(x)

 
 

Blogvilág java

 • Mi az a blog?
 • 23 kerdes jovobeni bloggereknek - Jo-e neked a bloggolas?
 • Hogyan alapozzuk meg a weben hírnevünket bármilyen témakörben?
 • 120 nap alatt a semmiből 2000 olvasó
 • Miért nem reagálnak egymásra a magyar blogok?
 
 

Linkek

Saját blogok:
 • Freeblog Sablonok
 • Geeklány
 • Focusize
Olvasásra ajánlott blogok:
 • SEO blog - Longhand
 • Link building blog
 • Marketing Izék
 • Bodzasfanta blogdolgai
 • Wyctim blogelete
 • Blogról | doransky
 • IT Megoldások
 • Keresőoptimalizálás, keresőmarketing, SEO blog
 • Webmánia
 • daily blog tips
 • doshdosh
 
 

Partnerek

Add to Technorati Favorites GeoURL Bloggers & Blogging Blogs - BlogCatalog Blog Directory

 
 

Szerzői jogok

Creative Commons License Blogvilág by xSolutions is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.
 
Follow this blog

2005-ben kezdtem el blogolni, és 2007 közepén hallottam először arról, hogy ezzel pénzt is lehet keresni.  S még ha nem is a pénzkeresés vált az elsődleges célommá, elvarázsolt a blogokban rejlő lehetőség. Hamarosan magam is új blogba kezdtem: fel akartam jegyezni mindazt, amit megtanultam. 

Azóta sok víz lefolyt a Dunán és sok bejegyzés hagyta el a billentyűzetemet. Voltak jó idők és voltak kevésbé kellemes időszakok, és sok mindent megtanultam ez alatt a négy év alatt. Gondoltam összeírom őket. Ha neked is van ilyen listád, akkor megköszönöm, ha megosztod velünk a kommentek között.

1. A blogolás (nehéz) munka

Ha azt akarod, hogy sokan olvassanak, akkor sok időt és munkát kell a blogba fektetned. Én napi 4-5 órát foglalkozom munka után a bloggal, hétvégén pedig még több időt szánok rá, akkor is, ha fáradt vagyok. Ezért szoktam mondani, hogy nem lehet sokáig bogolni, ha nem vagy lelkes, ha nincs vele célod.

2. Legyen a témád kicsi

 

Amikor elkezdtem ezt a blogot, akkor nem határoztam meg eléggé jól a témát. Amióta kikristályosodott, hogy a Blogvilág kizárólag a blogokról szól, jól érezhető a növekedés a látogatók számában.

Az emberek keresik a jól behatárolt témákat, amikor már úgyis túl sok információt kapnak. Add meg nekik, szűrd le a lehető legjobban a tudást, amit átadsz. Legyél értékes. 

3. Építs jó kapcsolatokat

 

A blogolásnak köszönhetően nagyon jó kapcsolatokat építettem ki más bloggerekkel. Ez sokat jelent nekem, nem elsősorban a blog miatt, hanem a barátságuk miatt. Sokat tanulok tőlük, ők is tanultak tőlem. 

Szánj időt a kapcsolatok építésére, mert nem tudhatod, hogy kivel dolgozol majd együtt a jövőben. Sose tudhatod, hogy milyen váratlan helyzetben válnak majd előnyödre ezek a kapcsolatok.

4. Ne félj hibázni

Senki sem szeret hibázni. A hibákból viszont tanulni lehet. Elég sok hibát elkövettem, amikor elkezdtem tematikus blogokat írni. Nézz más szemmel a hibákra: a hibák segítenek a blogod fejlesztésében.

 

5. Légy önmagad

Ne majmold a Goldenblog nyerteseket, vagy az írókat. Légy önmagad, így sokkal hosszabb ideig tudod megtartani az olvasóidat. Nem azt mondom, hogy monoton légy. Légy meglepő és kreatív a stílusod kialakításában. Írj a saját stílusodban, hangnemedben. Megéri.

 

Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel az RSS értesítőre, a hírlevélre vagy ajánld barátaidnak a Twitteren vagy a freeblogon.
Utolsó bejegyzések:

Eddig 4 komment érkezett ()

 
 
 •  

  1.  Csikós Gábor 2009. 09. 03. 12:21

  Egyetértek. A blogolás sok időt vesz igénybe, a napi 3-4 órába nincs benne az infószerzés, ami nem a blogolás tartalmi részéhez kell, hanem az igényeim szerinti érdekességek és a net technológiával való lépéstartás miatt. Meg ahogy írod a kapcsolatépítés miatt is, kommentelni, a látogatók számát húzó twitter és facebook jelenlét miatt is.
  A www.szem.tv látogatottsága kezdetben család, legjobb barátok, egy-két kolléga napi 5-10 jövetelét hozta, a közösségi média jóvoltából felugrott 50-80-ra, a Goldenblog idején pedig 100 fölé is ment. Ez nektek nem nagy szám, de nekem az. Most, sajnos visszaesett és megállt 30-40 re. A fő hibának tartom a posztod után, hogy nem elég szűk a témaköröm. Lehet, hogy nem kellene írnom csak fotókat tenni és nem kellene bemásolni külső forrásból. Még van valami, amivel nem tudom, hogy találkoztál-e? Az én korosztályomból (60+) nem nagyon van látogatóm és twitteres követőm. Ha jól látom, ők csak néha/nem olvasnak blogot és ugyanez vonatkozik a közösségi média jelenlétükre is.
  De a legnagyobb baj a tartalommal lehet, most nem tudom, hogy újságíró vagyok vagy fotóriporter, eddigi életem fele-fele arányban ezekkel telt. Illetve 1989 óta lapkiadó társtulaj is vagyok (már csak rövid ideig), ami miatt több Xanax fogyott, mint más esetében.

   
 •  

  2.  Varsányi Martina 2009. 09. 04. 15:25

  @Csikós Gábor: a 60+ korosztály elmaradása annak köszönhető, hogy elve alacsony számban használják az internetet. Itt offline (leginkább a személyes) reklám útján lehet további olvasókat nyerni a bloghoz ebből a korosztályból.
  A szem.tv blogot én egy kicsit másképp építeném fel: a fotókat egy pro flickr accounton (évi 25USD) helyezném el, ugyanis innen lehet a legnagyobb visszhangot elérni - nemzetközi szinten is.
  Az új képeket mindig beilleszteném a blogba is, ahol a videók, illetve a képek háttértörténete olvasható.

  A legfontosabb eldöntendő kérdés azonban az: mi a blog célja. Miről szól, kiknek szól. Ha erre a kérdésre megvan a válasz, akkor az már nem fog nehézséget okozni, hogy az újságíró vagy a fotóriporter (esetleg a kettő együtt) írja a bejegyzést.

   
 •  

  3.  Barát Csaba 2009. 09. 04. 16:22

  40 felett, a mi társadalmunkban nagyon sokan tudatlanok az informatikához, internethez. Én úgy gondolom, hogy 20 év múlva, a negyven feletti internetezők létszáma minimum meg fog háromszorozódni kis hazánkban.

   
 •  

  4.  Csikós Gábor 2009. 10. 05. 20:07

  Köszönöm a tippedet, megpróbálom a flickr kiindulást. Már két éve pro accountom van (szerencsére csak 25 dollár évente és nem 250:)), de nem jól kezelem a képeimet ott, azt hiszem. Vagy vackok. Ebben a módszerben problémásnak látom, hogy magyarul írom és aki onnan jön azt a képet látja, amit már egszer megnézett a flckr-en. Gondolkodom még, lehet, hogy nyelvet váltok, vagy Picasa esetleg indafoto képszervert.
  Ne haragudj, elfelejtettem a beírást és ma, amikor a szörcsöt teszteltem,, jöt fel a blogodban. Jó ez a szörcs.

   

Mondj valamit

A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk. Az email cím megadása kötelezõ, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.






Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.