Blogfórum
 
 

(x)

 
 

(x)

 
 

Blogvilág java

 • Mi az a blog?
 • 23 kerdes jovobeni bloggereknek - Jo-e neked a bloggolas?
 • Hogyan alapozzuk meg a weben hírnevünket bármilyen témakörben?
 • 120 nap alatt a semmiből 2000 olvasó
 • Miért nem reagálnak egymásra a magyar blogok?
 
 

Linkek

Saját blogok:
 • Freeblog Sablonok
 • Geeklány
 • Focusize
Olvasásra ajánlott blogok:
 • SEO blog - Longhand
 • Link building blog
 • Marketing Izék
 • Bodzasfanta blogdolgai
 • Wyctim blogelete
 • Blogról | doransky
 • IT Megoldások
 • Keresőoptimalizálás, keresőmarketing, SEO blog
 • Webmánia
 • daily blog tips
 • doshdosh
 
 

Partnerek

Add to Technorati Favorites GeoURL Bloggers & Blogging Blogs - BlogCatalog Blog Directory

 
 

Szerzői jogok

Creative Commons License Blogvilág by xSolutions is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.
 
Follow this blog

Handwriting

 

A blog a jó tartalomtól él és virul. Nem nagy durranás megírni egy bejegyzést, ha nem sok mindennek kell megfelelnie. Cseppet sem egyszerű olyan bejegyzést írni, amely aktiválja a közösséget, forgalmat generál, megosztják és linkelnek rá. Magába foglalja a kreatív írást, a megfogó kifejezéseket, a rabul ejtő címeket és a jó, logikus és könnyen követhető felépítést.

Számíts a kiszámíthatatlan ötletekre

Szerintem az írás sokkal inkább a fantáziáról szól, mint a szabályokról. Egész biztosan nem matek. Minél jobban keresed a jó ötleteket, annál gyorsabban és nagyobb mennyiségben látod meg őket. Tartsd nyitva az eszed és a szemed, lásd meg mindabban az új ötletet, amit teszel, minden bejegyzésben vagy hozzászólásban amit olvasol, minden filmben, amig megnézel és minden beszélgetésben a barátaiddal.

Azt szokták mondani, hogy a jó újságíró akkor is hírt lát egy történetben, amikor mások nem vesznek észre semmit. Na pont ugyanígy van a blogolással is.

Kezdj nagyban és fejezd be még nagyobbként

Egy nagyszerű bevezető elengedhetetlen, hogy a látogatóid végig akarják olvasni az egész történetet. Segít felkelteni az érdeklődést. Ha azonban nem tudod fenntartani legalább ugyanilyen szinten az érdeklődést, akkor a legjobb bevezető egyszerűen pocsékba ment.

Figyelj arra, hogy a történet befejezése legalább azon a szinten legyen, mint a bevezető. Nem csak az olvasóidat teszed boldoggá, de valószínűleg vissza is fognak jönni, hogy még többet olvassanak tőled.

Ismerd azt, amiről írsz

A forró témát kergetése közben vannak bloggerek, akik olyan témába is belevágnak, amit nem ismernek. Persze ennek is van jó oldala, kapsz egy pár hozzászólást, de milyen érték van ebben?

Mi az érték abban, ha olyanról írsz, amihez se Te se pedig az olvasóid nem kötődtök? Miért írnál valamiről, amihez nem tudod hozzáadni a személyes véleményed? Sokkal jobb dolgokkal is töltheted az idődet!

Figyelj a részletekre

Az írás az egyik művészeti ág, és ahogy minden művészetnél, a részletek teszi a munkádat mestermunkává. A sekélyesség nem ad semmilyen értéket a cikkedhez. Fűszerezd meg az írásodat elég információval, hogy az ötletből jó tartalom szülessen.

Ha "vélemény" blogger vagy, azaz mindenről megírod a véleményed, akkor mindenképp írd le a saját véleményedet. Ha inkább "tanácsadó" blogger vagy, akkor írj úgy, hogy abból tanulni lehessen. Adj egy darab lényeges információt, amelyre megalapozhatod a témádat.

Tartsd egyensúlyban a formát és az alapot

A bejegyzéseid alapja a témák. A forma az, ahogy kifejezed és kifejted a témát.

Biztos hallottál már a KISS-ről (Keep It Simple Stupid, legyen egyszerű és érthető), de tartsd észben, hogy bizonyos témák igénylik azt, hogy egy adott mélységben boncoljad és egy adott (szak)nyelvre is szükség lehet. Ha a témád nem igényel bonyolult kifejezéseket, akkor ne használd. Csak fölöslegesen töltöd velük az idődet, mert az olvasóid vagy átugorják őket, vagy ami még rosszabb, nem értik meg. Az egész a tartalom és az ötlet egyensúlyáról szól.

A blog írás ötletek nem szabályok

Ahogy egy művészeti ágban sem, úgy az írásnál, ezen belül a blog írásnál sincsenek szabályok. Ha Neked más vált be, akkor alkalmazd azt, ha ezek közül valami nem válik be, akkor ne ragaszkodj hozzá szentírásként. Végül pedig: sose add fel a saját stílusodat.

Fotó kredit: © dabawenya © (who's ready for a hunt?)  

További érdekes témák, ötletek a Blogfórumon.

Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel az RSS értesítőre, a hírlevélre vagy ajánld barátaidnak a Twitteren vagy a freeblogon.
Utolsó bejegyzések:

Eddig 1 komment érkezett ()

 
 
 •  

  1.  Szabó Tamás 2009. 03. 05. 13:34

  Nagyon tetszik, amit írtál itt, szerintem sok blog írónak hasznára válik. :-) Az én szakmámban más módszerrel választok témát, mivel nem vagyok újságíró, inkább informatikai tanácsadónak és szoftverfejlesztőnek mondanám magam. A témák a napi problémából adódnak, ha egy problémáról egynél többször kell mesélnem a környezetemben lévő embereknek, arról általában szoktam írni blogbejegyzést, mert tuti biztos, hogy másokban is felmerül ez a kérdés csak nem biztos, hogy felteszik.
  További jó blogolást. :-)

   

Mondj valamit

A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk. Az email cím megadása kötelezõ, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.