Feliratkozás

Feliratkozas Mi az RSS?
Emailen
Twitter
   
   

  Reklám

   
   

  Blogvilág java

  • Mi az a blog?
  • 23 kerdes jovobeni bloggereknek - Jo-e neked a bloggolas?
  • Hogyan alapozzuk meg a weben hírnevünket bármilyen témakörben?
  • 120 nap alatt a semmiből 2000 olvasó
  • Miért nem reagálnak egymásra a magyar blogok?
   
   

  Linkek

  Saját blogok:
  • Freeblog Sablonok
  • Geeklány
  • Focusize
  Olvasásra ajánlott blogok:
  • SEO blog - Longhand
  • Link building blog
  • Marketing Izék
  • Bodzasfanta blogdolgai
  • Wyctim blogelete
  • Blogról | doransky
  • IT Megoldások
  • Keresőoptimalizálás, keresőmarketing, SEO blog
  • Webmánia
  • daily blog tips
  • doshdosh
   
   

  Partnerek

  Add to Technorati Favorites GeoURL Bloggers & Blogging Blogs - BlogCatalog Blog Directory

   
   

  Szerzői jogok

  Creative Commons License Blogvilág by xSolutions is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.
   
  Follow this blog

  Mindig is szerettem a vizsgákat, amiért a legtöbben hülyének tartottak. Németből csak azért nyelvvizsgáztam, hogy tudjam, mennyit ér a tudásom.

  Blogot írni imádok, az i-do-web-bel pedig olyan témákat ölelek fel, amiket én személy szerint szeretek. De vajon milyen ismérvei vannak annak, hogy a blogba fektetett munkának van értelme?

  Ezzel a kérdéssel nem vagyok egyedül, sok olyan blogot láttam, amely egy idő után lelassult, vagy tulajdonosaik teljesen feladták, még akkor is, ha szerintem jó úton haladtak az olvasottság felé.


  Épp ezért örültem a dailyblogtips írásának, ahol 10 ismérvet sorol fel arra nézve, hogy jó úton halad-e a blogunk. Ha a listáról több pont is igaz a blogdra, akkor ne add fel csak azért, mert az elismerés nem jön elég gyorsan.

  1. Feliratkozók számának növekedése

  Még ha lassan is, de növekszik az RSS feliratkozók száma, akkor már egyről a kettőre jutottál. A bizalmat és ezzel feliratkozókat nem egyszerű megnyerni, nálam is 1-2 hét átfutási idő van, mire valaki kikerül a blogrolra.

  2. Bejövő linkek számának növekedése

  A linkek minden blognak fontos. De vajon reklámozod-e az oldaladat? Ha nem mondod meg senkinek, hogy hol a blogod, nem is fogják tudni megtalálni, másoknak reklámozni. Ha már bekerült a köztudatba a blogod, akkor az érdeklődők egymásnak fogják adni a linkedet. Persze ez is idő kérdése.

  3. Értékes kommentek számának növekedése

  Ha a blogod provokál, gondolatokat ébreszt, akkor előbb-utóbb számíthatsz kommentekre, ami jó jel, hiszen olvasnak, és figyelmet szentelnek a mondandódnak.

  4. Növekvő látógatószám, pageview vagy pageview/visit

  Rengeteg blogger statisztika-függő. A fenti értékek stabil növekedése egyértelműen a kialakuló (stabil) olvasóközönség jele.

  5. Következetes posztolás

  Ha következetes írsz, máris előrébb vagy, mint a blogtulajdonosok többsége. Bár egyszerűnek hangzik, a rendszeres írás nagyobb kihívás, mint az elején gondolnánk, legyen szó ego blogról, vagy niche blogról.

  6. Növeld a cikkek minőségét

  Minőségellenőrzés nem véletlenül külön szakma. Ne csak a helyesírása, magyaros kifejezésmódra ügyelj (feltéve, hogy magyarul írsz), hanem a témádnak is járj utána. Könnyű valamit állítani, de ha nincs mögötte bizonyíték, nehezen fogja megállni a helyét. A minőség a helyesírás, tematika, olvashatóság háromszögében fog elbírálásra kerülni.

  7. Határozd meg a témaköröd

  Az ego-blogban sok minden megengedhető, de ha tematikus blogot indítasz, akkor fontos, hogy jól be tudd határolni a témádat. Az i-do-web ugyan fennállásának közel 5 hónapja alatt az eredeti tervektől részben eltért: a bejegyzések nagy résza a blogokról, a forgalom növelésről és a jó tartalomról szól, valamint a webdesign fontosságáról, konkrét technikai ötletből jóval kevesebb van, a nagy képben hű maradt magához: a blog célja a web meghódításának mikéntjéről szól.

  8. Bloggerek hálózatának növekedése

  Folyamatosan úgy veszed észre, hogy akaratlanul is növekszik a blogod körüli hálózat: új bloggerekkel találkozol? A legjobb jele annak, hogy a blogod ismertésge növekszik. Hálózatépítéssel értékes, hűséges olvasókat nyerhetsz, növekszik a rád mutató linkek száma, a social médiában való ismertséged.

  9. Ismerd legalább egy módját a célközönséged elérésére

  Ahogy folytatod a blogodat, meg fogod tanulni, hogy mi a legjobb módja a célközönséged elérésére. Az i-do-web esetében a twitter, azon belül a turulcsirip hozott átütő sikereket - úgy tűnik a magyar web 2.0 nagy része ott található meg. Szánj időt commentek írására, fórumok látogatására, idővel meg fogod találni azokat a helyeket, ahol a célközönségedet megszólíthatod.

  10. Céljaid elérése

  A legtöbb blogger hosszú távú célokkal rendelkezik, úgy mint megélhetési blogíró vagy 10.000 RSS feliratkozó. Sokuknak azonban hiányoznak a rövid távú célok, amik segítik őket a hosszú távú céljaik elérésében. Ha hosszú távú célokban gondolkozol, ne add fel csak azért a blogírást, mert 2 hónap után még nem érted el azokat. 

  Összességében elmondhatom, hogy 10-ből 8 pontot értem el, és ezek után alig várom, hogy holnap új témákra vessem rá magamat. 

  Forrás: 10 Signs That Your Blog Is On The Right Track

  Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel az RSS értesítőre, a hírlevélre vagy ajánld barátaidnak a Twitteren vagy a freeblogon.
  Utolsó bejegyzések:

  Még nincsenek kommentek. ()

   
   

  Mondj valamit

  A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk. Az email cím megadása kötelezõ, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.


  Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.