fbpx

Blogfüggőség 7 biztos jele

Miután napi több órát töltök azzal, hogy blogokat írok és olvasok, ezért már egy ideje tűnődöm azon, hogy vajon engem lehet-e blogfüggőnek nevezni? Érzésem szerint igen – bár egy ideje már nem zavar, hogy a Google Readerben az olvasatlan bejegyzések száma nem csökken 1000+ alá.

Mégis, mi alapján dönthetjük el magunkról, hogy addiktok-e vagyunk?

1 – Részegen bloggolni

Ez lehet a “kapudrog” lépcsőnk. Ha már bloggoltál hajnali háromkor, abban nincs semmi különleges. Kivéve persze, ha ittál előtte… a 30. születésnapi bulim után sikerült kellemes állapotban haza tévednem. Ahogy sejteni lehet, rögtön leültem az ego-blogom elé, és másfél órán keresztül írtam az eseményekről. Másnap hajnalban külföldi vendégeket vittem városlátogatni, iszonyúan hasogató fejfájással… Szerencsére nem írtam le semmi olyat, ami kínos lenne.

2 – Alvásmegvonás

Biztos vagyok abban, hogy nem vagyok egyedül (különben nem tudnék senkivel se a Twitteren, IRC-en, MSN-en stb. chatelni) az önkéntes alvásmegvonással. Az okom egyszerű és könnyen megérthető: napközben nincs elég idő. Ahogy fent említettem, rengeteg bejegyzés vár elolvasásra, aminek néha igyekszem eleget tenni, de nincs mindig rá elég idő. Az egyetlen, amit megnyirbálhatok: az alvás.

3 – Memóriakihagyás

Veled is megtörtént már, hogy annyira elmerültél a munkádban (egy könyvben) hogy elfelejtettél valami nagyon fontosat? Én rendszeresen elfelejtek felhívni embereket, akiket fel kellene hívnom. Oké, ez azért nem annyira döbbenetes, de ha egyszer csak már nem veszed észre, hogy mennyi időt is telt el, mióta leültél a blogod vagy az rss olvasód elé… akkor bizony bajban vagy.

4 – Kezdesz egy kicsit Rainman lenni

Sose voltam egy Rain man. Általában azt sem jegyeztem meg, hogy mit ettem tegnap ebédre. A PIN kódjaimat rendszeresen elfelejtem. Azt viszont pontosan tudom, hogy tegnap hányan olvasták RSS-en keresztül a különböző blogjaimat és hogy mennyi az átlagos napi látogató számom.

5 – Megszabadulsz az igazi barátaidtól

Még nem mondtam le egyetlen bulit sem azért, mert valakivel olyan jót dumáltam épp a twitteren. Még nem mondtam le egyetlen kirándulást sem azért, mert új webdesignt kellett passzítanom egy weboldalamhoz. De már volt olyan, hogy magammal vittem a notebookomat, mert “hátha nem lesz jó”. Mielőtt teljesen elzárnád magad az igazi, való világtól, kapcsold ki a gépedet, a villanyt és keresd fel a régi ivócimborákat: nem csak az RSS-ekből ismerheted meg a jó sztorikat.

6 – Úszógumik jelennek meg a semmiből

Régebben kerékpárral jártam dolgozni, és hetente 2-3 alkalommal lenéztem az edzőterembe is. Na semmi komoly, egy kis erőnlét, állóképesség, általános kondíció. Két hetente pedig squasholtam egy haverommal, és már majdnem nyertem is. Na igen… a múltidő. Újabban rengeteg okom van arra, hogy miért ne járjak az edzőteremnek kinevezett dolgozószobámba, ahol egy kardió gép vár rám türelmesen. Azokról a finom vacsikról pedig ne is beszéljünk, amit otthon főzés címszó alatt el szoktunk követni. Valamiért mindig üres lesz a serpenyő, mi pedig valamiért legtöbbször meg se bírunk mozdulni.

7 – A szexéleted látja kárát

Gondolkoztál már blogolásról… szex közben… ?

Komolyan…? Istenem… én csak vicceltem! Ez már beteges. Vannak dolgok, amik szent és sértetetlenek. Segítségre van szükséged!

A függőség kezelése

Ha bármelyik fenti tünetet észleled, akkor keress profi segítséget. A B.L.O.G (Blogger Lelkisegély Orvosi Gondozás) szakemberi hívás esetén szívesen segítenek Neked is. Több ezer hozzád hasonló esettel foglalkoztak, tudják mit kell tenniük és seperc alatt visszaadják az igazi életedet.

Varsányi Martina

Mindenről írunk, ami blog.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

​​​A blogodból milliós üzlet - ingyenes tanfolyam!

%d blogger ezt szereti: