Blogfórum
 
 

(x)

 
 

(x)

 
 

Blogvilág java

 • Mi az a blog?
 • 23 kerdes jovobeni bloggereknek - Jo-e neked a bloggolas?
 • Hogyan alapozzuk meg a weben hírnevünket bármilyen témakörben?
 • 120 nap alatt a semmiből 2000 olvasó
 • Miért nem reagálnak egymásra a magyar blogok?
 
 

Linkek

Saját blogok:
 • Freeblog Sablonok
 • Geeklány
 • Focusize
Olvasásra ajánlott blogok:
 • SEO blog - Longhand
 • Link building blog
 • Marketing Izék
 • Bodzasfanta blogdolgai
 • Wyctim blogelete
 • Blogról | doransky
 • IT Megoldások
 • Keresőoptimalizálás, keresőmarketing, SEO blog
 • Webmánia
 • daily blog tips
 • doshdosh
 
 

Partnerek

Add to Technorati Favorites GeoURL Bloggers & Blogging Blogs - BlogCatalog Blog Directory

 
 

Szerzői jogok

Creative Commons License Blogvilág by xSolutions is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.
 
Follow this blog

 


 

Azt írja a Doransky, hogy nem lehet pénzt csinálni a magyar blogokból, mert szumma szummárom, hiányzik a vállalkozási ösztön. Van is ebben igazság, mert tegnap néztünk két nagybátyámmal egy csárdát, meg lehetne venni, fel kéne újítani, és akkor lenne egy 100 éves csárda, borospincével és jönnének shuttle bussal a német meg amerikai turisták, mondja ifjabbik nagybátyám, és tényleg látom a 10 méteres tuják alatt a borozgató külföldit, felmereng elöttem a hortobágyi kilenclyukasnál a csárda, magyar nótát hallok a hegedűből, künn a gesztenyefa alatt bográcsban fő a bográcsgulyás, a borocskát már említettem, hejj, csodás élet. Mondja nekem idősbik nagybátyám, hogy "hogyan tudtok ti elkölteni így 40 milliót, ami nincs?"

A csárdát is, meg a blogos pénzkeresést is kicsiben kell elkezdeni, kérdem ezért kedves olasóimat, van-e köztük valaki, aki bloggal, blog cikkel pénzt keresett? Lehet szó (kifizetett) reklámbevételről, könyvben megjelentetett blogról, fizetett cikkről, blogon eladott lakásról, autóról, a könyvről, lényeg, hogy a pénz közvetlenül a blogon megjelent tartalommal legyen összefüggésben.

Jelentkezni lehet a hozzászólások között, vagy emailben a webmaster.xsolutions kukac gmail.com címen. Írd meg, hogy mivel kerested mg a pénzt, és melyik bloggal. Ha nem akarod, akakor pedig semmiképp se írd meg, hogy mennyi pénzt kerestél.

Doransky javasolja még a Making money twice elolvasását, amit most én is javasolok. A blogokról ugyanis több bőrt is le lehet nyúzni, rakhatunk rá reklámot, linket társult odalakra, kérhetsz támogatást (donation), írhatsz bejegyzést pénzért.

A 37signals a második bőrt az alábbi módon nyúzta le:

 • reklámbevétel 
 • ebook megjelenítése és eladása a legjobb írásokkal
 • könyv nyomdai megjelenítése és eladása
 • konferenciák tartása a könyv alapján

A negyedik pontot sok esetben nehéznek tartom megvalósítani, de az első három pontot bárki meglépheti.

Reklám. Akár Google Adsense, akár Etarget, akár valamilyen más reklámszolgáltatóhoz szerződik le valaki, bevételre tehet szert. Nem biztos, hogy ebből fog megélni, de aki a kicsit nem becsüli...

Ebook. A legjobb írásokat is könyvbe lehet rendezni. Ethan Hawke Mi a gond velem? c. könyve jó példa az én-blogok papírra vitelére (a könyv egy srác mindennapjait meséli el, nem blogból írodott és nem önéletrajzi mű - legjobb tudomásom szerint). Azért az én-blogokat választottam, mert arról gondolják a legkevesebben, hogy pénzt lehet belőle csinálni. A szakmai blogokból sokkal egyszerűbb tanácsadói jellegű könyvet összeállítani. A kritikai blogok, mint pl. a Filmbuzi össze tudnák szerkeszteni az elmúlt év termését, műfaji lebontásban, ez jó volt, ettőls sokat vártunk, de kár volt megnézni/meghallgatni/elolvasni. A politikai és megmondó blogok pedig "ez történt szerintem az elmúlt évben" címmel válogatást adhatnak ki bejegyzéseikből.

Nyomtatott könyv. Akár kis példányszámban (print-on-demand), akár támogatásban "nagy" nyomdában készítettjük el könyvünk nyomtatott változatát, ha blogunk mások számára értékes, úgy lesznek olyanok, akik fizetni fognak az összegyűjtött írásokért. Mert érdeklődők, mert szeretik papíron olvasni a könyveket, mert meg akarnak egy példányt tartani belőle az utókornak.

Kedves blogtársaim. Csináljunk pénzt a blogból!

Fotó kredit: emdot

 

További érdekes témák, ötletek a Blogfórumon.

Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel az RSS értesítőre, a hírlevélre vagy ajánld barátaidnak a Twitteren vagy a freeblogon.
Utolsó bejegyzések:

Eddig 10 komment érkezett ()

 
 
 •  

  1.  wyctim 2008. 09. 29. 16:31

  Hmm, érdekes gondolat ez a blogból könyvet dolog. Egyedül az a kérdés, hogy van-e olyan potenciális olvasótábor a blogod alatt, hogy fizetne is érte.

  Én személy szerint még nem láttam igazi anyagi hasznot a blogomból. Természetesen sokat köszönhetek neki, de ezek nem anyagi, hanem inkább szellemi vagy egyéb dolgok, amik vannak olyan értékűek, mint mondjuk az első 100 dolcsi a Google-től.

  Valahogy sokadik mellékes dolog jelenleg nekem a blogból pénzcsinálás. Egy olyan én/tech/egyéb blognak mint az enyém asszem először valami potenciális olvasótábor szükséges ahhoz, hogy észrevehetőbb bevételt termeljen. Ehhez pedig jelenleg az szükséges, hogy odacsaljam valamivel az embereket. Utána jöhet a többi. :)

   
 •  

  2.  xsolutions 2008. 09. 29. 17:52

  Konkrétan a lifovery szerintem potenciális pénzkereső blog. Még hiányzik belőle pár tucat cikk, de mind tematikában, mind aktualitásában olyan információkat ad, amelyek iránt olyanok is érdeklődnek, akik nem olvasnak blogokat.

  Természetesen célszerű olvasótábort kialakítani, de talán ez sem feltétel - egy jó marketing akcióval akár a könyv is vonzhatja az olvasókat a bloghoz.

   
 •  

  3.  Gyula 2008. 09. 29. 20:01

  Szerintem a könyvvel azt a réteget lehet/kell megcélozni, aki nem, vagy csak ritkán olvas online.
  Magyar viszonylatban nagy hatással van a pénzcsinálásra a potenciális "ügyfelek" száma. Angol nyelvterületen már csak a nagy számok miatt is nagyobb bevételre lehet szert tenni.

   
 •  

  4.  aliz2. 2008. 09. 30. 7:04

  engem a "blogból könyvet" témában az zavar, hogy a könyv értelemszerűen pl. nem tartalmazhat linkeket, klikkelhető mögöttes utalásokat, ami épp egyik előnye az internetes előfordulásnak a hagyományos, LINEÁRIS könyvvel szemben! tehát egy könyvben eleve szegényesebb tartalom lehetne jelen. (nem beszélve a képes, fotós illusztrációk nehézkesebb - és drágább!- kezelhetőségéről, könyvben!)

  summa summarum:a blog igazán itt blog!
  nem "könyvben", könyvben a blog csak valamiféle "adaptáció" lehet, ami - mint tudjuk - sosem tökéletes az "eredeti" változathoz képest!

   
 •  

  5.  pollner 2008. 09. 30. 16:02

  A blogból könyv modellre példa a Blogvilág c. könyv, amit a HVG Kiadó adott ki kb. 2 éve. 60 százaléka Bőgel György IT Lábjegyzet blogjának szerkesztett változata, a többi a könyvhöz készült írás.
  Sajnos a "blog, mint üzlet" modellre nem jó példa, ebből senki sme gazdagodott meg. (Szponzor bevonása nélkül össze sem jött volna a dolog.)

   
 •  

  6.  xsolutions 2008. 10. 01. 13:00

  @aliz2: Lehet ugyan linkgyűjteményt adni könyvhöz, de az tényleg nem az igazi. Viszont a gondolatokat, esetleg összeszedve, újra csoportosítva át lehet adni könyvben is, és ahogy @Gyula írja, azokat lehet a könyvvel megcélozni, akik nem olvasnak blogot. Persze, ha nem érzed, hogy jó lenne könyvben, akkor eröltetni nem kell :)
  @pollner: fura hallani, hogy egy HVG-s könyv megbukik. Lehet, hogy túl naiv vagyok, de szerintem a legtöbb dolog a marketingen múlik és erre mindig a Microsoftot hozom fel példának :)

   
 •  

  7.  aliz2. 2008. 10. 05. 8:05

  ...de, "érzem"! meg igyekszem úgy linkelni eleve, hogy anélkül is "értelmes" és viszonylag hiánytalan maradjon a szöveg...de mégis csak több és más a blog! (más szempontból meg, persze, kevesebb); a lényeg, hogy nem lehet "csak úgy" adaptálni a blogot könyvbe, könyvnek ...

   
 •  

  8.  Hungarian legends 2008. 10. 05. 18:02

  It is possible to earn money with the help of the blog, but not like you believe it.

   
 •  

  9.  Varsányi Martina 2008. 10. 06. 2:31

  @aliz2: "csak úgy" biztos, hogy nem, ebben igazad van. Szinte biztos vagyok benne, hogy át kell dolgozni, összekötő szövegeket kell írni - ami a blogban esetleg nem hiányzik, de könyvben igen.
  @Hungarian legends: ez egy magyar nyelvű blog, kérlek írj magyarul (még ha értünk is angolul). Az általad felhozott példákra:
  - Tomcat: Igaz, Droidokról szóló könyve megjelent.
  - Napirajz: szintén igaz.
  - Tóta W: w.blog.hu/2006/11/06/launch bejegyzés szerint a blogon az jelenik meg, ami az index.hu-ba nem fér bele (azaz nem ad érte pénzt az index). Hogy Tóta W. mennyire keres pénzt (ha keres egyáltalán) a blogon közölt írásaival közvetlenül, arra nincsenek információim. Reklámot nem láttam, tudtommal könyvben sem jelent meg. Ha Te erről többet tudsz - kérlek oszd meg velünk.

   
 •  

  10.  Peter Hupuczi 2010. 02. 11. 13:17

  Sziasztok,

  Sajnos azt kell mondjam hogy még sokat kell fejlődnie a magyar blog világnak. El kell áruljak egy titkot! Blogokból milliókat lehet csinálni!

  Még magyarországon is, csak tudni kell hogy mijen tecnikával! A blogok egyre népszerűbbek manapság és egyre elterjettek lesznek. Nemhiába a Google imádja a blogokat hiszen a mindíg frissített blog tele van információval!

  Az elsődleges célpont hogy olyan blogot hozzunk létre ami igazi értéket ad az olvasóknak amiért érdemes visszatérnük újra és újra. Ezáltal kialakul egy fajta forgalom és ez a forgalom fogja a jövedelmet biztosítani!! Csak a tecnikát kell hozzá tudni!

  Készülőben va egy könyv ami természetesen a bloggolásról szól és elektronikus formában lessz elérhető amit azonnal lelehet tölteni. A magyar változatán még dolgozom.

   

Mondj valamit

A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk. Az email cím megadása kötelezõ, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.