Blogfórum
 
 

(x)

 
 

(x)

 
 

Blogvilág java

 • Mi az a blog?
 • 23 kerdes jovobeni bloggereknek - Jo-e neked a bloggolas?
 • Hogyan alapozzuk meg a weben hírnevünket bármilyen témakörben?
 • 120 nap alatt a semmiből 2000 olvasó
 • Miért nem reagálnak egymásra a magyar blogok?
 
 

Linkek

Saját blogok:
 • Freeblog Sablonok
 • Geeklány
 • Focusize
Olvasásra ajánlott blogok:
 • SEO blog - Longhand
 • Link building blog
 • Marketing Izék
 • Bodzasfanta blogdolgai
 • Wyctim blogelete
 • Blogról | doransky
 • IT Megoldások
 • Keresőoptimalizálás, keresőmarketing, SEO blog
 • Webmánia
 • daily blog tips
 • doshdosh
 
 

Partnerek

Add to Technorati Favorites GeoURL Bloggers & Blogging Blogs - BlogCatalog Blog Directory

 
 

Szerzői jogok

Creative Commons License Blogvilág by xSolutions is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.
 
Follow this blog
Azt hiszed bárki tud blogot írni? Na gondoljuk át újra! Nos valóban, bárki belekezdhet egy blogba, de lássuk be, csak néhánynak sikerül sikeresnek lennie. Ha Te is az akarsz lenni, akkor bizony néhány dologra szükséged lesz, és most nem olyan dolgokról beszélek, mint az Internet, egy notebook (PC) vagy szoftverek, még akkor is, ha ezek fontosak. A legtöbb hozzávalót nem fogod megtalálni sem a boltban, sem a blogokról szóló blogokban.

Az elmúlt egy hétben, mióta nem írtam, volt időm elgondolkozni azon, hogy mik azok a témák, amik időről időre előtérbe kerülnek, amikor az olvasott bloggerek jellemzőiről van szó.

 1. Egy jó ötlet – Nem az, ami mindenki másnak is eszébe jut, amiről mindenki más is blogol, hanem a Te saját, egyedi ötleted. Ha olvasott akarsz lenni, akkor szükséged van tartalomra és friss ötletekre. Légy képes más lenni.
 2. Szenvedély – Ha olyan témát választasz, amelyet szeretsz, akkor ez a szenvedély érezhető lesz a blogodon is. Ahogy az is, ha egy olyan témát választasz, amelyet nem ismersz annyira.
 3. Munkamorál – Ha azt hiszed, hogy a bloggolás annyiból áll, hogy 5 perc alatt összedobsz egy bejegyzést és utána megfeledkezhetsz az egészről, akkor nagyon tévedsz. Higyj nekem, órákat fogsz azzal tölteni, hogy bejegyzéseket írj (olvass!), reklámozz, stb.
 4. Kitartás – A blog nem egy egyéjszakás kaland. Ha sikeres és olvasott akarsz lenni, ha azt akarod, hogy az olvasóid megbízzanak a nevedben, akkor azt akarod, hogy a blogod az “örökkévalóságnak” szóljon. A legsikeresebb blogok már egy pár éve léteznek.
 5. Kreativitás – Rendszeresen frissítened kell a blogodat, méghozzá hetente többször is. Az olvasott bloggerek elég kreatívak ahhoz, hogy minden alkalommal friss és lebilincselő témával jelentkezzenek.
 6. Vastag bőr a képeden – Trollok, krónikus zúgolódók és a bunkók mindennapossá válhat. Lesznek, akik ízeire szedik a postodat és mindenfélének neveznek. Hagyhatod, hogy kikészítsen, vagy vastag bőrt növesztesz az arcodra.
 7. Egyszemélyes munka – A legtöbb blogger egyedül dolgozik. Ki kell zárnod a zavaró tényezőket otthon, vagy a netcaféban, hogy a bejegyzésírásra koncentrálhassál.
 8. Növekvő közösségi hálózat – Sokat segít, ha valakivel beszélhetsz, akikkel kicserélheted az ötleteidet. A közösségi hálózat ráadásul megszűnteti a magányosság érzetét, amellyel könnyű szembesülni, ha állandóan csak a bejegyzéseiden dolgozol. Ráadásul miközben másokkal beszélgetsz, új ötleteid lehetnek. (Ne csak online közösségi hálóban gondolkodj! Menj el barátaiddal kávézni, sörözni, kirándulni stb.)
 9. Motiváció – Mi hajt Téged? A téma szeretete? A közösség imádata? Bármi is az, használd, hogy “működésben tartson”. 
 10. Hosszú távú tervek – Persze, van egy hónapnyi anyagod a fejedben, de mi lesz ha véget ér a hónap? Fél év múlva? Két év múlva?
 11. Szokatlan munkaidő – Blogot írni nem igazán egy kilenctől-ötig munka (főleg ha melózol mellette). Ráadásul a múzsa bármikor homlokon csókolhat. A legtöbb általam ismert blogger éjszakába nyúlóan ír, de Te lehet, hogy a korán kelők közé tartozol és hajnal hasadtával írod a legjobb bejegyzéseket. 
 12. Érdeklődés az új dolog iránt – Amikor blogot írsz, akkor folyamatosan új információkat akarsz adni az olvasóidnak. Ez pedig azt jelenti, hogy a napod nagy részét azzal fogod tölteni, hogy blogokat, könyveket, magazinokat és weboldalakat olvasol – a témádról.
 13. Nyitottság a változásra – Néha előfordul, hogy teljesen meg kell változtatnunk a szemléletünket. Ami működött egy éve, az ma már nem működik. A technikák és eszközök elavulnak. Maradj nyitott a változásokra, ne félj beismerni a vereséget és folyamatosan figyelj az új irányzatokra.
 14. A tanítás művészete – Egy blog nem mindig Rólad szól. Egy blog arról szól, hogy megosztod azt, amit tudsz, valaki mással. A tematikus bloggerek tanárok és nem regősök – persze az sem rossz, ha jól tudsz elmondani egy történetet.
 15. Notebook – A legkülönbözőbb helyeken jöhet rád a blogírás (ezt a bejegyzést épp 10.000 méteren írom a repülőn), nem árt, ha van nálad egy notebook vagy egy PDA, hogy leírd az ötleteidet. (Vagy egy jegyzetfüzet (angolul az is notebook :)), az biztos minden körülmények között működni fog.)
 16. Türelem – A blog nem elégít ki lesz olvasott azonnal. Időbe és türelembe telik, hogy felépíts egy sikeres és olvasott blogot. A forgalom nem egyik napról a másikra történik és bárki is kritizálna azért, mert a statisztikai értékeid nem elég magasak az elején, az semmit sem tud arról, hogyan válik sikeressé egy blog.

Fotó: Annie Mole

További érdekes témák, ötletek a Blogfórumon.

Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel az RSS értesítőre, a hírlevélre vagy ajánld barátaidnak a Twitteren vagy a freeblogon.
Utolsó bejegyzések:

Eddig 2 komment érkezett ()

 
 
 •  

  1.  Polgár Tibor 2008. 07. 23. 23:09

  Fel vagyok iratkozva egy ideje a blogodra, mert itt-ott találtam róla írásokat, de ...
  számomra olyan semmilyen az egész, nem szól semmiről sem.
  Azért merem most csak ezt írni, mert ebben a bejegyzésben írtál éppen a vastag bőrről. :)
  "ezt a bejegyzést épp 10.000 méteren írom a repülőn"
  Ez elég szerénytelen volt.

  A másik pedig a Goldenbloggal kapcsolatos korábbi írások, hogy Te is szavaztál és neveztél és minősítettél... Hát nem tudom. Nekem olyan, aki tudja csinálja, aki nem tanítja érzésem van ettől a blogtól.

  Köszönöm a meghallgatást, leültem.

   
 •  

  2.  Varsányi Martina 2008. 07. 24. 10:12

  @Tibor: A repülés a munkámhoz tartozik, ez tény, nem pedig dicsekvés. Évente közel 45 alkalommal repülök - erről írtam már más blogban (lifovery.com).
  A blog célja pedig az, hogy azokat a bloggal kapcsolatos technikákat, amiket kipróbálok én is, azokat magyarul megosztom az érdeklődőkkel. A blog tehát a blogokról szól.

   

Mondj valamit

A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk. Az email cím megadása kötelezõ, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.