Goldenblog nevezés

Zsűrizni is van kedvem
E-mail címem
 
 
 

Feliratkozás

Feliratkozas Mi az RSS?
Emailen
Twitter
   
   

  Reklám

   
   

  Blogvilág java

  • Mi az a blog?
  • 23 kerdes jovobeni bloggereknek - Jo-e neked a bloggolas?
  • Hogyan alapozzuk meg a weben hírnevünket bármilyen témakörben?
  • 120 nap alatt a semmiből 2000 olvasó
  • Miért nem reagálnak egymásra a magyar blogok?
   
   

  Linkek

  Saját blogok:
  • Freeblog Sablonok
  • Geeklány
  • Focusize
  Olvasásra ajánlott blogok:
  • SEO blog - Longhand
  • Link building blog
  • Marketing Izék
  • Bodzasfanta blogdolgai
  • Wyctim blogelete
  • Blogról | doransky
  • IT Megoldások
  • Keresőoptimalizálás, keresőmarketing, SEO blog
  • Webmánia
  • daily blog tips
  • doshdosh
   
   

  Partnerek

  Add to Technorati Favorites GeoURL Bloggers & Blogging Blogs - BlogCatalog Blog Directory

   
   

  Szerzői jogok

  Creative Commons License Blogvilág by xSolutions is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.
   
  Follow this blog

  CowboyKépzeld el egy percre, hogy Te vagy John Wayne. Tudod, olyan fegyverpörgetős, lovat ostorral hajtós, dohányrágó - ahogy azt a filmeken láttuk.

  Most képzeld el azt is, hogy van egy blogod. Csakhogy ez a blog nincs az Interneten,  nincs köze a közösségi hálózatokhoz. Nincsenek kommentek. Ebben a bejegyzésben a blogod valami sokkal egyszerűbb:

  A lovad. És haldoklik.

  Nem akarod, hogy meghaljon. Egyetlen cowboy sem akarja.

  Végigkísért utadon, jóban, rosszban, a lehető legjobban szolgált. Néha vágytál rá, hogy gyorsabb legyen, néha talán utáltad is, mert annyi időt rá kellett szánnod: etetésre, gondozásra, de mégis: szeretted őt.

  Nem azért, mert ő a legjobb ló a világon, hanem azért, mert a Te lovad, és csak ez számít.

  Most viszont csak szenved. Nem hangosan, hál' istennek, de Te már tudod: közel a vég. Reménykedsz a gyógyulásban, de egyre lassabbá válik, egyre nehezebben hord téged.

  Te vagy a főhős, emlékszel? Tovább kell menned.

  Mit teszel?

  Egyszerű. Azt teszed, amit minden cowboy tett a szeretett, haldokó lovukkal:

  Fejbe lövöd.

  Akkor most lőjem le a blogom?

  Ez csak egy képletes párhuzam, ami hasznos.

  Bloggerként néha túl romantikusnak állítjuk be azt, amit teszünk. Neveket adunk a blogunknak, úgy beszélünk a blogolásról, mint az információ terjedés forradalmáról. Beleszeretünk abba, hogy magunkat "blogger"-nek nevezzük.

  A blog azonban nem más, mint a gondolataid járműve. Egy ló, egy autó, repülő vagy kerékpár. Mindegy, hogy milyen jármű, mindnek ugyanaz a célja: szállítson valamit. Ebben az esetben a blogod feladata, hogy a gondolataidat szállítsa a világon keresztül.

  A kérdés az, hogy mi történik, ha egy jármű már nem működik? Ha a kocsid robban le, elviszed a szervizbe, vagy a roncstelepre. Ha a lovad haldoklik, akkor könyörületességből lelövöd. De mit kell tenned, ha a blogod már nem továbbítja a gondolataidat.

  Egyszerű. Bloggerek ezrei teszik minden nap:

  Abbahagyják.

  Tudd, mikor kell abbahagyni

  Valld be, már gondoltál rá.

  Nem mintha fel akarnál adni bármit is. De ott van ez az érzés legbelül, olyan, mint amikor egyedül maradsz a végítéletben. Addig lovagoltál a lovon, ameddig csak lehetett. Nem szükséges tovább rugdosni szegény párát, nemde?

  A másik oldalon félsz attól, hogy túl korán adod fel. Mi van akkor, ha a holnapi bejegyzés olvasók százait, ezreit vonzza az oldalara? Lehet, hogy csak egy kicsit tovább kell kitartanod.

  Nehéz kérdések, de azért néhány gondolat, amit érdemes átgondolnod.

  1. Nincsenek kommentek, csiripelések, emailek a látogatóktól

  Minden blogger (én is) szeret minél több hozzászólást, csiripelést és emailt kapni. Azt mutatja, hogy az embereket érdekli az, amit írsz. Kezdő bloggerként viszont lehet, hogy nem tartod olyan fontosnak a hozzászólások számát, mint amennyire számít.

  Ha csak 10-20 látogatód van naponta, még nekik is néha napján hozzá kellene szólniuk. Ha  semmilyen visszajelzést nem kapsz az olvasóidtól, akkor olyan dologról írsz, ami senkit sem érdekel.

  Ideje újrakezdened.

  2. Nem linkelnek rád blogok

  Rossz jel. A blogok párbeszédre alapulnak, és a párbeszéd egynél több személy között folyik. Ha senki sem linkel rád, akkor a blogod növekedése rettentő nehéz lesz. A legtöbb esetben nem éri meg.

  Válts témát.

  3. Folyamatosan rugdosnod kell magad, hogy írj

  Senkit sem láttam még, akinek blogját sokan olvasnák, de ő maga nem szereti azt, amiről ír. Persze néha kiégnek, néha nincs új ötletük, amiről írhatnának, de ettől még továbbra is tanulmányozzák a témájukat és gyűjtik az ötleteket. S még ha nem is keresnek vele pénzt (mint a legtöbben, akik magyarul írnak), akkor is folytatnák, a végtelenségig.

  Téged is hajt a belső motiváció?

  Nem arra gondolok, amikor kicsit magadba zuhansz, mert nem nézték meg elegen az írásodat, vagy valaki bunkó hozzászólást ír. Mindenki keresztül megy ezen. Ha a (számodra) legmegfelelőbb dologról írsz, akkor mindenképp folytatod az írást.

  Ha nem érzel így a blogod iránt, akkor valószínűleg abba kellene hagynod, és egy másik témáról írnod. Túl rövid az élet, hogy olyan témáról írj, amit nem szeretsz. 

  Kitartás

  Kicsi gyerekkorunk óta a kitartás fontosságát tanuljuk. Azt mondják, hogy menjünk előre, mindegy, mi történik, mert csak a vesztesek adják fel.

  Akkor Te vesztes vagy, ha abbahagyod a blogod?

  Nem!

  Ha blogger akarsz lenni, akkor ne egy olyan bloggal töltsd az időd, ami nem megy sehova. Kezdj bele egy újba.

  Vagy úgy gondolod, hogy John Wayne abbahagyná a lovaglást, csak mert megdöglött a lova? Soha! Egy tucat lovat a halálba hajtana, és ha kell, akkor négykézláb mászna keresztül a sivatagban.

  Fotó kredit: freeparking

  Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel az RSS értesítőre, a hírlevélre vagy ajánld barátaidnak a Twitteren vagy a freeblogon.
  Utolsó bejegyzések:

  Eddig 1 komment érkezett ()

   
   
  •  

   1.  Rooza 2009. 07. 17. 13:43

   Szia.
   Itt egy olvasó jelentkezik :)
   Nem mindig kell, vagy van időm hozzászólni. Kódok, meg ilyesmi- idő - macerás. Pedig tudom, hogy fontos, vagy jó ha kapok hozzászólást, ezt nem is ragozom tovább.
   A sage olvasóval követlek, most sikerült újra beizzítani a Firefox frissítése óta. Erről szól a legutóbbi bejegyzésem :)

    

  Mondj valamit

  A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk. Az email cím megadása kötelezõ, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.


  Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.