Blogfórum
 
 

(x)

 
 

(x)

 
 

Blogvilág java

 • Mi az a blog?
 • 23 kerdes jovobeni bloggereknek - Jo-e neked a bloggolas?
 • Hogyan alapozzuk meg a weben hírnevünket bármilyen témakörben?
 • 120 nap alatt a semmiből 2000 olvasó
 • Miért nem reagálnak egymásra a magyar blogok?
 
 

Linkek

Saját blogok:
 • Freeblog Sablonok
 • Geeklány
 • Focusize
Olvasásra ajánlott blogok:
 • SEO blog - Longhand
 • Link building blog
 • Marketing Izék
 • Bodzasfanta blogdolgai
 • Wyctim blogelete
 • Blogról | doransky
 • IT Megoldások
 • Keresőoptimalizálás, keresőmarketing, SEO blog
 • Webmánia
 • daily blog tips
 • doshdosh
 
 

Partnerek

Add to Technorati Favorites GeoURL Bloggers & Blogging Blogs - BlogCatalog Blog Directory

 
 

Szerzői jogok

Creative Commons License Blogvilág by xSolutions is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.
 
Follow this blog

Folytatódik a Technorati éves tanulmánya a blogoszféra állásáról.

A legfőbb motiváció még mindig az önkifejezés és a tudás megosztása. A válaszadók 70%-a a személyes elégedettség alapján méri le a blog sikerét, míg a profi bloggerek az egyedi látogatók száma alapján.

A hobbi bloggerek többnyire álmodozásaikról írnak, míg a profi*, vagy afelé tartó bloggerek sokkal tematikusabbak. A hobbi bloggerek gyakrabban írnak politikáról, míg a profik vagy a vállalkozók inkább kerülik ezt a témát.

*profi blogger: részben vagy teljes egészben a blogból szerzett jövedelemből él

Egyre több nagyobb a profi bloggerek aránya, miközben csökken a hobbiból blogot írók száma. A csökkenés mögött a munka és család iránti elkötelezettség növekedése, valamint a mikroblogolás és a közösségi médiákon való gyakoribb részvétel áll.

Általánosságban pozitívnak értékelik a blog hatását a személyes életükre. A bloggerek 70%-a tartja úgy,  hogy a szakterületén ismertebbé vált a blogja által.

Miről írsz?Nekem nagyon tetszett a blog témájáról mutatott kép, ahol - bár 23 különböző témát soroltak fel - a válaszadók 30%-a az "egyéb" kategóriát választotta.

81% állította azt, hogy a gazdasági válság miatt nem változtatták meg az írásuk témáját, akkor sem, ha a válság közvetlenül érintette őket.

Miután a blog egy elég személyes közlési forma, nem meglepő,  hogy a válaszadók 70%-a a személyes elégedettségén méri le a blog sikerét. A profi bloggerek között a mérőszám továbbra is az egyedi látogatók száma, valamint a bejegyzések és a hozzászólások száma.

A bloggerek háromnegyede őszintének tartja magát, és csak 16% tartotta magát cinikusnak.

Általánosságban elmondható, hogy az alábbi három egyike miatt blogolnak: önkifejezés, a tapasztalat és tudás megosztása a családdal és a barátokkal (régiekkel és újakkal egyaránt), valamint pénzkereset.

Nem meglepő, hogy a legtöbb blogger a saját véleményének kíván hangot adni (a leggyakoribb ok, amiért a hobbi bloggerek billentyűzetet ragadnak), míg a szakmai / tematikus blogokat írók leginkább a tapasztalatukat akarják megosztani, illetve bevételre akarnak szert tenni. A vállalkozók nagy része (72%) a blogon keresztül akar új ügyfeleket szerezni.

Meglepő, hogy a válaszadók 30%-ának fontos, hogy milyen valós személy áll a blog mögött, míg a névtelenségbe burkolózók attól tartanak leginkább, hogy a családjuk és barátaik bosszúsak lennének a leírtak miatt. 19% attól tart, hogy a munkaadójuk helytelenítené a gondolataikat.

A válaszadóknak csupán 6%-a állította azt, hogy valamilyen negatív hatással volt életükre a blogolás, a többiek mind pozitív hatásokról számoltak be, 42%-uk barátkozott össze olyan valakivel, akit a blogon keresztül ismert meg.

A blogok azonban a karrierre is pozitív hatással vannak, a válaszadók 58%-a szerint. A bloggerek többsége egyértelmű üzleti előnyt lát a blogolásban.

Jövőkép

A válaszadók 57%-a a jövőben még többet akar blogolni (ez a 18-24 évesek 74%-át jelenti), 35% tervezi könyv kiadását. A már most is mobilon blogoló 20% mellett további 20% tervezi, hogy a jövőben használni fogja a mobil adta lehetőségeket.

A válaszadóknak az a része, akik gyakrabban blogolnak (mint tavaly), elsősorban azért teszik ezt, mert élvezik a hallgatósággal és a többi bloggerrel való kapcsolatot.

Azok a bloggerek, akik ritkábban blogolnak (mint tavaly), a család és munka iránti kötelezettségeik növekedésével indokolták ezt, valamint azzal, hogy több időt töltenek a és közösségi hálozatokon és a mikroblogolással.

Te miért és miről írsz? Változtak a blogolási szokásaid az elmúlt egy évben?

Kapcsolódó írások:

További érdekes témák, ötletek a Blogfórumon.

Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel az RSS értesítőre, a hírlevélre vagy ajánld barátaidnak a Twitteren vagy a freeblogon.
Utolsó bejegyzések:

Még nincsenek kommentek. ()

 
 

Mondj valamit

A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk. Az email cím megadása kötelezõ, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.