Blogfórum
 
 

(x)

 
 

(x)

 
 

Blogvilág java

 • Mi az a blog?
 • 23 kerdes jovobeni bloggereknek - Jo-e neked a bloggolas?
 • Hogyan alapozzuk meg a weben hírnevünket bármilyen témakörben?
 • 120 nap alatt a semmiből 2000 olvasó
 • Miért nem reagálnak egymásra a magyar blogok?
 
 

Linkek

Saját blogok:
 • Freeblog Sablonok
 • Geeklány
 • Focusize
Olvasásra ajánlott blogok:
 • SEO blog - Longhand
 • Link building blog
 • Marketing Izék
 • Bodzasfanta blogdolgai
 • Wyctim blogelete
 • Blogról | doransky
 • IT Megoldások
 • Keresőoptimalizálás, keresőmarketing, SEO blog
 • Webmánia
 • daily blog tips
 • doshdosh
 
 

Partnerek

Add to Technorati Favorites GeoURL Bloggers & Blogging Blogs - BlogCatalog Blog Directory

 
 

Szerzői jogok

Creative Commons License Blogvilág by xSolutions is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.
 
Follow this blog
Notebook keyboard

M.D. Dr. Arnold Kim elvégezte az egyetemet, átvette doktoriját és bejelentette: mostantól főállású bloggerként fogja megkeresni a pénzét. Mindez történt 2008 júliusában, megírta a New York Times és mindenki más, aki hírekkel foglalkozik. A MacRumorsról van szó, a második legértékesebb technikai blogról. Ha nem is ilyen jellegű sikereket, de sikereket elkönyvelhetnek a magyar informatikusok is - több olyan szakemberről hallottam, aki munkáját vagy annak egy részét szakmai blogjának köszönheti.

Az utóbbi időben azonban egyre több, nem informatikai szakmai bloggal "futok össze". A kedvenceim a MedIQ és a Cogito. Mindkét blogot debreceni orvostanhallgatók írják. Előbbiről már többször olvastam, Meskó Bertalan angol és magyar nyelvű blogjaival nem csak számos blogdíjat nyert el, hanem szakmai fórumokon is elismerést szerzett. (Érdekesség képen említem meg a Medicine 2.0-ás egyetemi kurzust, amelyet Bertalan tart.) 

A web 2.0-ból, a blogokból származó előnyök nem csak az orvosok és az informatikusok számára érhető el. Mindenki keresi a problémáira a megoldást, legyen orvosi, lakásfelújítással, kertészettel, környezetvédelemmel, vízszereléssel, mosógéppel kapcsolatos kérdés, a listát pedig mindenki tudja folytatni.

Számomra nyilvánvaló, hogy ha egy adott szolgáltatással kapcsolatos információra keresek, egy szakmai blogon erre választ találok, az ott kapott tanácsokon keresztül lemérhetem az adott személy ismereteit, akkor ezzel az adott személlyel fogom elvégeztetni a munkát. Mert anélkül, hogy ő azáltal, hogy számomra információt adott, bizalmat épített fel.

Nézzük az orvosokat, ha már őket említettem. Amióta külföldön élek, problémát okoz, hogy háziorvost találjak. A barátaim, ismerőseim szerencsés emberek, nem betegek, azt se tudják, van-e háziorvosuk, vagy tőlem lényegesen messzebb élnek, ezért az ő orvosukhoz nem fordulhatok. Az egyik kereső szervert használva kezdtem orvos után kutatni.

Lényegesen egyszerűbb lenne a dolgom, ha nem csak egy telefonkönyvet találnék az orvosok elérhetőségeivel, hanem a blogjukat is, ahol a páciens neve nélkül említenek orvosi információkat. Legyen az egy adott probléma sikeres orvoslása, vagy hírek a nagyvilágból. Máris látnám az orvos emberi oldalát, dönthetenék egy barátságos weboldal mellett és felkeresném akkut köhögésemmel.

Az ügyfélért folytatott harcot, a márkaépítést nem csak a reklámok világában tehetik meg a vállalatok hatalmas összegekért, ma már a blog révén nulla befektetéssel mindenkinek a rendelkezésére áll egy hatékony marketing eszköz.

Kapcsolódó írások:

 • Hogyan alapozzuk meg a weben hírnevünket bármilyen témakörben?
 • Blogger Gives Up Medicine to Go Full Time as a Blogger
 • Web 2.0 és orvoslás Ausztriában
 • A szem idegsejtjei felelősek az álmosság kialakulásáért

 

Fotó kredit: ehecatzin

További érdekes témák, ötletek a Blogfórumon.

Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel az RSS értesítőre, a hírlevélre vagy ajánld barátaidnak a Twitteren vagy a freeblogon.
Utolsó bejegyzések:

Eddig 3 komment érkezett ()

 
 
 •  

  1.  Tupacko 2008. 09. 11. 13:18

  Mindennek megvan a maga helye. Szerintem ha beteg az ember, akkor menyjen orvoshoz és ne gyógyítsa magát különféle interneten összeszedett cuccokkal. Szvsz szomorú, hogy a beteg belemártja magát abba, amibe nem kellene és majd ha oda jut, akkor hosszú szónoklatokat tart az orvosnak, hogy ő így és ezt olvasta a neten.
  Minden betegség egyedi. Sok egészen más betegsének lehetnek hasonló tünetei. Egy blogról olvasott gyógymod lehet, hogy hat egy betegségre, amit a blog szerkesztője pontosan tud, hogy mi az, de nem biztos, hogy az olvasónak is az a baja.
  Nem azt mondom, hogy nem szabad, vagy hogy nem kell informálódni. Sőt! Az csak jó! Amit ki szeretnék fejezni az, hogy mindenképpen orvoshoz kell fordulni, hogyha valami komolyabb gond van. Az egészség nem játék. Nincs refresh gomb.
  Szerintem helyes lenne kitenni a hasonló blogokra és oldalakra egy jól látható helyre kiírni, hogy az olvaso mindenképpen forduljon orvoshoz, mivel az oldal csak egy informatív dolog, ami leír egy konkrét betegésget és annak egy gyógymódját.

   
 •  

  2.  Varsányi Martina 2008. 09. 15. 21:02

  Tupackó, szerintem valamit félreértettél (vagy én fejeztem ki magam rosszul). Persze menjen orvoshoz, de nem mindegy, hogy melyik orvoshoz. Persze informálódni akarok a betegségről - de az orvosról is. Tudni akarom, hogy lelkiismeretes-e, hogy megtesz-e mindent a betegeiért? Egy blog nem csak gyógyászati módokat mutat meg (amelyek többségéhez úgyis muszáj elmenni az orvoshoz, hiszen a gyógyszerek vénykötelesek, a kivizsgálások sem oldhatóak meg otthon), hanem megmutatja az orvos emberi oldalát is, valamint a szakmai érdeklődését is.
  Ezen kívül nem árt, ha informálódni tudunk egy általunk ismert betegség (amely által ne adj isten érintve vagyunk) legújabb kutatási eredményeiről.
  Ezek mind olyan információk, amelyek nem azt a célt szolgálják, hogy hipochonderek otthon gyógyszerezzék magukat a netről szedett információk alapján, hanem olyan információk, amelyek segítségével tudatosan felkereshetsz egy orvost.
  Egy orvosi blogot megelőző szempontból is figyelemmel lehet kísérni. Mire ügyeljek, ha egy adott betegséget el akarok kerülni, pl. külföldi utazásnál.

  Ezek, amiket mot az orvosi blogok kapcsán felsoroltam, igaz az egyéb szakmai blogokra is, legyen szó könyvelőről vagy szobafestőről. Tanácsok, illetve esettörténetek leírása segít ahhoz, hogy a megfelelő szakemberhez tudjak fordulni.

   
 •  

  3.  Tupacko 2008. 09. 16. 8:34

  Igazad lehet. Bizonyára félreérthettem valamit. Ebben a megvilágításban egyet értek :)

   

Mondj valamit

A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk. Az email cím megadása kötelezõ, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.