fbpx

Használható a weboldalad? #1 Navigare necesse est

billentyűzet

A legtöbb weboldalnak van legalább egy hibája, és ezt a használhatósága sínyli meg. Lehet, hogy csak legyintesz erre, de ha nem figyelsz, akkor vasárlokat, hűseges olvasókat es linkeket veszíthetsz.

13 napon keresztül fogok közzétenni egy-egy ötletet azokról az alapvető tulajdonságokról, amelyekkel egy weboldalnak rendelkeznie kell.

1. Navigare necesse est – jól látható, könnyen megtalálhatóak legyenek a menük

Jun ajanlására (Napi linképítesi tip #7 – Konkurrencia?) átklikkeltem egy linkre, es megdöbbentem. Egymás hegyén hátán a bejegyzések, mindenféle navigació nélkul. Órákon át scrollozhattam volna lefelé, de ehelyett anélkül, hogy beleolvastam volna 1-2 leírásba (hiszen lehet, hogy ettől függetlenül okos gondolatok vannak az oldalon) inkább leléptem.

Ha ezt el akarod kerülni, akkor az olvasók általal leggyakrabban használandó menüket, (belső) linkeket lehetőleg az oldal tetejéhez közel helyezd el. Aggasztóan terjedő szokás, hogy fontos menüpontokat, elemeket a lábrészben helyeznek el. Ne feledd: ez nem minimalizmus vagy egyszerűségre törekvés, hanem sokkal inkább mellébeszélés, a fontos információk elrejtése.

Varsányi Martina

Mindenről írunk, ami blog.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

​​​A blogodból milliós üzlet - ingyenes tanfolyam!

%d blogger ezt szereti: