Blogfórum
 
 

(x)

 
 

(x)

 
 

Blogvilág java

 • Mi az a blog?
 • 23 kerdes jovobeni bloggereknek - Jo-e neked a bloggolas?
 • Hogyan alapozzuk meg a weben hírnevünket bármilyen témakörben?
 • 120 nap alatt a semmiből 2000 olvasó
 • Miért nem reagálnak egymásra a magyar blogok?
 
 

Linkek

Saját blogok:
 • Freeblog Sablonok
 • Geeklány
 • Focusize
Olvasásra ajánlott blogok:
 • SEO blog - Longhand
 • Link building blog
 • Marketing Izék
 • Bodzasfanta blogdolgai
 • Wyctim blogelete
 • Blogról | doransky
 • IT Megoldások
 • Keresőoptimalizálás, keresőmarketing, SEO blog
 • Webmánia
 • daily blog tips
 • doshdosh
 
 

Partnerek

Add to Technorati Favorites GeoURL Bloggers & Blogging Blogs - BlogCatalog Blog Directory

 
 

Szerzői jogok

Creative Commons License Blogvilág by xSolutions is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.
 
Follow this blog

Mikor már majdnem úgy tűnt, hogy idén (sem) jutok el a CeBIT-re, akkor kiderült, hogy még is elmehetek. Az alábbiakban nagyon szubjektív és nagyon részletes élménybeszámolómat olvashatjátok a CeBIT-ről, több mint 30 fotóval alátámasztva.

Ahogy a képen látható nehezen indult el a szombat, hajnali fél hatkor csörgött a vekker, amit a pokolba kívántam, főleg mert pénteken fél 5-kor történt ugyanez.

Azért összeszedtük magunkat, beszereztük a jegyeket is, amelyeket előző este vásároltam online. Itt jegyezném meg, hogy hulla fáradtan, nyomtató nélkül senki ne vásároljon online jegyet, mert azokat ki kell nyomtatni! Szerencsére bementünk az irodába, és 10 perc alatt elintéztünk mindent.

Bár attól tartottunk, hogy Hannover teljesen bedugul, meglepően jó tempóban jutottunk el a CeBIT területére. Parkolót is hamarosan találtunk, köszönhetően a jó szervezésnek.

Sokan voltak, de nem voltak rengetegen, a tíz évvel ezelőtti Ifabo-kon és Compfair-eken a kezdeti időben hering módjára tömörültünk, de ez az internet előtti időszak volt.

Ma már csak a leggeekebbek és az üzleti lehetőséget keresők mennek el a CeBIT-re, ez látszott a közönségen is (a képen persze pont nem). A látogatók fele öltönyben, nyakkendőben rohangált a különböző standok között, a másik felén viszont felismerhetőek voltak a napi 22 órányi számítógép előtt eltöltött idő.

A látványvilág nem csak a 21. századot hirdette (lásd jobbra a SUN csoda járművét), inkább a 60-70-es években elképzelt jövőkép köszönt vissza.  

Ha arról beszélünk, hogy "made-in-china" akkor legtöbbünk egyből a gagyi kínai termékekre gondol, netán a kínai piac olcsó utánzataira. Nem szabad azonban elfelejtkeznünk arról, hogy a számítógépünk legtöbb alkatrésze, beleértve a HDD-ket is, Kínából érkezik.

A 19-es teremben szinte kizárólag kínai termékek voltak láthatóak. Az egyik oldalon minőségibb termék-designt láthattunk, a másik oldalon a gagyiságok tömkelegét. Néhány stand-nál kedves, barátságos, segítőkész kiállítókkal találkoztunk, a többiek viszont a tárgyalóasztalnál ették pálcikáikkal az ebédjüket, vagy morcos képpel olvasták az újság apróhírdetéseit.


egerek"gyémántos" USB-Clips-ekiPod docking stationfuturisztikus valamihűtőborda procirasok kínai sok szemete...

A kínaiakat elhagyva inkább a hordozható számítógépek piacán néztünk körbe, ahol a hangsúly nem csak a hordozhatóságon van, hanem a számítógépen is. Azaz nem notebookokról és laptokokról volt szó, hanem összecsomagolható, monitorral rendelkező gépekről, amik ugyan nagyok és nehezek, de legalább azt a minőséget tudják szállítani, amit elvár az ember az ilyen szörnyektől. Néhány rendszeres LAN-party látogató biztos szívesen vállna az itt látható finomság tulajdonosává - az én szívem is hevesebben vert látványukra.

A három képernyő - amelyek hajtogatós játékok mintájára hajtogathatóak - hátára egy kisebb PC dobozra emlékeztető tárgy van integrálva - nos ez a PC. A keyboard kifejezetten notebook billentyűzetre emlékeztet, és az összecsomagolt dobozhoz rögzíthető. A teljesítménnyel pedig csak az ASUS előtt látott fiúk lehetnek elégedetlenek, de erről majd később.

Miközben a következő kiállító csarnok felé vettük utunkat, muszáj volt megszakítanunk a game-freak-ek kedvéért.

Már nem tudom megmondani, mi vonta el a figyelmünket, később azonban egyértelművé vált, hogy nekünk ide be kellett térni. Samsung WCG életérzés fogadott bennünket, a tribünön épp autóverseny zajlott egy osztrák és egy holland versenyző között.

A verseny jobb volt, mint az elmúlt évek Forma-1 közvetítése, ami nagy részben az élvezetes és izgalmas közvetítésnek volt köszönhető, emellett persze nem szabad elhanyagolni a versenyzők felkészültségét sem.

Figyelmünket csak rövid időre vonta el a versenytől ez az 1000W-os táppal, vízhűtéssel felszerelt kisebb csoda. Miközben nyálamat törölgettem, elfelejtettem megszámolni, hogy vajon hány 3.5" kütyü férhet el benne - rengeteg.

A terem maradék részében további LAN-Partyk helyezkedtek, erről szintén van kép, de ha jól érzékelem, akkor ide már nem fér el.

Szintén kimarad (talán alul be tudom illeszteni) azt a csodálatos faépítményt, amelyet valamelyik világkiállításra építettek, onnan vagy ide szállítottak, vagy valahogy ittmaradt, mindenesetre  csodálatosan nézett ki.

A debitel-en keresztül vezetett utunk az álltalunk ismert egyetlen magyar kiállító standjához, a Nav n Go-hoz, akik már csak azért is megérdemlik az ingyen reklámot, mert az általuk fejlesztett iGo szoftver juttat el engem is Európa rejtett szegleteibe.

Bár többen is sportautóval próbálták magukra vonni a figyelmet, a Nav n Go azon kevés kiállítókhoz tartozott, akik egy igazi Lamborghinit hoztak a tett színhelyére.

Miután megcsodáltam a legújabb iGo 8-at, rájöttünk, hogy az Asus-nál még nem jártunk, pedig londoni utam után teljesen beleszerettem ebbe a kicsi kütyübe. Kicsi, buta, de jobban kézre esik, mint egy pda, amikor pl a blogunkba szeretnénk írni, vagy megnéznénk, hogy milyenek lettek a legutolsó képeink. Sajnos csak a régi Asus EEE Pc-t lehetett kipróbálni, ahonnan rögtön be is jelentkeztem a twitter közösségi portál magyar szakára. Az új Asus EEE egyébként 1,9"-lal nagyobb képernyővel rendelkezik, mint a régi és már akár 12Gb SSD-vel is rendelhető. Sajnos az újítások emelték az árat is, ami a korábbi lelkesedésemet jelentős mértékben csökkentette.

Az ilyen "apróságok" egyébként is jellemzőek voltak a CeBIT-re, például láttuk (de nem fényképeztük le) a "legkisebb notebookot". Képzelj el egy pici képernyőt, alul két, hatalmas tapipad gombot. Ebből a bal oldali gomb tapipad is. Ráadásul ezen keresztül gépelsz. Hogy hogyan ismeri fel, hogy mikor gépelek, és mikor egerészek, azt nem tudom, de elég jól működött. Sajnos a gépelés kényelmetlen volt, a jobb egérgomb funkciót se sikerült előcsalogatnom. A helyszínen megfogalmazott jóslatom szerint hamarabb fogunk Asus EEE-t vásárolni, mint a "legkisebb notebookot".

Voltak fura kütyük is, mint például a sushi kinézetű USB stick-ek, vagy a jópofa kütyük, mint például a hangfal nélküli mp3 lejátszó, amely egy régi technikát alkalmazva az asztallapon keresztül rezegteti meg a levegőt.

Az egyik legizgalmasabb bemutató az az autó volt, amely felismeri magától az úttest felfestését, valamint az eléje helyezett akadályokat is, bár igazából ez sem pár hónapos találmány, viszont nagyon stabilan és biztosan rótta folyton változó pályáját.

Végül pedig hadd emlékezzek meg arról az ígéretemről, amit fentebb tettem. Az ASUS területe előtt néhány német geek bemutatta azt a túlpörgetett gépét, amely a 3D Benchmark értékelésében majd 30.000 pontot kapott.

A processzort -42 fokra hűtötték le, a szerelőpadon létező számítőgépre, a memőriákra tömegével pakolták a hűtőventillátorokat, de a teljesítmény magáért beszélt.


Egy egyszerű ASUS

Előtérben a hűtőkompressor

A hideg a processzorra kerül

Végül pedig hadd búcsuzzam azokkal a képekkel, amelyek a fenti összeállításba nem fértek bele:

Amikor este, alig valamivel zárás előtt hazaindultunk, nem csak hulla fáradtak voltunk és alig álltunk a lábunkon, de alig a harmadát jártuk körbe a CeBIT-nek. Talán jövőre sikerül az egészet végignéznünk.

További kütyüparádé az origon.

 

További érdekes témák, ötletek a Blogfórumon.

Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel az RSS értesítőre, a hírlevélre vagy ajánld barátaidnak a Twitteren vagy a freeblogon.
Utolsó bejegyzések:

Még nincsenek kommentek. ()

 
 

Mondj valamit

A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk. Az email cím megadása kötelezõ, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.