Goldenblog nevezés

Zsűrizni is van kedvem
E-mail címem
 
 
 

Feliratkozás

Feliratkozas Mi az RSS?
Emailen
Twitter
   
   

  Reklám

   
   

  Blogvilág java

  • Mi az a blog?
  • 23 kerdes jovobeni bloggereknek - Jo-e neked a bloggolas?
  • Hogyan alapozzuk meg a weben hírnevünket bármilyen témakörben?
  • 120 nap alatt a semmiből 2000 olvasó
  • Miért nem reagálnak egymásra a magyar blogok?
   
   

  Linkek

  Saját blogok:
  • Freeblog Sablonok
  • Geeklány
  • Focusize
  Olvasásra ajánlott blogok:
  • SEO blog - Longhand
  • Link building blog
  • Marketing Izék
  • Bodzasfanta blogdolgai
  • Wyctim blogelete
  • Blogról | doransky
  • IT Megoldások
  • Keresőoptimalizálás, keresőmarketing, SEO blog
  • Webmánia
  • daily blog tips
  • doshdosh
   
   

  Partnerek

  Add to Technorati Favorites GeoURL Bloggers & Blogging Blogs - BlogCatalog Blog Directory

   
   

  Szerzői jogok

  Creative Commons License Blogvilág by xSolutions is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.
   
  Follow this blog

  I am famous 

  Nehéz kérdés. A legjobb, ha mindkettőt építed. Legelőször azonban mégis a blogod hírnevén dolgozz. Ha a blogodnak sikeres a márkaneve, akkor azzal a saját hírnevedet is építed. Ha híres a blogod, akkor később pedig más szerzőket is meghívhatsz. Ezzel tovább fejlődik a blogod, miután nem kötődik szorosan a személyes hírnevedhez. A blog által szert tett hírneveddel új blogot indíthatsz, amely kezdeti olvasótáborát azok alkotják, akik miattad kezdenek bele az olvasásba.

  Ha úgy gondolnád, hogy a blogolás egy ember bulija, akkor nézz jobban körbe. Még a személyesnek induló blogok is többszerzőssé válhatnak, tematikus blognál pedig a növekedés határát a Te időd szabja meg. Vagy ahogy Hofi mondta: "egyedül nem megy".

  Rengeteg olyan blog van, amely egyértelműen az írójának szakmai hozzáértésére épül. Ilyen pl. Tóth András és Dévai Zoltán blogja vagy a nickhez köthető blogok, mint pl. Doransky és Rabbit blogjai, ahol a domain és a blog neve ugyanaz, mint a szerző neve. Ez persze nem jelenti azt, hogy ezen a blogokon nem lehet több szerző. Ezt hívják vendég írónak, vagy vendég bloggernek.

  Az Online Adózás, az Ergománia, a Focusize de akár a Geeklány és a Blogvilág is mind-mind olyan blogok, amik nem személyhez kötöttek. A Focusize eleve több szerzős, de az összes többi blogot is írhatnák többen vagy írhatnák mások. Mindegyik blog hívhat új szerzőket, vagy válthatna szerzőket.

  Érdemes úgy blogolni, hogy közben saját magadat is reklámozd, hogy felépítsd a saját hírnevedet is, amennyire csak lehetséges.

  Ahogy a blog teret nyer magának, stabil olvasóközönségre tesz szert, úgy alakíthatod a hosszú távú terveidet és hívhatsz meg további szerzőket. Addig azonban inkább arra figyelj, hogy milyen minőségű bejegyzéseket készítesz nap-mint-nap.

  Fotó kredit: Nadya Peek  

  Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel az RSS értesítőre, a hírlevélre vagy ajánld barátaidnak a Twitteren vagy a freeblogon.
  Utolsó bejegyzések:

  Eddig 5 komment érkezett ()

   
   
  •  

   1.  Rung András 2009. 06. 16. 10:47

   Ez nagyon rendes tőletek, hogy az ergomániát is említitek. Először kicsit felkaptam a fejem, mert jelen pillanatban egy szerzős blog, de aztán rájöttem, hogy teljesen igazatok van, hisz írhatnák többen is. Kezdetben a blog az én szakmai ismertségemből szívta a megbízhatóságát, de talán mára már az én nevem nélkül is ismerősen csenghet az IT körökben.

    
  •  

   2.  Tupacko 2009. 06. 16. 22:07

   Ismet egy szep leiras. Azt nem mondhatnam, hogy sok ujat mond, hiszen inkabb rendszerezi a tudas foszlanyainkat, megis jo. Egy blogbejegyzes szerintem attol jo, ha beinditja a gondolkodast :)
   A targyra terve, mivel magyarazzatok azt, hogy Magyar blogra nehezebb vendegbejegyzest irot/tarsszerzot talalni (nem elfogadott kifogas, hogy kevesebb a Magyar ajku ember)? Azert kerdem, mert peldaul ott van a WebPillango, ahol nem csak a bejegyzes fog a nevehez tartozni, de a legtobb vendegbejegyzes szerzoje egy allandoan lathato helyen reklamot is kap (a fejlecben, az oldallec folott), nofollow hivatkozassal, megis ritka, ha valaki vallakozik leiras keszitesre. Ami meg szomorubb, hogy tobb az olyan fantom szerzo, aki jelentkezik, majd szotlanul eltunik.

    
  •  

   3.  xsolutions 2009. 06. 17. 11:41

   @András: szívesen, máskor is :)

   @Tupacko: nehéz állandó társszerzőket találni, bár nem lehetetlen (a Blogvilágon időről időre megjelennek más tollakból származó írások, a Focusize blogközösségként jól működik, de a TheItalianJob erre a legjobb példa).

   Persze függ attól is, hogy kiket kérsz meg, mennyire érnek rá. Végső soron pedig attól függ, hogy mennyire fontos nekik. Ha nem látják értelmét, értékét, akkor nem fogják megtenni. Talán sokan attól félnek, hogy ezzel ingyen adják a szakértelmüket, pedig ezzel csak nagyobb közönség előtt bizonyíthatják szakmai rátermettségüket.

   Kérj meg kezdő webdesignereket, számukra nagyobb értéket jelent, hogy nálad publikálhatnak, hiszen számukra ez a hírnév építését jelenti.

   Viszont ha ennyire értékes neked a vendégbejegyzés, miért "csak" nofollow linkkel ajándékozod meg a legtöbbet író társszerzőt? :)

    
  •  

   4.  István 2009. 06. 18. 13:52

   @xSolution,

   Most sem csalódtunk benned! Hozzád régóta notesszel járok! ;)

   Talán annyival kiegészíteném, hogy kiki döntse el, határozza meg mi lesz a célja bloggal!

   Pl: ha van már egy céges, egyébként statikus tartalommal, rendelkező weboldalad akkor jó lehet egy blog dinamikus tartalma, személyesebb hangvétele miatt a weboldal frontjának. A keresőkben egyre javuló helyezen, de legalábbis szintentartás, aztán hogy ezt hogyan lehet, hogyan és miért...

   István

    
  •  

   5.  Tupacko 2009. 06. 18. 14:22

   Nem nofollow linket kap. Kulonosebben, szemelyesen nem kerestem meg senkit, hogy ha van kedve irni egy-ket leirast, csupan van egy ilyen lehetoseg az oldalon. A statisztikak szerint a leglatogatottab oldal a WebPillangon, jelentkezes is volt (irtak is nehanyan: koszonom, hogy eltek a lehetoseggel!), csak aztan abbamaradt az erdeklodes.

    

  Mondj valamit

  A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk. Az email cím megadása kötelezõ, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.


  Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.