Blogfórum
 
 

(x)

 
 

(x)

 
 

Blogvilág java

  • Mi az a blog?
  • 23 kerdes jovobeni bloggereknek - Jo-e neked a bloggolas?
  • Hogyan alapozzuk meg a weben hírnevünket bármilyen témakörben?
  • 120 nap alatt a semmiből 2000 olvasó
  • Miért nem reagálnak egymásra a magyar blogok?
 
 

Linkek

Saját blogok:
  • Freeblog Sablonok
  • Geeklány
  • Focusize
Olvasásra ajánlott blogok:
  • SEO blog - Longhand
  • Link building blog
  • Marketing Izék
  • Bodzasfanta blogdolgai
  • Wyctim blogelete
  • Blogról | doransky
  • IT Megoldások
  • Keresőoptimalizálás, keresőmarketing, SEO blog
  • Webmánia
  • daily blog tips
  • doshdosh
 
 

Partnerek

Add to Technorati Favorites GeoURL Bloggers & Blogging Blogs - BlogCatalog Blog Directory

 
 

Szerzői jogok

Creative Commons License Blogvilág by xSolutions is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.
 
Follow this blog

Ezt a cikket Gloson írta, egy 11 éves maláj srác, aki szenvedélyesen blogol, gyerekeknek ír verset és macskákat fotóz, a Glosonblog szerzője. Bevallom, néha magam is csodálkozom, hogy mennyire tudhat egy 11 éves srác ennyire szabatosan írni a blogokról vagy éppen a twitteről... Ettől függetlenül az alábbi hibákat érdemes elkerülni.

gloson teh

1. Túl hosszú bekezdések

Te melyiket szereted jobban?  Hosszú szövegeket olvasni, vagy inkább azt, ahogy én írok épp most? A legtöbb ember jobban szereti a jól tagolt szövegeket. Ha hosszú bekezdéseket olvasok, akkor azt veszem észre, hogy úja és újra ugyanazt a sort olvasom és megeröltetem a szemem. Sokkal könnyebb a tagolt szöveget olvasni, kényelmes és kellemesebb a szemnek.

2. Nincs emailes feliratkozás

A feliratkozóim több, mint a fele emailen olvassa a blogomat. Ha több előfizetőt szeretnél, akkor legyen lehetséges a blogodon emailen keresztül is feliratkozni. A legtöbben nem szeretik az RSS olvasókat, jobban kedvelik az emaileket. Email feliratkozásra pl. a FeedBurner is lehetőséget ad. Ha még nem ismered ki magad ki a FeedBurnerrel, akkor olvasd el, hogy miért jó a FeedBurner? 

3. Bonyolult blogdizájn

Egy bonyolult blog dizájn elvonja a figyelmet a tartalmadtól. Amúgy is lassabban töltődik be tőle az oldal és a türelmetlenebb látogató könnyen bezárja a böngészőt. A legtöbb olvasódat úgy se érdekli (annyira) a dizájnod. Sokkal fontosabb számukra a tartalom.

A bonyolult dizájn túl sok képet tartalmaz, lassan töltődik és sok memóriát használ el. Használj gyönyörű és egyszerű dizájnt, ne a bonyolultakat.

4. Nincsen archívum

Az archívum az a hely, ahol bármelyik korábbi bejegyzést megtalálhatod. Nem igazán hiba, de az archívum oldallal az olvasóid további érdekes olvasnivalókat találnak meg könnyedén.

[Wordpresshez] szerezz be egy archívum plugint. Akik szeretik a viccet és az egyedi archívumot, használhatják a Snazzy Archives-t. Itt egy példa a Snazzy Archives működésére.

Akik a letisztultabb formákat kedvelik és gyakran fissül a blogjuk, használhatják az SPR Clean Archives-t (ezt a plugint használom én is a blogomon).

5. Számok használata a permalinkben

A permalink az a link, amin kereztül egy adott bejegyzés elérhető lesz. A Freeblogon ez úgy néz ki, hogy http://blognev.freeblog.hu/archives/év/hó/nap/bejegyzéscím.

Wordpressen viszont alapértelmezésben a bejegyzés sorszáma adja a linket, mint pl. http://blognev.com/p?1234.

A könnyebb olvashatóság és a keresőoptimalizálás miatt is ajánlott olyan linkeket használni, amiben benne van a bejegyzés címe.

Eredetiből fordítva (no meg a saját gondolataimmal kiegészítve): 5 Most Common Mistakes by Bloggers

Kapcsolódó írások:

 

További érdekes témák, ötletek a Blogfórumon.

Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel az RSS értesítőre, a hírlevélre vagy ajánld barátaidnak a Twitteren vagy a freeblogon.
Utolsó bejegyzések:

Eddig 2 komment érkezett ()

 
 

Mondj valamit

A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk. Az email cím megadása kötelezõ, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.






Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.