinek nagy részét reklámokból szerzi, amelyek költsége a portál közönségétől függ.

A weboldal népszerűsége a felhasználók körében, valamint az online forrás vonzereje a hirdetők számára a projektbe fektetett erőfeszítések, a ráfordított idő, a promócióra szánt pénzeszközök és más szükséges eljárások eredménye.

A felhalmozott forgalmú és súlyú weboldal koros. Az oldal minden jellemzője és tulajdonsága passzív jövedelmet tesz lehetővé.

Tehát minden erőforrás a tulajdonosa számára üzleti tárgy, amely megvásárolható vagy eladható. A kész weboldalakat eladásra kínáló piac némileg eltér a hagyományos offline vállalkozások vásárlásának és eladásának folyamatától.

Hogyan kell eladni egy webhelyet, és miért van rá szükség

Számos gyakori oka van annak, hogy a tulajdonosok a webhely eladása mellett döntenek. Kiemeljük a legfontosabbakat:

1. A vállalkozás bezárásáról szóló döntés. A webhely tulajdonosa megváltoztatja üzleti tevékenységének körét, másik városba vagy országba költözik, vagy leállítja az online kereskedelmi tevékenységet, hogy fizikai üzleteket üzemeltessen az értékesítés érdekében.
2. Nincs elég idő a weboldalfejlesztésre és a reklámkampányokra. Például a tulajdonosnak több erőforrása van, és úgy dönt, hogy egy jövedelmezőbb projektre fordítja figyelmét, és elhalasztja az online platformot.
3. A pénzügyi szempont a weboldal tulajdonosának fő célja. Ebben az esetben a weboldal értékes vagyontárgy, és eladása a tulajdonos számára előnyös. Egy felmelegített webes erőforrásnak nagy értéke lehet.
4.  A honlapot kizárólag azzal a céllal hozták létre, hogy előre eladják. Egyes webfejlesztők és SEO-specialisták először minden új weboldalt létrehoznak és népszerűsítenek, majd megpróbálják azokat a maximális profit érdekében továbbértékesíteni.

A domainek és weboldalak eladásának rendje. Mi a különbség?

Egy elkészült weboldalnak saját designja, szerkezete van, amely megfelel a korának és súlyának a szerves keresésben.

Ha a potenciális vevő közel áll a webhely témájához, funkcionalitásához, egyéb látható jellemzőihez, és ez a vevő nem akar időt és energiát fordítani egy webes projekt semmiből történő népszerűsítésére, akkor a kész weboldal megvásárlása jó megoldás lehet. Az eladó kompenzációt kap az elvégzett nagy mennyiségű munkáért, a vevő pedig egy olyan tartalommal és rangsorolással rendelkező erőforrást kap, amely már a kezdetektől fogva passzív jövedelmet generálhat.

Weboldal eladó jön egy domain, mert az oldalak érdeke online projekt és URL-ek egy fejlett rangsor és link tömeg.

A domainek eladási folyamata, amely a webhelyektől elkülönülten történik, akkor következik be, amikor maga az erőforrás nem képvisel értéket a vevő számára, de a domainje hasznos lehet egy másik tulajdonos számára. Ez akkor történik, ha egy online platform domainje megfelel az oldal témájának, és saját jelentős történettel rendelkezik. Ráadásul a keresőmotorok a régebbi domaineket tekintélyesebbnek és megbízhatóbbnak tartják, mint az újonnan létrehozottakat. Ez egy újabb ok arra, hogy külön vásároljon egy domaint.

Hogyan kell eladni egy webhelyet

Számos lehetőség van a webes erőforrás értékesítésére. Például:

 • szakosodott csere;
 • egy népszerű piactéren;
 • webmesterek fóruma.

A webhelyet fix áron vagy aukciós formában lehet értékesíteni.

Domain eladó

A domain egy internetes erőforrás egyedi neve, amely az erőforrás azonosításához és megtalálásához szükséges. A weboldal létrehozásakor a cégtulajdonosok általában azt szeretnék, ha a cím illeszkedne a témához, a márkanévhez, és lehetőleg rövid és megjegyezhető legyen.

A megfelelő domain név azonban gyakran már használatban van, és nem áll rendelkezésre egy másik zónában (.com, .biz, .org) található hasonló ingyenes domain név.

A megfelelő webhelynév megszerzéséhez kereshet ajánlatokat azok között, akik el akarják adni a domaint a vevőknek. Gyakran előfordul, hogy a tulajdonosok, akik egy domain-t eladásra kínálnak, inaktív oldallal és elavult tartalommal rendelkeznek. Az emberek ilyen kategóriája nem hajlandó semmit sem változtatni az elhagyott online projektben.

Domainértékesítés: mi az és miért

A domaineket gyakran árveréseken értékesítik. Például azok, akik az USA-ban szeretnének eladni egy domaint, használhatják az amerikai domainnevek cseréjét, vagy felkereshetnek egy erre szakosodott fórumot egy aukcióra.

Hol tudom eladni a weboldalamat? Több platformválaszték

Minden érdeklődő vásárlónak és vevőnek van egy dedikált online tér az interneten, ahol mindannyian megkaphatják a kívánt eredményt — egyesek megpróbálják eladni projektjüket ott, míg mások érdekes lehetőségeket keresnek elfogadható áron.

Tekintse meg a legmegbízhatóbb platformokat, amelyeken weboldalakat vásárolhat és adhat el:

Flippa

Az egyik legnépszerűbb platform az interneten. Az eladásra kínált oldalak nagy száma az online projektszolgáltató védjegye. A vevők a legalacsonyabb jutalékokra is számíthatnak.

A weboldalak adás-vétele mellett az alkalmazások és domainek kereskedelme is lehetséges. A Flippa által kínált szolgáltatások közé tartozik az online finanszírozás és közvetítés is a platform látogatói számára.

Oldalak és domainek piaca Flippa

Ez a platform a megfizethető árképzés és a könnyen navigálható funkciók miatt figyelemre méltó. A kéthetes hirdetési időszak ára 59 dollárnál kezdődik. A vállalat minden potenciális vásárló és eladó rendelkezésére bocsátja az elérhetőségeket. És kitölthet egy online jelentkezési lapot az érdeklődésének megfelelő szekciók egyikében:

WeboldalVegye meg

Ez a platform az egyik legmegbízhatóbbnak számít. Ugyanakkor a felhasználók a rossz böngészés miatt nehézségeket tapasztalhattak. A honlap tetején az összes érdekes szekció megjelenik. Ez egy külön kategória az oldalon. A WebsiteAcquire.com szolgáltatásainak másik pozitív jellemzője az alacsony költségű opció (mindössze öt dollár egy listára való felkerülésért az oldalon).

Hogyan vásároljon és adjon el egy weboldalt a WebsiteAcquire.com-on?

 1. A webhely forgalmának elemzése. A látogatók az erőforrás értékének fő mutatói. Minél több felhasználó látogatja naponta az oldalt, és minél nagyobb az érdeklődésük a tartalom iránt, annál nagyobb súlya van az oldalnak. Fontos figyelembe venni az oldal egyedi látogatóinak számát is. A Google Analytics a megfelelő statisztikákhoz használatos.
 2. A webhely jövedelmezősége. A vevő számára fontos, hogy tudja, mennyi bevétele származhat a weboldalból. Ehhez egy bizonyos időszakra, például egy hónapra vonatkozóan kell adatokat gyűjtenie. Ha a jövedelem a szezonalitástól és egyéb tényezőktől függően instabil, megadhat egy éves összeget vagy egy havi átlagértéket.
 3. Műszaki minőségi paraméterek. A teljes kép kialakításához figyelembe kell venni az indexelt oldalak számát és a technikai hibák jelenlétét. Ez az információ például a Google Search Console vagy a Serpstat webhelyaudit részéből szerezhető be.
 4. Domain név és kor. A domain kora fontos szerepet játszik az eladási ár meghatározásában. Ha a domainnévben olyan kulcsszó szerepel, amely tükrözi a vállalat fő tevékenységét, az bónusz, és jelentős hatással van a végső árra (természetesen kedvezően).
 5. Az erőforrás hírneve, minősítése. A vevő számára fontos, hogy a webhely ne kerüljön a keresőmotorok szankciói alá. Az erőforrás, amely bizonyos korlátozások alá került, vagy bizonyos szűrők alá került, olcsóbb lesz.
 6. Honlaptervezés. Ha az oldal megjelenését a tulajdonos fejlesztőcsapata hibátlanul tervezte meg, a projekt árát szükségszerűen meg kell emelni. Tehát az esztétikai oldal egyszerűen szükséges.
 7. Mobil verzió. Ha okostelefonos mellékletek is lennének, érdemes megfontolni. A vevő szívesen fizet többet a webhely adaptív változatáért.
 8. A megfelelés alapfogalma. Minél népszerűbb az oldal választott iránya a felhasználók körében, annál nagyobb a forgalom. Ennek eredményeképpen a webhely marketingpotenciálja megnő, ami arányosan növeli az online projekt értékét.
 9. Egyedi tartalom. Az eladás előtt érdemes meghatározni az erőforrás tartalmának minőségét. Ha a tartalom más oldalakról van átmásolva, az a keresőmotorok szankcióihoz vezethet. Egy ilyen funkció jelentősen leértékeli a forrást.

Következtetés

A weboldalak vásárlásának és eladásának folyamata — gyakori jelenség, és az ilyen ajánlatok száma az internet fejlődésével egyre nő. A sikeres tranzakció alapja — az erőforrás versenyképes elemzése, értékének felmérése és a megfelelő helyszín kiválasztása.

Manapság számos cserélő és platform kínál széles választékot a különböző témájú és feltételű oldalakon a biztonságos tranzakcióhoz.

About the author

Add comment

By admin