Blogfórum
 
 

(x)

 
 

(x)

 
 

Blogvilág java

 • Mi az a blog?
 • 23 kerdes jovobeni bloggereknek - Jo-e neked a bloggolas?
 • Hogyan alapozzuk meg a weben hírnevünket bármilyen témakörben?
 • 120 nap alatt a semmiből 2000 olvasó
 • Miért nem reagálnak egymásra a magyar blogok?
 
 

Linkek

Saját blogok:
 • Freeblog Sablonok
 • Geeklány
 • Focusize
Olvasásra ajánlott blogok:
 • SEO blog - Longhand
 • Link building blog
 • Marketing Izék
 • Bodzasfanta blogdolgai
 • Wyctim blogelete
 • Blogról | doransky
 • IT Megoldások
 • Keresőoptimalizálás, keresőmarketing, SEO blog
 • Webmánia
 • daily blog tips
 • doshdosh
 
 

Partnerek

Add to Technorati Favorites GeoURL Bloggers & Blogging Blogs - BlogCatalog Blog Directory

 
 

Szerzői jogok

Creative Commons License Blogvilág by xSolutions is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.
 
Follow this blog

Amikor elkezdünk blogolni, akkor egy ingyenes blogszolgáltató, mint amilyen a freeblog vagy a blog.hu esetleg az extra.hu, amely a blog felületen kívül más szolgáltatásokat is nyújt, nagyszerű a kezdő blogíró számára. Könnyen és egyszerűen el lehet készíteni az első blogokat és jó lehetőség arra, hogy megtanuljuk, hogyan kell blogolni. Ráadásul a környezet stabil és kicsi az esélye, hogy nem fogja elbírni azt a fajta terhelést, amit egy jól sikerült bejegyzéssel generálni tudunk. És ahogy elkezdesz blogot írni, máris egy közösség, egy család részévé válsz.

De eljön az idő, amikor a repképes madarak elhagyják a családi fészket, belugranak egy olyan váltásba, amelyet megtettek a filmbuzival* és a sorozataddicttal Human és szerzőtársai, amit megtett Amby a theitalianjobbal: mert ők akarják kontrolálni a saját blogjukat, saját domain alatt. Úgy, ahogy nekik tetszik.

*A filmbuzi a mai napig freeblog szerveren fut, és jó példája annak, hogy csak a domain név igénye nem szükséges a váltáshoz. Köszönet Human-nak és mr.a-nak a javításért.

Honnan tudod, hogy eljött a Te időd?

A bejegyzés végén Wyctimmel és Ambyval olvashatsz egy-egy beszélgetést arról, hogy ők mikor és miért váltotak.

Azonosítod magad

Egy saját domain névvel jobban azonosítod magadat. Míg gipszjakab42.freeblog.hu -s címmel egy vagy a sok közül, addig a gipszjakab42.hu címmel egyedivé válsz. Vagy a gipszjakab már foglalt volt, és a domain regisztációval végre tiéd lehet a gipszjakab.hu.

Sokan a blog címét a blog nevével azonosítják. Ha a blogod neve "Álmomban táncoltam", akkor ahhoz nem csak jobban passzol a tancoltamalmomban.hu, mint a gipszjakab.hu, de a tancoltamalmomban.hu egy jelentős lépés a "márkásításra".

Egy a sok közül nem egyedülálló

Bármennyire is csodálatos a közösség részének lenni, sokan egy idő után úgy vélik, hogy egynek lenni a sok közül nem olyan jó, mint felnőni, két saját lábbal a földön állni és a saját blogod ura lenni. Ők azok, akik úgy gondolják, hogy ezek a közösségek kíváló játszótérnek bizonyulnak, ahol megtanulnak "beszélni, járni" és kitalálják, hogy ez az egész bloggolás hogyan működik. Amikor aztán megszerzik a szükséges ismereteket, akkor tovább lépnek a felnőtté válás folyamatában.

Némi igazság van abban a gondolatpárosításban, amikor azt mondják "freeblogos blogger vagy" vagy "oh, extrán van a weblapod?", az igazából azt jelenti "ohh, te még mindig kezdő vagy". Különösen weboldalaknál igaz, hogy egy ingyenes extra.hu-s weboldalt nem vesznek komolyan. Pedig ingyenes blogszolgáltatónál is kitűnő blogokat (pl. tematikus blogoknál a témához értőeket) lehet találni.

Több lehetőség, jobb szolgáltatás

Az ingyenes szolgáltatóknál meghatározott funkciók állnak a rendelkezésedre, és ha megfeszülsz se nagyon tudod ezeket bővíteni. A freeblog pl. nem tud értesítést küldeni az egy bejegyzéshez érkező új kommentekről.

Az ingyenes szolgáltatók közül nem mindegyik ad saját emailt (az extra igen, a blog.hu-ról tudja valaki?), sőt, egy domain névhez akár több email címed is tartozhat. Ha ki akarod használni a tematikus blogban rejlő lehetőségeket, akkor esetleg csináltatsz magadnak névjegykártyát, amin mégis csak jobban néz ki a jakab@almombantancoltam.hu mint a gipsz4711@gmail.com.

Később pedig nem csak saját e-boltot (tánccipők, hogy a példánál maradjunk) hozhatsz létre, de sokkal több helyed van programok feltöltésére, valamint olyan statisztikai programokat is használhatsz, amelyeket csak a saját szerveredre telepítve tudsz használni. Ha úgy érzed, hogy szüksége van a blogodnak (neked) ezekre a plussz szolgáltatásokra, akkor ideje saját serverre költözni.

Az én blogom, az én váram - kontrol a blogod felett

Ha saját magad hosztolod a blogod, akkor azt minden apró részletében uralni tudod. Ha mondjuk Wordpressre térsz át, akkor számtalan ingyenes sablon áll rendelkezésedre (szemben a freebloggal: Sablonos kérdes), valamint egyéb plugin-ek, javascript-ek, bevásárló kocsik és toronyóra lánccal - minden amit csak szeretnél a blogodhoz (oké, nem minden, de egy ekkora közösségnél szinte minden, vagy ami nincs, az nemsokára lesz).

Néhány ingyenes szolgáltató nem engedi meg, hogy saját reklámot helyezz el, mások viszont nem engedik, hogy a szolgáltató reklámját eltávolítsd (illetve abból Te semmilyen tekintetben nem részesül. Tegyük fel, hogy a napi látogatóid száma eléri / meghaladja az ezer látogatót, akik közül ha csak egy százalékuk klikkel számára releváns reklámra, abból már érdemi bevételt lehet produkálni.), a saját szervereden viszont úgy, ott és akkor helyezel el reklámot (és attól a szolgáltatótól), amikor és ahogy csak akarod.

A saját magad hosztolt blog további előnye, hogy változatos statisztika programok állnak rendelkezésedre, amellyel sokkal jobban megfigyelheted, hogy mi az a tartalom, ami az olvasóidnak tetszett, és mi az, ami kevésbé. A fentebb említett "értesíts emailben új hozzászolás esetén" szolgáltatást is könnyen megoldhatod, valamint hírleveleket küldhetsz és egyéb, a blogod reklámozását megkönnyítő plugint vehetsz igénybe.

Ha magad szeretnéd beállítani a blogod szolgáltatásait, akkor ideje saját szerverre költöznöd.

Nem elegendő szolgáltatás

Bár a blogszolgáltatód dolga elsősorban az ügyfelek kiszolgálása, nem biztos, hogy ezt Te is így érzed. Ez lehet valamilyen nyilvánvaló dolog, mint pl. egy hiányzó funkció vagy egy hiba ki nem javítása, ami miatt úgy érzed, hogy a szolgáltatód nem szolgáltat eléggé, nem törődik az igényeiddel - azaz lehetne egy kicsit profibb.

Nem kell egyébként hatalmas hiányosságokra vagy hibákra gondolni, lehetnek bosszantó apróságok is, legyen szó a szolgáltatásról magáról vagy a felületről. Az is lehet, hogy meg sem tudod határozni, csak valami zavaró érzés a gyomrodban (és most nem a bablevesre gondolok), mindenesetre eléggé kellemetlen ahhoz, hogy megváltoztassa a bloggolási szokásaidat (piszkozatolás helyett txt fileban dolgozás - mert sose tudod, hogy mikor veszti el a begépelt szöveget, stb).

Ha úgy érzed, lehetne jobb is (mert szükséged van rá), akkor már keresheted is a tárhelyedet.

A költözés változással jár

A leggyakoribb ok, ami miatt az emberek még sem szívesen költöznek egyik szolgáltatótól a másikra (legyen az ingyenes, fizetős, saját szerver), az, hogy nem szeretik a változást. A változás munkával és rizikóval jár. Ha úgy gondolod, hogy érdemes a rizikót bevállalni, csak akkor váltsál.

Azzal, hogy elköltözteted a blogodat, sokat kell tanulnod magáról az egész blogról. Ahelyett, hogy egy kész, előre definiált blog elé ülsz le, neked magadnak kell definiálnod, hogy miképp működjön a környezet, amelyben blogolsz. Az ingyenes szolgáltatónál válaszolnak a kérdéseidre és a többi felhasználótól is segítséget kérhetsz és kaphatsz. Ha saját magad állítod be a blogszervert, akkor a válaszokért többféle fórumon kell keresgélned (és jó ha tudsz angolul is).

A költözés rizikóval jár. Még akkor is, ha a Wordpress-szel egyszerűen exportálhatod és importálhatod a blogod tartalmát, elvesztheted a kategóriákat, a megjegyzéseket, esetleg bejegyzéseket is, sok más egyéb információval. Nem valószínű, de előfordul. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy a freeblog egyedülálló exportját más rendszerbe importálni sem olyan egyszerű, kérdezzétek erről Amby-t.

A költözéssel munkád is lesz. Nem csak annak a megtanulása, hogy miképp működik minden, hanem a másolás, a mentés, a beállítások, a tesztelés, ellenőrzés és újabb tesztelés, a beállítások javítása, finomhangolása. Kompromisszumokat kell kötnöd és lehet, hogy lesz, amit a költözés oltárán fel kell áldoznod.

A költözés időbe telik. Ha megtanulsz élni, bloggolni a lehetőségekkel, még inpirálhat is, hogy csak azzal foglalkozz, ami valóban érdekli az olvasóidat. És érezni fogod, ha eljő az idő a költözéshez. Hogy hogyan csináld - az már egy másik bejegyzés.

xSolutions: mahlzeit

Amby: buongiorno

xSolutions: Nálatok mikor merült fel az, hogy saját domain alatt saját blogmotorral mentek tovább?

Amby: A saját domain az már tavaly, de nem sürgetett semmi minket, így nem igyekeztünk. Aztán januárban megint előjött, hogy miért ne lehetne saját domain, majd a februári technikai problémák egy kicsit felgyorsították a gondolkodást. Végeredményben csak az döntött, hogy olyan technikai megoldásokat akarunk használni a jövőben, amit az ingyenes blogszolgáltató nem tudott és nem is ígért a közeljövőre.

Az általános korlátozások az ingyenes szolgáltatóknál egyensúlyban vannak azzal, amennyivel több munka a saját blog fenntartása, így az "én blogom az én váram" minket nem érdekelt volna, ahhoz elég egy saját domain, ami a szolgáltató oldalára mutat. (Freeblognál lehet ilyet, a többinél nem tudom.)

xSolutions: Voltak olyan nehézségek az átállásnál, amikor úgy gondoltad, hogy "hagyod a fenébe" és maradsz a freeblognál?

Amby: Nem, bár kellemetlen volt, hogy nincs rendes export, de ezt megoldottam (és tudtam előre).
Pont egy éve nyáron kezdődtek a jó kis kiesések... bosszankodtam is, de a freeblogosok írták, hogy ne menjünk sehova, szeretnek minket, megoldódnak a dolgok. Próbáltam együttélni a gondokkal, meg kivárni, hogy hátha elkészülnek. Aztán váltáskor már tudtam, hogy ez jó döntés, meg tudtam előre, hogy mit fogok szívni.

xSolutions: Milyen változásokat tapasztaltál az átállás után (jó / rossz) és mi az összegzésed így közel 2 hónap után? Érdemes volt váltani?

Amby: 1,5 :) Érdemes volt, igen, több apróságot már megoldottam, amit korábban nem lehetett (pl. Post Rating, ami szerzőtársnak volt fontos , felgyorsult az oldal, több, mint 5 másodperccel rövidült a betöltési idő.
Nekünk nincs rossz tapasztalat egyenlőre. Ami lehetett volna, ha fontos lenne, vagy nem tudtuk volna előre: Google találatok elvesztése, olvasók nagy részének elvesztése

xSolutions: Vesztettetek [jelentős számban] olvasókat? Úgy tudom, hogy a játék miatt a törzsközönség megmaradt.

Amby: Nem vesztettünk senkit. Egyből ugyanott folytattuk (a játék miatt), azóta meg nőttünk is rendesen.
Sajna ameddig nem jönnek vissza a google találatok (amik nem hiányoznak különösebben), addig nem tudom rendesen megmondani a page/visit, meg bounce rate dolgokat, de nekem jobbnak tűnnek.
És még meg sem csináltuk a funkciókat, ami miatt váltottunk.

Összegezve: szerintem csak abban az esetben érdemes váltani az ingyenes szolgáltatókról, ha konkrét, a bloggernek valóban szükséges funkció nincsen és nem is várható. Egyébként az előnyök (saját homokozó, gyorsulás) egy szinten vannak a hátrányokkal (saját adminisztráció, kiesés az adott szolgáltató közösségéből).:)


xSolutions: Amby, köszönöm a válaszokat.

Amby: Szívesen.

xSolutions: Szia Wyctim. Arról írok cikket, hogy érdemes-e és ha igen, mikor ingyenes blogszolgáltatóról saját domain-re váltani.

Ha jól tudom, akkor Te már két blogszolgáltatónál is megfordultál, a freeblognál és az extránál, igaz?

Wyctim: Igen, voltam mindkettőnél.

xSolutions: Mikor merült fel benned, hogy saját domain alatt saját blogmotorral menjél tovább? Illetve miért döntöttél a váltás mellett?

Wyctim: 3-4 hónapos voltam a freeblogon, mikor kitaláltam, hogy wordpresst fogok használni, egyszerűen azért mert szabadabbnak érzem, mint egy blogszolgáltatót. Sokkal jobban tudod szerkeszteni a blogod kinézetét, az admin felület is jobb, igaz a domain az később jött :)

xSolutions: Ekkor mentél át az extrára?

Wyctim: igen, oda tettem fel egy wordpresst :)

xSolutions: Voltak nehézségeid az átállásnál? Amby (theitalianjob) írt egy freeblog 2 WP programot, Te átmentetted a bejegyzéseid?

Wyctim: Nem mentettem át, egy teljesen új blogot akartam kezdeni nulláról. A régi blog utolsó bejegyzése az lett, hogy itt és itt megtalálható vagyok. Nehézségek persze adódtak, főleg a wordpress pluginnekkel. Az extra nem igazán wordpressbarát szolgáltató, volt olyan, hogy teljesen eltüntettem a blogot egy rossz .htaccess fájl miatt. Ezután szoktam le arról, hogy mindenféle buta add-ont telepítek a blog mellé, inkább minimalizáltam. :)

xSolutions: Végül maradtál most az extránál, vagy saját szerverre költöztél át?

Wyctim: Regisztráltam egy domaint, majd az futott egy ideig az extrás bloggal. Végül bártházi andrás keresett meg twitteren, hogy nem-e lenne kedvem hozzáköltözni. természetesen igent mondtam, majd a következő hétvégén vittem minden beállítást, bejegyzést, statikus tartalmat azonnal oda. most ezen a szerverek vagyok, gondok nincsenek, innen köszönöm neki. :)

xSolutions: Gondolom az átállás az extrás WP-ről a saját szerveren futó WP-re nem volt bonyolult, valamint az extrán futó domain költöztetése is relatív kevés gondot okozott. Akkor ez a költözés nem okozott jelentősebb veszteséget az olvasói számban, vagy tévedek?

Wyctim: A domainnel nem igazán volt bajom, kb fél óra alatt magától átállt, viszont a wordpress sajnos nem olyan egyszerű. Voltak gondok a karakterkódolással, amikor ezt sikerült megoldani, akkor a bejegyzések elfelejtették a kategóriákat, a statikus tartalom áthúzásával is bajaim voltak, mivel az extra szervere sajnos nem a világ legjobb ftp-je. Az átállás nem változtatott az akkori olvasóimon, sőt azóta is csak nő az rss-ben feliratkozottak száma. :)

xSolutions: Wyctim, köszönöm a beszélgetést.

Wyctim: Nincs mit :)

Fotó kredit: phil schatz

Kapcsolódó bejegyzések:

 • Too many secrets - játék a theitalianjob.hu-n
 • Freeblog to Wordpress importer by Amby

Forrás: BlogHerald

További érdekes témák, ötletek a Blogfórumon.

Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel az RSS értesítőre, a hírlevélre vagy ajánld barátaidnak a Twitteren vagy a freeblogon.
Utolsó bejegyzések:

Eddig 14 komment érkezett ()

 
 
 •  

  1.  Long Tail 2008. 05. 30. 22:30

  ""freeblogos blogger vagy" vagy "oh, extrán van a weblapod?", az igazából azt jelenti "ohh, te még mindig kezdő vagy""

  Nem értek teljesen egyet, mert 100 emberkéből 10 talán tudja, akár blog akár weboldal mint aldomain. Hogy free, hogy ingyenes...

  Long Tail

   
 •  

  2.  702 2008. 05. 31. 7:09

  Egyetértek Long Tail-lel, de más okból: az archívum bármikor megmondja ki mennyire kezdő. Aki "csak úgy" blogol (értsd nem akar izéket meg közösségépítést bla-bla, csak és szimplán ÍR), annak meg úgyis mindegy.

  <off>
  Ezt a kéthasábos bulit meg nem kellene erőltetni IMHO, mert a három szavanként sortörés meg a "legörgetve elolvasom, visszagörgetem, legörgetve elolvasom a másikat is" dolognak gyakorlati haszna nem van, ellenben rettentően idegesítő... ;)
  </off>

   
 •  

  3.  Varsányi Martina 2008. 05. 31. 10:39

  XSolutions: Mi a véleményed a .Mac-ről? Fizetős szerver, mégse ad saját domaint, de az iWebben elég szabadon tudsz blogot és weboldalt készíteni. Az én blogom címe web.mac.com/tdani . Oké, a tdani.hu is erre van irányítva...

  by Nikolaj/TDani

   
 •  

  4.  anyu(ha) 2008. 05. 31. 16:17

  Egyszer már kísértésbe estem, bár nem a blog miatt. De aztán oda jutottam, hogy a belátható jövőben nem lesz nekem annyi szabad időm, hogy érdemes legyen önellátásra berendezkednem. De éppen tegnap bámultam rá egy reklámra, hogy ki az a hülye, aki olyan céggel üzletel, amelyiknek a freemailen van a postafiókja. Szóval ha a legkisebb mértékben is függne a megélhetésem a nettől, akkor egész biztosan lenne saját domain nevem. (Zárójelben megjegyzem, hogy a gipszjakabnak tökmindegy, hogy saját domain-e vagy extra vagy netán gportál, ilyen névvel senki nem lehet sikeres, nekem például még a gerincem is megfájdul, mikor meghallom, hogy gipszjakab... :D)

   
 •  

  5.  teodora 2008. 05. 31. 16:36

  kicsit félrevezetőnek érzem, hogy nincs leírva eléggé, hogy a fb-on is lehet nyomulni saját domainnel, és tárhelyet is adnak, ha kell. egy beállítás az egész.. lásd pl. isolde.hu vagy mások.. akinek csak a cím számít, az ennyivel is megoldhatja, ha mellette nem webszakértő egy saját rendszerhez. a (cím)változás meg nemcsak érzelmi probléma, ha pl. több tucat vagy száz helyről linkelnek az emberre..

   
 •  

  6.  human 2008. 05. 31. 16:54

  "Arról pedig ne is beszéljünk, hogy a freeblog egyedülálló exportját más rendszerbe importálni sem olyan egyszerű"

  egyedülálló? tök normális xml :)

  a költözés seo gond is, ugye, míg ha a freeblogon csinálsz saját domaint akkor kapsz 301 átirányítást a régi.freeblogos címedről.

   
 •  

  7.  a. 2008. 05. 31. 20:38

  FYI a filmbuzi meg mindig freeblogos, sajat domain != sajat szerver

  a filmbuzi (e smeg jonehany masik blogger) kapott a freeblogtol domaint

   
 •  

  8.  kelemenbandi 2008. 05. 31. 21:14

  Nem csak a freeblogról nehéz költözni, a blogteren még mindig nem megy az export, de már van, aki írt hozzá szkriptet. Én ezt használtam. És a saját domain, "fizetett" hoszt pedig azért játszik mert tényleg ki akartam próbálni, hogy mi van bennem. Hogy ne a "közösség" hozza az olvasókat, hanem jöjjenek maguktól. Ez jelentős visszaesés egyébként, de nem fontos. Most csak az olvas, akit konkrétan érdekel az, amit írok! És még fontos volt, hogy magát a wp-t teljesen ki akartam használni. Mármint, hogy ne legyen olyan, hogy azért nem megy valami, mert az extra hosztol. Így a tisszta.

  Ambynak pedig: a gugli találatok visszajönnek, ha megvolt az import, és felteszel valamilyen seo plugint. De szerintem ez megvan. Nekem nagyon jól működik a dolog.

  És még a reklámokról: etarget lett, gugli volt, ahogy most áll, fogok keresni egy kis pénzt is. Úgy álltam hozzá, ha hoz annyit, amennyi a hoszting, akkor már oké a dolog. Magyarán nem költessz pénzt a blogra. Ez bejönni látszik.

  (Ezt most itt jól megmondtam, holott nem is kérdezett senki.:)

   
 •  

  9.  human 2008. 05. 31. 23:52

  a: megírtam neki levélben már ;)

   
 •  

  10.  Varsányi Martina 2008. 06. 01. 0:06

  @Long Tail: láttam az extránál egy marketinges oldalt. És bármennyire jó a tematikája, nem tudom 100%-ban profinak tekinteni. Inkább hobbimarketingesnek, mint ahogy én is hobbi blogger vagyok. Na jó, talán kicsit megszállott :)

  @702: kösz az észrevételt, javítottam is.

  @anyu(ha): Cseréljem le Lópici Gáspárra? :D

  @teodora: ahol Ambyval beszélgettem, ott szerepel, hogy a freeblognál van lehetőség saját domain-re.

  @mr.a: köszönöm az információt, javítom!

  Mindenképp meg kell fontolni az előnyöket és a hátrányokat, valamint az ezzel járó munkát. A bejegyzés nem freeblog specifikus (a wordpress.com-on is van ingyenes blog), az előéletemből adódóan persze a freeblog közösséget ismerem jobban :).
  Ha bárki úgy érzi, hogy a hátrányok vagy a munka (vagy a kettő együtt) több, mint a lehetséges előny, vagy úgy gondolja, hogy egy ilyen váltásból nem származik előnye, akkor én nem fogom mondani, hogy mindenképp hagyja ott a szolgáltatóját.
  Ha viszont a fenti pontok közül több is foglalkoztatja, ha elégedetlen a helyzettel, akkor esetleg eljött az ideje, hogy váltson.

   
 •  

  11.  Long Tail 2008. 06. 01. 15:58

  xsolutions,

  Én is láttam egypárat ott (is), van amelyekről személyszerint tudom egész profitábilis, egy freeblogos marketingesről pedig tudom, hogy ma már saját domaines, és hazánk egyik marketing topGuruja...

  Mert amit érdemes jól csinálni azt érdemes rosszul is amíg jó nem lesz!

  Long Tail

   
 •  

  12.  Horváth Ádám Kisordas 2008. 06. 02. 20:33

  Ez a saját domained van kérdés nekem olyannak tűnik, mint mikor suliban nézték, hogy ki jár Nájki cipőben, mert az a király... ;D
  Gouranga!

   
 •  

  13.  Varsányi Martina 2008. 06. 03. 13:38

  @TDani: mint a freeblogról: ha a Te igényeidnek megfelel, akkor tökéletes fórum a weboldalad és blogod üzemeltetésére.

  @Long Tail: az ingyenes szerverek nagyon jó homokozók (sandbox), ráadásul közösség építő és formáló hatású. Viszont, ahogy említed, ma már ő is saját domaines. Akár platformot is váltott, akár csak domaint vásárolt a meglévő szolgáltatáshoz, ő is tovább akart lépni (a megélhetési webmunka irányába).

  @mcdas: én inkább úgy mondanám, hogy amíg évente 12szer megyek el squasht játszani, addig megfelel az 5.000 ft-os ütő. Azért egy versenyre, illetve profi sportkarierre nem azzal jelentkeznék.

   
 •  

  14.  Feriman 2009. 11. 21. 20:59

  Wordpress alapú ingyenes blogrendszer, sok-sok sablonnal:

  ingyenblog.hu/

   

Mondj valamit

A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk. Az email cím megadása kötelezõ, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.