Blogfórum
 
 

(x)

 
 

(x)

 
 

Blogvilág java

 • Mi az a blog?
 • 23 kerdes jovobeni bloggereknek - Jo-e neked a bloggolas?
 • Hogyan alapozzuk meg a weben hírnevünket bármilyen témakörben?
 • 120 nap alatt a semmiből 2000 olvasó
 • Miért nem reagálnak egymásra a magyar blogok?
 
 

Linkek

Saját blogok:
 • Freeblog Sablonok
 • Geeklány
 • Focusize
Olvasásra ajánlott blogok:
 • SEO blog - Longhand
 • Link building blog
 • Marketing Izék
 • Bodzasfanta blogdolgai
 • Wyctim blogelete
 • Blogról | doransky
 • IT Megoldások
 • Keresőoptimalizálás, keresőmarketing, SEO blog
 • Webmánia
 • daily blog tips
 • doshdosh
 
 

Partnerek

Add to Technorati Favorites GeoURL Bloggers & Blogging Blogs - BlogCatalog Blog Directory

 
 

Szerzői jogok

Creative Commons License Blogvilág by xSolutions is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.
 
Follow this blog

Conference

Ha az elkövetkező hónapokban konferencián, előadáson veszel részt, akkor érdemes végigolvasnod az alábbi bejegyzést.

Mielött a konferenciára mész

Előzetes kutatómunka

 1. Talán furán hangzik, de először nézd végig a konferencia időbeosztását. Jelöld be, hogy mit akarsz megnézni/meghallgatni. Gondold végig, hogy az előadás tartalma alapján milyen kérdéseket tennél fel, illetve döntsd el, hogy milyen plussz értéket vársz el az előadástól.
 2. Jelöld be a konferenciát a TwitterSearch-ön, még akkor is, ha nem kifejezetten informatikával, internettel kapcsolatos előadásról van szó.
 3. Keress rá kedvenc keresődben, hogy mit mondanak mások az eseménnyel kapcsolatban. Eldöntheted, hogy figyelemmel akarod-e követni azt, amiről írnak és kapcsolatba akarsz-e lépni velük. Olvasd el, hogy bármelyik résztvevő cég adott-e ki közleményt a konferenciával kapcsolatban.
 4. Keress rá azokra az emberekre, akikkel a rendezvény folyamán találkozni szeretnél (pl. Google Images). Állíts össze egy rövid dokumentumot ezekről az emberekről: a fényképük és a nevük mellett érdemes néhány fontosabb információt is leírni velük kapcsolatban. Én ki is szoktam nyomtatni, így sokkal gyorsabban bele tudok pillantani, mintha a notebookomon kellene kotorásznom.
 5. Keress rá az előadokra a neten, hátha van blogjuk. Érdemes megnézni, hogy milyen változás történt az életükben az elmúlt időben: lehet épp megszereztek egy támogatást, aminek keretében a Te projektedre is lenne pénz. Egy kis szabad kémkedés találkozás elött.
 6. Kövesd figyelemmel a szakmai híreket, hogy megértsd, mi foglalkoztatja a résztvevőket. Szerintem tudni fogod, hogy merre keresgélj.
 7. Nézd meg, hogy az előadok közül ki van fent a Twitteren (elsősorban IT-s konferenciák esetén érdekes ez).
 8. Nézd meg a rendezvény támogatóit, az eseményen kiállítók listáját. Nézd végig a weboldalukat. Mit tudsz róluk? Beszállítók lehetnek? Ügyfelek? Érdemes velük találkozni?
 9. Nézz körül a LinkedIn-en és a Xing, hogy fent vannak-e az előadók, kiállítók.

Felkészülés a tartalmi részre

Tisztában vagyok vele, hogy az ötletek nagy része ma elsősorban az IT üzletágban, azon belül a web 2.0-s rendezvényeken hasznosítható csak. Ettől függetlenül bármelyik szakmában (a szakmai bloggal rendelkezők) használhatják az alábbi ötleteket a kapcsolatfelvételre.
 1. Állíts be néhány időzített blogbejegyzést, hogy ne kelljen az rendezvény alatt blogolnod. Ha nem tudod, hogy miről írj, akkor itt egy lista.
 2. A legjobb írásaidat a konferencia napjaira időzítsd: a hozzád hasonló emberek valószínűleg meg le akarnak ellenőrizni Téged is.
 3. Olyan írásokat publikálj, amelyek segítenek beszélgetést kezdeményezni. Például ha éttermekkel akarsz együttműködni, akkor írjál egy bejegyzést arról, hogy hogyan növelnéd egy étterem bevételét. Azok, akik érdeklődnek irántad, megnézhetik a blogod, tudni fogják, hogy mi foglalkoztat és felvehetik veled a kapcsolatot.
 4. Számolj be az eseményről és részvételed tényéről a Twitteren és a Facebookon. Ha a rendezvényhez valamilyen hashtag (#) kapcsolódik, akkor használd azt.
 5. Ha engedik, készíts fotókat, videókat. Helyezd el ezeket a blogodon. A (rövid) videókkal közelebb tudod vinni a többi emberhez, hogy miről van szó a rendezvényen. Mindig kérd ki a szervezők / előadók engedélyét! Ha van interneted, akkor streamen keresztül is közvetítheted az előadást (elötte ehhez is kérj engedélyt).
 6. Ha élőben blogolsz a rendezvényről, készülj fel előre (220V-os aljzhathoz közeli hely biztosítása, mobilinternet vagy wifi).
 7. Ha fényképezel, vagy videózól, legyen nálad minden holmi, amire szükséged lehet (töltő, kártyaolvasó, tartalék bármi).
 8. Ha az eseménynek van blogja, vagy online fóruma, kérdezd meg, hogy küldhetsz-e vendégbejegyzést.
 9. Blogolj azokról, akikről tudod, hogy ott lesznek a rendezvényen, és szeretnél velük találkozni. Írj arról, hogy miről akarsz velük beszélni. Ártani nem árt (de lehet, hogy használ). [Oké, furán hangzik, ha arról írsz, hogy pl. találkozni akarsz velem, hogy találkozhass. Egyszerűbb, ha odajösz és köszönsz.]

Reklám és egyebek

 1. Rendelj egy csomag névjegyet. Nem muszáj cégesnek lenni. Csak vegyél egyet (fél óra alatt bárhol nyomtatnak 50-100 darabot). Legyen a neved nagy betűkkel. Az első legyen az előnyben részesített kapcsolati mód (email, IM, telefon, egyéb). Legyen rajta egyértelműen, hogy mi a fő üzleti, szakmai tevékenységed. Ha valamilyen szolgáltatást kínálsz, akkor helyezd el azt is a kártyán.
 2. Ha másik városban lesz az előadás, akkor nézd át a szakmai (üzleti) kapcsolati listádon (a kedvenc szociális hálódon), hogy kik élnek még abban a városban. Vedd fel velük a kapcsolatot és beszélj meg egy találkozót. Beszéljetek meg egy kávét, nem muszák a rendezvényen találkoznotok.
 3. Híreszteld el a Twitteren, hogy Te is jelen leszel az .... eseményen a ... városban, hogy tudni lehessen, hogy mikor, hova és miért érkezel. Lehet, hogy valaki találkozni akar veled, vagy egy régi ötletről akar veled értekezni.
 4. Ments le mindent a laptopodról, mielött elutazol. Lehet nem gondolsz rá, de az úton sokkal nagyobb eséllyel mehetnek tönkre az adataid. Én már csak tudom...
 5. Legyen nálad tartalék akksi vagy töltő.
 6. Ha Te is fellépsz a rendezvényen, akkor gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj, hogy mit fogsz mondani. Légy erőteljes. Ne akadjon össze a nyelved. Légy tisztában azzal, amiről beszélsz.
 7. Ne feledd, hogy ha nem találkozol azzal, akivel akartál, az még nem a világ vége. Lesz még rá lehetőséged.
Fotó kredit: ▌ÇP▐

További érdekes témák, ötletek a Blogfórumon.

Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel az RSS értesítőre, a hírlevélre vagy ajánld barátaidnak a Twitteren vagy a freeblogon.
Utolsó bejegyzések:

Eddig 1 komment érkezett ()

 
 
 •  

  1.  Tupacko 2009. 05. 18. 10:29

  Hasznos leiras. Jonehany dolog nyilvanvalonak tunik, viszont sok uj dologra is ravilagitottal :)
  Koszonom!

   

Mondj valamit

A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk. Az email cím megadása kötelezõ, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.