Blogfórum
 
 

(x)

 
 

(x)

 
 

Blogvilág java

 • Mi az a blog?
 • 23 kerdes jovobeni bloggereknek - Jo-e neked a bloggolas?
 • Hogyan alapozzuk meg a weben hírnevünket bármilyen témakörben?
 • 120 nap alatt a semmiből 2000 olvasó
 • Miért nem reagálnak egymásra a magyar blogok?
 
 

Linkek

Saját blogok:
 • Freeblog Sablonok
 • Geeklány
 • Focusize
Olvasásra ajánlott blogok:
 • SEO blog - Longhand
 • Link building blog
 • Marketing Izék
 • Bodzasfanta blogdolgai
 • Wyctim blogelete
 • Blogról | doransky
 • IT Megoldások
 • Keresőoptimalizálás, keresőmarketing, SEO blog
 • Webmánia
 • daily blog tips
 • doshdosh
 
 

Partnerek

Add to Technorati Favorites GeoURL Bloggers & Blogging Blogs - BlogCatalog Blog Directory

 
 

Szerzői jogok

Creative Commons License Blogvilág by xSolutions is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.
 
Follow this blog

Akismet

Védelem használata nélkül könnyen és gyorsan szétspammelik az oldalunkat, amint egy kicsit is ismertebb lesz. Az Akismet ingyenes (egy API kulcsot kell igényelnünk), beállítása után pedig egy központi spam adatbázis alapján automatikusan szűri a hozzászolásokat.

A spam mappába került kommenteket természetesen kézzel moderálhatjuk, ha az Akismet szűrte ki őket.

Google XML Sitemaps

Látni és látszani kell, ahogy azt a KRESZ-ből ismerjük. A Google-nél a láthatóságunkat a Webmasters Tools segítségével ellenőrizhetjük. A sitemap.xml előállítása és a Google-hez (valamint más keresőmotorokhoz) való elküldése nagyban elősegíti a láthatóságunkat.

All in One SEO Pack

Keresőoptimalizálási trükköket Wordpress környezetben az All in One csomaggal tudunk bevetni. Használatához a seo fórum előzetes olvasása ajánlott.

WordPress Database Backup

Menteni, menteni, menteni. Nincs fontosabb dolog annál, mint hogy saját magunk is rendszeres mentéssel rendelkezzünk a blogunkról, ne csak a szolgáltató mentésére hagyatkozzunk. A WP Database Backup kívánságunknak megfelelően napi, heti stb. rendszerességgel küld a WP adatbázisról mentést.

Google Analytics for WordPress

A Google Analytics két formában jöhet a blogunkba. A legegyszerűbb megoldás, ha a témába elhelyezzük a Google javascript kódját. Ez ugyan nem fedi le az Analytics kínálta teljes palettát, de már valami. A Google Analytics-szel nem kell a témánkba nyúlkálni, ráadásul sokkal finomabbra is hangolhatjuk a beállításokat. Kérésünkre figyeli a letöltéseket, a kimenő linkeket, a képkereséseket stb.

ShareThis

Oszd meg és uralkodj: biggyeszd a bejegyzések végére a közösségi oldalak és könyvjelzők linkjeit, hogy olvasóid még könnyebben megoszthassák gondolataidat ismerőseikkel.

Redirection

Nincs dühítőbb a 404-es "A keresett oldal nem található" üzenetnél. A Redirection-nel átirányíthatod olvasóidat egy sokkal barátságosabb oldalra, ahol érdekes információra lelhetnek, hogy ne bosszankodva menjenek el a blogodról.

Yet Another Related Posts Plugin

Ha már a blogodra érkezett az olvasó, ne hagyd, hogy könnyen elmenjen: ajánlj neki olyan olvasmányokat, amik felkelthetik az érdeklődését.

Get Recent Comments

A blogolvasók rettentő kíváncsiak (ezért olvassák a blogodat). Arra is kíváncsiak, hogy hol történt a blogodon legutoljára valami érdekes. A Get Recent Comments az utolsó hozzászólásokat jeleníti meg az oldalsávban.

WP lightbox 2

Alap plugin mindenkinek, aki képeket akar a blogjára feltölteni. Segítségével kisebb (egyszerűbb) galériákat hozhatunk létre, de sokat segít a nézőképre klikkelésnél a teljes méretű kép kulturált és olvasóbarát megjelenítésében.

WordPress Super Cache

Ezzel a pluginnel rengeteget tudunk a Wordpress elérésén javítani. A WP bejegyzéseinket és beállításainkat az adatbázisban tartja, és minden lekérdezésnél előállítja az oldalakat. A WP Super Cache plugint, akkor a háttérben statikus oldalakat generál, amiket egy esetleges változásnál frissít.

Delete Revision

A WP a bejegyzés írása közben folyamatos mentéseket készít (illetve minden egyes alkalommal akkor is, amikor a "mentés" gombra klikkelsz). Ezekhez a mentésekhez bármikor visszatérhetsz (tehát ha a macska végigmászik a billentyűzeteden, mindenfélét begépel és kitöröl, akkor sincs veszve minden). Ezeket a verziókat a WP szintén az adatbázisban tárolja és hosszú bejegyzések írása közben jó pár készülhet benne. Ha kevés a tárhelyed, vagy csak ki akarod dobni a fölösleges szerkesztési verziókat, akkor ebben segítségedre van a Delete Revision plugin.

Moly olvasás

Olvasni jó, a (könyv)moly oldalon pedig bejelölheted mindazokat a könyveket, amiket olvastál, amiket éppen most olvasol. (Nézd meg az oldalt, ha még nem ismered!) A plugin az oldalsávban jeleníti meg azokat a könyveket, amiket éppen most olvasol.

Turulmeme shares

A Google Reader-ben megosztott írásokat jeleníti meg a magyar fejlesztésű TurulMeme. A plugin segítségével a bejegyzések alatt megjeleníthetjük, hogy kik osztották meg a bejegyzést a Turulmemén és milyen hozzászólásokat írtak hozzá.

Szerinted milyen plugint érdemes mindenképpen felrakni a Wordpresshez?

 

 

További érdekes témák, ötletek a Blogfórumon.

Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel az RSS értesítőre, a hírlevélre vagy ajánld barátaidnak a Twitteren vagy a freeblogon.
Utolsó bejegyzések:

Eddig 3 komment érkezett ()

 
 
 •  

  1.  stvn 2010. 01. 07. 22:50

  WP Page Numbers is emlitesre melto szerintem valamint a Subscribe to Commnets is.

   
 •  

  2.  charlie 2010. 01. 08. 10:26

  az akismethez hozzátenném, hogy csak magáncélra ingyenes! üzleti oldal stb esetén nem ingyenes.

  404-es oldal meg olyan amilyenre megcsinálod (theme 404.php), nem értem mi szükség pluginra. mivel egy php fájl a hibaoldal, azt raksz bele amit akarsz.

  a revízióhoz se kell plugin, egy sima sql lekérdezés, valamint a wp-config.php-bban be lehet állítani hányat tároljon el.

  Én amondó vagyok, hogy amihez nem kell, ahhoz ne használjunk plugint.

   
 •  

  3.  Moni 2010. 01. 08. 11:20

  Kedvencem a WP to Twitter. Megírsz egy pár bejegyzést egyszerre, időzíted őket, és a WP to Twitterrel a megjelenésükkor ki fog menni egy csirip is, azt meg a Selective Tweets-szel a Facebook-ra is át tudod küldeni automatikusan. Te meg közben iszod a koktélodat a pálmafák alatt :-)

   

Mondj valamit

A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk. Az email cím megadása kötelezõ, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.