fbpx

Ajánlott WordPress pluginek 1. rész

Akismet

Védelem használata nélkül könnyen és gyorsan szétspammelik az oldalunkat, amint egy kicsit is ismertebb lesz. Az Akismet ingyenes (egy API kulcsot kell igényelnünk), beállítása után pedig egy központi spam adatbázis alapján automatikusan szűri a hozzászolásokat.

A spam mappába került kommenteket természetesen kézzel moderálhatjuk, ha az Akismet szűrte ki őket.

Jetpack

A Jetpack egy nagyon sokoldalú bővítmény. Kapcsolati űrlap, látogató statisztikák a vezérlőpultodon, képek felgyorsítása CDN-nel, új cikkek automatikus megosztása közösségi médián, valamint megosztó gombok hozzáadása, gonosz belépési kísérletek blokkolása, kapcsolódó cikkek, hozzászólások Facebook, Twitter, Google+ fiókokkal. Segítségével kisebb (egyszerűbb) galériákat is hozhatunk létre.

All in One SEO Csomag

Keresőoptimalizálási trükköket WordPress környezetben az All in One csomaggal tudunk bevetni. Használatához a seo fórum előzetes olvasása ajánlott. Vannak részei, amelyeket külön kell aktivizálni, mint például az XML webhely-térkép.

WordPress Database Backup

Menteni, menteni, menteni. Nincs fontosabb dolog annál, mint hogy saját magunk is rendszeres mentéssel rendelkezzünk a blogunkról, ne csak a szolgáltató mentésére hagyatkozzunk. A WP Database Backup kívánságunknak megfelelően napi, heti stb. rendszerességgel küld a WP adatbázisról mentést.

Google Analytics for WordPress

A Google Analytics két formában jöhet a blogunkba. A legegyszerűbb megoldás, ha a témába elhelyezzük a Google javascript kódját. Ez ugyan nem fedi le az Analytics kínálta teljes palettát, de már valami. A Google Analytics-szel nem kell a témánkba nyúlkálni, ráadásul sokkal finomabbra is hangolhatjuk a beállításokat. Kérésünkre figyeli a letöltéseket, a kimenő linkeket, a képkereséseket stb.

Sosial Warefare (Közösségi hadviselés)

Oszd meg és uralkodj: biggyeszd a bejegyzések végére a közösségi oldalak és könyvjelzők linkjeit, hogy olvasóid még könnyebben megoszthassák gondolataidat ismerőseikkel.

Redirection

Nincs dühítőbb a 404-es “A keresett oldal nem található” üzenetnél. A Redirection-nel átirányíthatod olvasóidat egy sokkal barátságosabb oldalra, ahol érdekes információra lelhetnek, hogy ne bosszankodva menjenek el a blogodról.

WordPress Super Cache

Ezzel a pluginnel rengeteget tudunk a WordPress elérésén javítani. A WP bejegyzéseinket és beállításainkat az adatbázisban tartja, és minden lekérdezésnél előállítja az oldalakat. A WP Super Cache plugint, akkor a háttérben statikus oldalakat generál, amiket egy esetleges változásnál frissít.

WP-optimize

A WP a bejegyzés írása közben folyamatos mentéseket készít (illetve minden egyes alkalommal akkor is, amikor a “mentés” gombra klikkelsz). Ezekhez a mentésekhez bármikor visszatérhetsz (tehát ha a macska végigmászik a billentyűzeteden, mindenfélét begépel és kitöröl, akkor sincs veszve minden). Ezeket a verziókat a WP szintén az adatbázisban tárolja és hosszú bejegyzések írása közben jó pár készülhet benne. Ha kevés a tárhelyed, vagy csak ki akarod dobni a fölösleges szerkesztési verziókat, akkor ebben segítségedre van a Delete Revision plugin.

Simple Google reCAPTCHA

Az Egyszerű Google reCAPTCHA megvéd a robotok által terjesztett hozzászólási spam-től. “Nem vagyok robot” feliratot mutat, és a négyzetre kell kattintani.

Moly olvasás

Olvasni jó, a (könyv)moly oldalon pedig bejelölheted mindazokat a könyveket, amiket olvastál, amiket éppen most olvasol. (Nézd meg az oldalt, ha még nem ismered!) A plugin az oldalsávban jeleníti meg azokat a könyveket, amiket éppen most olvasol.

Szerinted milyen plugint érdemes mindenképpen felrakni a WordPresshez?

Varsányi Martina

Mindenről írunk, ami blog.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

​​​A blogodból milliós üzlet - ingyenes tanfolyam!

%d blogger ezt szereti: