Blogfórum
 
 

(x)

 
 

(x)

 
 

Blogvilág java

 • Mi az a blog?
 • 23 kerdes jovobeni bloggereknek - Jo-e neked a bloggolas?
 • Hogyan alapozzuk meg a weben hírnevünket bármilyen témakörben?
 • 120 nap alatt a semmiből 2000 olvasó
 • Miért nem reagálnak egymásra a magyar blogok?
 
 

Linkek

Saját blogok:
 • Freeblog Sablonok
 • Geeklány
 • Focusize
Olvasásra ajánlott blogok:
 • SEO blog - Longhand
 • Link building blog
 • Marketing Izék
 • Bodzasfanta blogdolgai
 • Wyctim blogelete
 • Blogról | doransky
 • IT Megoldások
 • Keresőoptimalizálás, keresőmarketing, SEO blog
 • Webmánia
 • daily blog tips
 • doshdosh
 
 

Partnerek

Add to Technorati Favorites GeoURL Bloggers & Blogging Blogs - BlogCatalog Blog Directory

 
 

Szerzői jogok

Creative Commons License Blogvilág by xSolutions is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.
 
Follow this blog

Baby blog

Az elmúlt években több blogot is elíndítottam. Tapasztalataim szerint az alábbi pontokat érdemes számba venni, amikor egy új blogot útjára indítunk:

1. Jól válaszd meg a blog címét

Nagyon fontos, hogy milyen URL-en indul el egy blog. Nem érdemes megváltoztatni, hiszen az elterjesztésébe fektetett idő a semmibe vész, egy új URL-lel kezdheted az egészet előlről. Ha az URL váltás szolgáltató váltással is kapcsolódik, akkor keresőkből a régi URL-ekre mutató találatok során nyerhető olvasók elvesznek.

2. Határold be a blog témáját

Jól fontold meg, hogy miről akarsz írni. A blog tükrözni fogja a témában szerzett tudásodat. Néhány téma kifejezetten keresőbarát, ilyenek a technológiákkal kapcsolatos blogok, vagy termékekkel, városi témákkal kapcsolatosak, vagy amik arról szólnak, hogyan keress több pénzt. Itt mindig lesznek hírek, amiket közölhetsz az olvasóiddal, vagy amelyeket több szempontból is meg lehet vitatni.

Nagyobb kihívás olyan blogokat írni, amelyben gondolatokat, ötleteket, novellákat vagy verseket  szánnak közlésre. Ezeknél a témákál nincs senki, aki ihletet ad, vagy helyetted adja a tartalmat (mint például egy informatikai hír tovább közlésénél).

Ha úgy érzed, tudsz hosszú távon bejegyzéseket írni a témában, akkor jól választottál.

3. Nehéz a színvonal megtartása

A blog folyamatosan tartott színvonala fogja az olvasóidat a visszatérésre késztetni. Amikor elkezdesz egy blogot, tele vagy ötletekkel, nem csoda, hogy a kezdeti időszakban sok jó bejegyzés születik. Az idő múlásával nehezebbé válik, ahogy az ötletek kimerülnek.Ettől függetlenül lelkesnek kell maradni, és folyamatosan keresni kell az új ötleteket.

4. A blogmarketing nehéz munka

Miután feltöltötted tartalommal a blogod, akkor ideje, hogy elmond a világnak. A közösségi háló nagy segítséget nyújthat ebben. A közösség építése rengeteg időbe telik, egy sosem végződő munka, amire mindenképpen szükséged van, hogy felhívd az olvasók figyelmét a blogodra. 

5. Szükséges technikai ismeretek

A hiányos technikai ismeretek hátrányoltatnak a blog tökéletesítésében. Egy blogt el lehet kezdeni ezen ismeretek nélkül, de a sablon személyre szabásához már kellhet egy kis HTML, CSS vagy JavaScript ismeret. Ezekkel az ismeretekke felvértezve teheted a blogod egyedivé, különlegessé.

6. Kutatás, olvasás, reagálás

Minden egyes blog egy új bejegyzés. Figyelj arra, hogy mások mit mondanak a témában és reagálj rá. Sok munkába, türelembe, kitartásba telik, hogy elolvasd a blogokat, magadévá tedd és a saját nyelvezeteden visszaadd. 

7. Érzelmi hullámvasút

Senki ne gondolja, hogy egyszerű bloggolni. Egy csomó munkát beleölsz egy bejegyzésre, és senknki sem reagál, míg egyetlen sorod kapcsán rólad beszél az egész világ. Lesznek olyan napok, amikor ötleted sem lesz, hogy mit írjál, és lesznek olyanok is, amikor annyi ötleted lesz, hogy nem tudod eldönteni, melyiket kezd el elöször írni.

8. Készülj fel, hogy valamit fel kell adnod

Mindez a munka időbe kerül, készülj fel arra, hogy ezt az időt valahonnan el kell venned. Ha Te is alkalmazottként dolgozol, akkor a szabadidődből kell áldoznod a blogra. Lehet, hogy valamelyik másik hobbid látja kárát. 

9. Jó bejegyzéshez idő kell

Ahogy a jó munkához is. Persze vannak olyan jó adottsággal rendelkező bloggerek, akik könnyen megírják a bejegyzést, de azért a többségünknek kell egy kis idő, amíg összeállítunk egy bejegyzést. Érdemes felkészülni arra, hogy egy bejegyzést esetleg többször is át kell nézni, mielött közlésre késznek érzel.

Fotó kredit:  LabGP & SigOther

 

További érdekes témák, ötletek a Blogfórumon.

Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel az RSS értesítőre, a hírlevélre vagy ajánld barátaidnak a Twitteren vagy a freeblogon.
Utolsó bejegyzések:

Eddig 2 komment érkezett ()

 
 
 •  

  1.  MacTom 2008. 10. 29. 20:30

  Én most indítom nemsoká (valamikor november elején marketingpodcast.hu néven) és nagyon jó volt olvasni amit írtál. Mégegyszer átgondoltam a post alapján mindent, sokat segített ez az írás. Mindenki elolvashatná, aki blogírásba kezd.
  Köszi. Megjelöléssel és változtatás nélkül ellopom az anygodat, hogy másoknak is megmutassam:)))

   
 •  

  2.  muth attila 2008. 11. 15. 17:40

  Alapvetően honlap, weboldal készítés, weblap elemzés, usability témában indítottam nemrég egy blogot. Mindezt főállás mellet csinálom, mert ez az egyik hobbim, és idővel szeretnék majd full time-ban is ezzel foglalkozni, ha sikerül.

  A blog.provv.hu oldalon a külföldi és hazai szakemberek cikkeinek másodközlése helyett inkább arra helyezem a hangsúlyt, hogy a területen megszerzett tudásomat alkalmazzam és a saját ötleteimet, észrevételeimet, tevékenységemet gyakorlati példákon, weblap elemzéseket keresztül mutassam be.
  --
  üdv:
  muth attila
  blog.provv.hu

   

Mondj valamit

A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk. Az email cím megadása kötelezõ, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.