Blogfórum
 
 

(x)

 
 

(x)

 
 

Blogvilág java

 • Mi az a blog?
 • 23 kerdes jovobeni bloggereknek - Jo-e neked a bloggolas?
 • Hogyan alapozzuk meg a weben hírnevünket bármilyen témakörben?
 • 120 nap alatt a semmiből 2000 olvasó
 • Miért nem reagálnak egymásra a magyar blogok?
 
 

Linkek

Saját blogok:
 • Freeblog Sablonok
 • Geeklány
 • Focusize
Olvasásra ajánlott blogok:
 • SEO blog - Longhand
 • Link building blog
 • Marketing Izék
 • Bodzasfanta blogdolgai
 • Wyctim blogelete
 • Blogról | doransky
 • IT Megoldások
 • Keresőoptimalizálás, keresőmarketing, SEO blog
 • Webmánia
 • daily blog tips
 • doshdosh
 
 

Partnerek

Add to Technorati Favorites GeoURL Bloggers & Blogging Blogs - BlogCatalog Blog Directory

 
 

Szerzői jogok

Creative Commons License Blogvilág by xSolutions is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.
 
Follow this blog

Bloghírek itthonról ...

A BLOG HAZAI JÖVŐJE [hh]

Méltánytalannak tartom, hogy a blog jövője kapcsán csupán olyan hazai online blogszereplők véleménye hallattatik meg nevezett és megszólított konferencián, amely számára a „blog” műfaja igazából csak egy eszköz arra nézve, hogy hagyományos és kifulladóban lévő szellemi sajtóforrásait újraértelmezze, lényegében extrapolálja a webes közösségi médiatérbe

Scifi bloggyűjtemény a Mineren [SFPortal]

A tudományos-fantasztikum kedvelői – olvasói és bloggerei – egy új, összefoglaló internetes oldalon tájékozódhatnak a tematika magyar nyelvű híreiről és bejegyzéseiről. A scifi.miner.hu nem csak egybegyűjti a legérdekesebb sci-fi blogokat, de rendszerezett formában mutatja meg azokat, egyfajta alternatív főoldalt kínálva a hazai rajongóknak.

Blogwire [wyctim]

A blogok megjelenése óta rengeteg helyen megtalálható a blogroll, ahol az általunk olvasott bloggerek eléréseit szoktuk megjeleníteni. Természetesen mindig azt mondjuk, hogy nem a látogatottságért írunk, de azért valljuk be, jó dolog, ha linkel ránk valaki egy nagyobb oldalról és új olvasókat szerzünk.

Hogyan befolyásolja életünket a közösségi média? – 1. rész [varaljay]

Vajon a közösségi média fellendülése minket magunkat is megváltoztatott, vagy csak azt a világot, amelyben élünk? Vitathatatlan, hogy befolyással volt életünk néhány területére. A kérdés adott: a változás pozitív irányba mutat?

Hogyan befolyásolja életünket a közösségi média? – 2. rész [varaljay]

Cikkünk előző részében a közösségi média emberekre gyakorolt hatását taglaltuk a gyerekek, az intimitás és a tudás szemszögéből. Következzen a politika, a marketing és a hírek.

Virtuális nyilvánosság [Oszkó Péter]

Eközben a blogírás, illetve mások blogjára reagálás nem csak itthon vált ki a szokásosnál nagyobb figyelmet. A Wall Street Journal például azóta mutatott érdeklődést a pénzügyi válsággal és válságkezeléssel kapcsolatos véleményem iránt, amióta Edward Hugh Magyarországról szóló pénzügyi blogjára reagáltam.

Olvasás a weben [wyctim]

Az internet egy hatalmas könyv — lehetne ezt is mondani, mivel egy átlag netező mindennapja úgy telik, hogy cikkről-cikkre ugrál az oldalak között és próbálja kihámozni a számára releváns információkat. Köztudott, hogy a számítógépek kijelzője nem igazán szembarát, azaz egy hosszabb szöveg olvasása komolyabban igénybe veszi a szemet, mint a megszokott papírlap.

Csáky Pál is blogírásba kezdett [A hírlapíró és a halál]

Az első sokk itt ért bennünket: "A blogbejegyzés megtekinthető itt: www.csakypal.eu - itt természetesen a Facebookon regisztrált Olvasóknak lehetőségük nyílik saját megjegyzéseik beküldésére is." A mondatban az MKP honlapján a csakypal.eu kattintható. Azonban a klikk nem egy honlapra visz tova bennünket, ahogy várnánk, hanem Csáky Pál Facebook oldalára. Először azt hittem, rossz a link, mindenkivel előfordult már, hogy vmit rosszul linkelt be, na hát, istenem… Beírtam a böngészőbe, hogy csakypal.eu, de az is a Facebookra vitt. WTF? Ennek kb. az az üzenete, hogy Csáky Pálnak nem futja egy rendes személyes honlapra. Igaz, a párt honlapján van egy személyes szekciója, de ilyen megoldással, hogy nem tanyasi önkormányzati képviselő, hanem vezető politikus csak egy közösségi portálon tart fenn "honlapot", ritkán találkozhatunk.

Hallgasd meg, hogy szól a blogod! [addict]

Most éppen egy olyan oldalra bukkantam, ami kielemzi a honlapok HTML kódjában lévő karaktereket, és azokat egy bonyolult algoritmus alapján hangjegyekké, azokat pedig dallammá alakítja. Értelme az égvilágon semmi, de mi is lehetne jobb délutáni szórakozás, mint hogy meghallgassuk honlapunk vagy blogunk dallamát.

2010 webes trendjei [weblabor]

A Web Designer Wall két írásában is foglalkozik az idei év várható divathullámaival. Mindkét bejegyzés gazdagon illusztrált a vonatkozó témában releváns oldalak képeivel.

Interjú egy női bloggerrel - Myreille [Nők blogrovat]

Új rovat indul a Freeblog női aloldalán, amelyben női bloggereket igyekszünk "meginterjúvolni", felteszünk nekik mindenféle izgalmas kérdést, hogy aztán ők még izgalmasabbakat válaszolhassanak. A gyakoriságra nem teszünk ígéretet, de arra igen, hogy minél több érdekes bloggerinát fogunk bemutatni nektek.

Mit tudtam meg a Web 2.0 Symposiumon? [webisztán]

Blogok. Azt, hogy a Blog.hu-nak nem feladata a pénztermelés, vagy csak áttételesen, az Index miatt. Szóval a Blog.hu továbbra is egy növekedésorientált startup, üzleti modell nélkül - következtettem, amint Blumit és Uj Pétert hallgattam arról beszélni, hogy a Twitter vagy a Tumblr jó dolog, és van hatása a blogokra, de nem úgy, hanem máshogyan.

Parlamenti pártok a hálózat csapdájában [hvg.hu]

Barack Obama sikerén felbuzdulva itthon is kötelességüknek érzik a politikai tanácsadók, hogy a netre tereljék ügyfeleiket. Az Egyesült Államokban 2008-ban bevált módszereknek viszont nyomát sem látjuk Magyarországon.

2010 Webdesign Trend előrejelzés [wdm.hu]

2010 Webdesign trend-jeivel külföldi blogok már idén szeptember óta foglalkoznak. Az alábbi 12 webdesign trend közös pont a szakértők írásaiban, lássuk most az első 6 trendet 2010-re.

Webdesign Trendek 2010 – II. [wdm.hu]

2010 Webdesign trend-jeivel külföldi blogok már tavaly szeptember óta foglalkoznak. Ez a 12 webdesign trend közös pont a szakértők írásaiban, itt második 6 trend 2010-re.

... és a nagyvilágból

2009 Medical Weblog Awards Sponsored by Epocrates: Meet the Winners! [medGadget]

For the second year in a row, Bertalan Meskó's ScienceRoll is the Best Medical Technologies/Informatics Weblog. This being one of our favorite categories, we're excited to see our former editor have such success with his own blogging. Berci is a truly unique character. He has wholeheartedly embraced medical technology and is channeling future of medicine through his blog. He also teaches related topics at the University of Debrecen in Hungary. Congrats Berci, this must be like winning two consecutive Olympic gold medals in Nordic combined!

55 Colorful Web Designs to Inspire You [WDL]

Ez úton gratulálunk garamiz-nak, hogy bekerült ebbe az előkelő listába.

New Feature: Add A Page Break To Your Posts [Posterous]

Anyways, I'd like to announce a new feature we just added: page breaks. Now you can add a page break to your posts so your list pages only show a shortened version of the full post, with a link to read more.

New Screenshots Of WordPress 3.0 [WPengingeer]

Some new screenshots of WordPress 3.0.

A 2.0 Interview with Berci Mesko, regional ambassador to Hungary for Health 2.0 Europe [Health 2.0]

Dr Bertalan Mesko, or Berci to his friends, is a recently-graduated Hungarian medical doctor, with whom I had the pleasure of blogging about geriatrics at IAGG 2009.

Nursing in Social Media: Podcasts, Blogs, Mobile Apps and More [ScienceRoll]

Nursing and Web 2.0 is a new collection of resources on Webicina.com that features selected nursing blogs, news sites, podcasts, Youtube channels, mobile applications and slideshows, among others. As the number of nursing resources is huge, it was a challenge to find the most relevant content.

Personal blog? Don’t worry about your strategy [sacha chua]

Personal branding seems like such a big deal these days. If you’re a beginning blogger, you’re supposed to pick a topic and focus on it, carefully considering how you want to present yourself. Come up with a catchy tagline. Imitate your favourite blogging stars. Polish, polish, polish.

Why Buzz Beats Twitter, Facebook, and Friendfeed [Search Engine Journal]

Buzz is a breath of fresh air in an increasingly noisy social media world. Why do I think it’s superior to Twitter, Facebook, and Friendfeed?

Food Photography for Bloggers [vegan yum yum]

Food bloggers wear a lot of hats. We have to be chefs, prep cooks, food stylists, photographers, photo editors, dish washers, and writers every time we post a something new.

7 Essential Elements of Blog Design [pro blog design]

The blogosphere continues to expand almost on a daily basis, and as a web designer we often inform clients of the numerous benefits of attaching a blog to their site. It is always a great way to continuously update your readers as to what new developments are being made in your business and what to look for as they stick with you on this journey.

A Blogvilág ajánló sorozatban, ahol az érdekes, blogokkal, bloggerekkel kapcsolatos cikkeket fogom közzé tenni. Ha van érdekes cikked, akkor küldd el twitteren #blogvilag taggal vagy küldj egy emailt az info kukac blogvilag.hu címre.

További érdekes témák, ötletek a Blogfórumon.

Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel az RSS értesítőre, a hírlevélre vagy ajánld barátaidnak a Twitteren vagy a freeblogon.
Utolsó bejegyzések:

Eddig 1 komment érkezett ()

 
 
 •  

  1.  Tupacko 2010. 03. 21. 12:43

  Jó kis összefoglaló :) Ha hiszed, ha nem, van a listán olyan oldal, amit eddig nem láttam, vagy láttam, de megfeledkeztem róla. Köszönöm, hogy emlékeztettél rá! :)

   

Mondj valamit

A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk. Az email cím megadása kötelezõ, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.