Blogfórum
 
 

(x)

 
 

(x)

 
 

Blogvilág java

 • Mi az a blog?
 • 23 kerdes jovobeni bloggereknek - Jo-e neked a bloggolas?
 • Hogyan alapozzuk meg a weben hírnevünket bármilyen témakörben?
 • 120 nap alatt a semmiből 2000 olvasó
 • Miért nem reagálnak egymásra a magyar blogok?
 
 

Linkek

Saját blogok:
 • Freeblog Sablonok
 • Geeklány
 • Focusize
Olvasásra ajánlott blogok:
 • SEO blog - Longhand
 • Link building blog
 • Marketing Izék
 • Bodzasfanta blogdolgai
 • Wyctim blogelete
 • Blogról | doransky
 • IT Megoldások
 • Keresőoptimalizálás, keresőmarketing, SEO blog
 • Webmánia
 • daily blog tips
 • doshdosh
 
 

Partnerek

Add to Technorati Favorites GeoURL Bloggers & Blogging Blogs - BlogCatalog Blog Directory

 
 

Szerzői jogok

Creative Commons License Blogvilág by xSolutions is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.
 
Follow this blog


Valamiért még mindig sokan azt gondolják, a weben megjelenni egészen más, mint a valóságban. A világhálón el lehet bújni és úgysem látja mindenki a dolgaimat. Ez azonban nem feltétlenül igaz. Használhatunk ugyan nickeket, de előbb vagy utóbb kiderül, hogy hackerek voltunk gyerekkorunkban.

Sokan úgy gondolják, hogy ifjúkori vad éjszakáikat ország világnak bemutatni milyen jó buli, ám arra nem gondolnak, hogy ezeket a képeket későbbi munkaadóik, ügyfeleik is láthatják. Így ismertem meg én is kollégám autóvezetési szokásait - az ő privát weblapját a gyorshajtáskor készült fényképek díszítik.

Néha persze jó kibújni a bőrünkből, de vajon örömmel tölt-e bennünket, amikor pár év múlva egy felelősségteljes munkát azért nem kapunk meg, mert leendő munkaadónk az iwiwen épp azt a képet nézte meg, ahol a születésnapi bulin eszméletlenül fetrengtünk a padlón.

A web és a blog csodálatos eszköz arra, hogy szakmai hírnevünket felépítsük, de épp ilyen hatékonysággal tudunk az erő sötét oldalára kerülni és mindent összetörni, amit felépítettünk.

Fotó kredit: andronicusmax

Kapcsolódó írások: Medikusok a weben

További érdekes témák, ötletek a Blogfórumon.

Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel az RSS értesítőre, a hírlevélre vagy ajánld barátaidnak a Twitteren vagy a freeblogon.
Utolsó bejegyzések:

Eddig 8 komment érkezett ()

 
 
 •  

  1.  Beau d. Noir 2008. 09. 10. 11:12

  Ezzel igazából nem sok mindent lehet tenni.
  Még ha az ember állandóan fegyelmezi is magát, van úgy, hogy valami kihozza a sodrából, vagy túlságosan is belelkesül.. aztán nem számol el százig, hanem cselekszik.
  És milyen szép nyoma marad ennek néhanapján.

   
 •  

  2.  Varsányi Martina 2008. 09. 10. 15:59

  Az én türelmem is véges, de mostanra remélem megtanultam, hogy nem muszáj (azonnal) válaszolni. Lehet holnap is, amikor már minden sokkal szebb.
  De ha nem megy, akkor a legjobb megírni, aztán nem elküldeni. A dühöt kiadja az ember, de nincs következménye.

   
 •  

  3.  Tupacko 2008. 09. 11. 13:09

  Én egészen másként állok a dologhoz. Azzal, hogy megírok valami, majd nem küldöm el azt bizonyítom, hogy gerinctelen vagyok, egy indirekt ember, aki nem mondja meg a véleményét, hogy valakinek jópofizzon. Senki sem tökéletes és ezt a felettesed is tudja! Ha természetes vagy és egyenes módon ismerteted magad, akkor nem lehet gond egy buli utáni képből vagy egy rossz hozzaszólásból.
  Egy másik gond meg, hogy bármikor, bárki írhat a te beceneveddel egy kényelmetlen hozzaszólást. Nincs amit tégy ellene. Egyet röhögsz rajta és kész. Ha nem érti meg a kedves leendő főnök, akkor egy tapló, aki önteltségében nem veszi észre, hogy ő sem tökéletes és hogy ő is épp oly könnyen mások játékszere lehet.

   
 •  

  4.  Varsányi Martina 2008. 09. 15. 21:14

  Az, hogy megírsz valamit és nem küldöd el, azt a célt szolgálja, hogy lehűtsd az indulataidat. Indulatos ember anélkül tud bunkó és bántó lenni, hogy ennek tudatában lenne (avagy vélt vagy valós sértettsége miatt reagál így).
  Hideg fejjel tisztábban látod a helyzetet, személyeskedés nélkül reagálhatsz - ha akarsz.

  Ha a cégemhez egy általad leírt forrófejű ember jelentkezne, akinek esetleg ügyféllel is foglalkoznia kell, akkor ez a fajta forrófejűség mindenképp rossz pont (nevezz nyugodtan taplónak :)), ugyanis ezzel üzleti érdekeket sérthet, azaz forintokban kifejezhető kárt okozhat egy-egy meggondolatlan kifejezésével, arról nem is beszélve, hogy ezáltal akár a kollégák között is kialakulhatnak ellentétek, amely rontja a munkamorált, ami megint csak forintban kifejezhető kár.

  Attól, hogy valaki egyenes és gerinces, még viselkedhet meggondolt (felnőtt?) módjára. Ez szerintem vonatkozik mind az írásos, mind a képes tartalomra. A részeg tivornyázások jó bulik, de bennem, mint cégvezetőben inkább a mértéket nem ismerő ember benyomását kelti, valamint felmerül bennem a gyanú, hogy egy-egy buli után másnaposan állít be, ami sem neki, sem a cégemnek nem jó.

   
 •  

  5.  Tupacko 2008. 09. 16. 8:49

  Részben igazad van, részben meg nincs. Bármelyik ismerősöm megkérdezheted, hogy nagyon pontos vagyok. Nagyon ritkán kések, de ha megtörténik, mert ugy-e mindenikvel megtörténik (forgalomba ragad, valami gond történik reggel, stb.), akkor beszólok telefonon, hogy bocs a késésért. Természetesen még aznap pótolom a hiányosságokat. Semmi köze a bulikhoz. Korlátlan bulit lehet csapni úgy is, hogy az ne befolyásolja negatívan a munkát. Sőt, pozitívan. Ha pl. péntek este egyet jót bulizol a haverokkal, vagy szilveszterkor kirugsz a hámból, majd azt kipihened meló előtt, garantáltan sokkal nagyobb erőbedobással fogsz dolgozni, mert nem leszel stresszes, stb.
  Ezzel csak annyir akartam mondani, hogy egy party után készült kép nem feltétlen kell negatív benyomást keltsen az adott emberről.
  A másik dolog. Lehetsz gerinces és elküldheted úgy a büdös fenébe a kedves sértegetőt, hogy az még meg is köszöni, csak ügyesen kell tenni :) Ez vicc, persze :) Az elzőző megjegyzésemmel nem azt akartam kifejezni, hogy egyből le kell kiabálni a másikat. Attól, hogy gerinces vagy és kiállsz magadér, nem következik az, hogy nemszabad ellent mondj. Én szívesebben dolgozok olyan emberekkel, akik képesek nemet mondani és érvekkel támasztják alá, hogy már pedig az ők elképzelésük helyesebb, produktívabb és pragmatikusabb módszer. Szvsz, azok a beosztottak, akik mindent ész nélkül, mint a robotok, elvégeznek, olykor nagyobb anyagi kárt okoznak, mint azok, akik esetleg vitába mernek elegyedni a felettesükkel. A vita nem tévesztendő a veszekszéssel! A vita jó dolog. Meggondolt eszmecsere, ami a cégnek csak jót hozhat. Olykor egy fél órás vita alatt kialakulhatnak olyan ötletek, amik a cégnek később óriási profitot hozhatnak.

   
 •  

  6.  Varsányi Martina 2008. 09. 16. 22:59

  Látom megint, két malomban örlünk :)
  Hadd hozzak egy példát. Erre a megjegyzésre kétféleképpen tudnék válaszolni, hogy igazoljam a feltevésem:
  "Öregem, álljál már le, nem értem mért nem fér be az agyadba, hogy totál másról dumálsz. Elmentek otthonról, vagy nem tanultál meg olvasni?" Megjegyzem, kifejezetten nehezemre esett leírni a fenti mondatokat.
  A másik lehetőség, ahogy belekezdtem ebbe az írásba:
  "Látom megint, két malomban örlünk :)
  Hadd hozzak egy példát. Erre a megjegyzésre kétféleképpen tudnék válaszolni, hogy igazoljam a feltevésem..."

  A két gondolat ugyanazt fejezi ki: nem ugyanarról a dologról beszélünk. A példa persze sarkos, és én inkább hajlok arra, hogy megtaláljuk a közös nevezőt.

  Viszont ha az előbbi módon reagálok, akkor a legtöbben bunkónak fognak találni, nem minden ok nélkül. Ha bunkó és alpári vagyok a neten, a blogomban, akkor ez - valószínűleg - igaz rám a való életben is. Én pedig bunkó emberrel nem szívesen dolgozom együtt.

  Egyébként teljesen igazad van. Gerinces emberekkel, akik képesek ésszerű vitákat folytatni, bólogató kejfeljancsi helyett gondolkodni, és adott esetben ellentmondani, sokkal jobb együtt dolgozni.

   
 •  

  7.  Tupacko 2008. 09. 17. 8:35

  Lassan azt hiszem zöldágra verdődünk :) Elképzelhető, hogy rosszul fejeztem ki magam. Nagyjából én is azt szerettem volna mondani, hogy lehet emberségesen is válaszolni, meggondoltan és nem kell anyázni, fikázni.

  "Lehetsz gerinces és elküldheted úgy a büdös fenébe a kedves sértegetőt, hogy az még meg is köszöni"

  U.i.: az egyik keresztnevem Alpár :P ... persze, ettől nem vagyok alpári ... szvsz :)

   
 •  

  8.  Varsányi Martina 2008. 09. 17. 9:06

  Azt hiszem megtaláltuk a közös nevezőt :)
  És visszatérve akkor a Beau-nak írt gondolatra: azért mondtam, hogy írja ki az első dühét, amit nem küld el, mert abban nem biztos, hogy meggondoltan válaszol. Ha alszik rá egyet, akkor sokkal nagyobb eséllyel "fegyelmezi magát" (ír meggondoltan), és nem kell a meggondolatlanság következményei miatt aggódni.

  Alpári ember.
  Ostoba együgyű ember. Azon történetről, hogy Alpáron rá hagyta magát szedetni Zalán, midőn egy fehér lovon országát eladta.
  [Dr. Ballagi Mór: “Magyar példabeszédek, közmondások és szójárások gyüjtemény”, Pest 1855]
  Forrás: magyar.labilfunk.de/?p=199

   

Mondj valamit

A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk. Az email cím megadása kötelezõ, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.