(x)

 
 

Blogvilág java

 • Mi az a blog?
 • 23 kerdes jovobeni bloggereknek - Jo-e neked a bloggolas?
 • Hogyan alapozzuk meg a weben hírnevünket bármilyen témakörben?
 • 120 nap alatt a semmiből 2000 olvasó
 • Miért nem reagálnak egymásra a magyar blogok?
 
 

Linkek

Saját blogok:
 • Freeblog Sablonok
 • Geeklány
 • Focusize
Olvasásra ajánlott blogok:
 • SEO blog - Longhand
 • Link building blog
 • Marketing Izék
 • Bodzasfanta blogdolgai
 • Wyctim blogelete
 • Blogról | doransky
 • IT Megoldások
 • Keresőoptimalizálás, keresőmarketing, SEO blog
 • Webmánia
 • daily blog tips
 • doshdosh
 
 

Partnerek

Add to Technorati Favorites GeoURL Bloggers & Blogging Blogs - BlogCatalog Blog Directory

 
 

Szerzői jogok

Creative Commons License Blogvilág by xSolutions is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.
 
Follow this blog

Gyurcsány Ferenc: Blogkönyv 2006-2007Kezembe került Gyurcsány Ferenc Blogkönyve, meg is néztem. Politizálástól mentesen az alábbit tapasztaltam: ez a könyv egy ego-blog alapján készült, sem szerkezetben, sem pedig tematikában nem látom viszont a könyvön (de a blogon sem) a tematikus blogok jellemzőit.

Ahogy Gyurcsány maga is írja a (blog) bevezetőben, ő anekdotázik. Az anekdotái kapcsolódnak a napi politikai eseményekhez. Pontosan így követik egymást a bejegyzések. A szerkesztő kihagyott ugyan pár bejegyzést, és a bejegyzések végén visszatérő elköszönést is lehagyta, de nagyobb változtatást nem csinált.

A könyv megjelenésétől komoly érdeklődés várható. Azok az emberek, akik eddig politizáltak, de nem tudták, hogy "mi az a blog", azok kérdőjellé változtak, mert nem csak a Miniszterelnök (politikai) gondolataira kiváncsi, de arra is, hogy miért Blogkönyv a blogkönyv, és mi az a blog, amiből a könyv készült.

Én emellett szívesen látnám, ha más politikusok is észrevennék a blogot, mint médiafelületet, és - ahogy tegnaptól a Fehér ház is - ők is blogokon keresztül mondanák el, hogy miről mit gondolnak, mi a véleményük.  

Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel az RSS értesítőre, a hírlevélre vagy ajánld barátaidnak a Twitteren vagy a freeblogon.
Utolsó bejegyzések:

Eddig 11 komment érkezett ()

 
 
 •  

  1.  pazzo 2009. 01. 21. 21:27

  Meglehetősen nagy a fentartásom magával a bloggal is. Nem akarok elméleteket gyártani, de jobban el tudom képzelni, hogy fizetett blogger írja a bejegyzéseket.
  A könyvön meg simán felháborodtam. Úgy érzem, lenyúlták a blogkönyv ötletét a blogteresek, és a BOK-osoktól.

   
 •  

  2.  evenorbert 2009. 01. 22. 1:14

  "fizetett blogger írja a bejegyzéseket."

  Jaja, pláne amikor a családjával kapcsolatos dolgait írja le, tök elképzelhető. :D :D

  "A könyvön meg simán felháborodtam. Úgy érzem, lenyúlták a blogkönyv ötletét a blogteresek, és a BOK-osoktól."

  Jaj, szerinted övék az első blog alapú könyv? :) Kint nagyon sok blogjukat öntötték már könyv formába, ez is csak itthon új.

   
 •  

  3.  gazdaGságtan 2009. 01. 22. 7:52

  @pazzo,

  Jól sejted, bértollnok írja, mégpedig a titkár diktafonról! A blogon is írva vagyon, de megfogalmazásod azt sejteti Te nem olvasod, nem olvastad!
  Egyébként elég kritizálható hozzáállás, ha valaki tapasztalat nélkül gyárt ideológiát, és azt még hangoztatja is!

  Azzal pedig semmi gond, ha lenyúlnak ötleteket erről szól a modern gazdaGságtan. Aki a legjobban tud lenyúlni, adaptálni csak az rúghat labdába! Mert ugye nem mindenkinek van, ideje kvalitása annyira kreatívnak lenni. A kreatívok, na nem azok akik annak hívják magukat hanem a tutik! Ők viszont piacvezetők lehetnek!

  Nem akartam elvinni a témát, de úgy gondolom, néha nem árt látni a horizontot is!

  István

   
 •  

  4.  gazdaGságtan 2009. 01. 22. 8:03

  @xsolutions,

  "Azok az emberek, akik eddig politizáltak, de nem tudták, hogy "mi az a blog", azok kérdőjellé változtak"

  Viuzális típus vagyok! (kérdőjellé változak) ;)

  Komolyra fordítva a szót!

  Emlékszem, amikor először tévedtem anno az őskorban egy egy blogra, valahogy idegenkedtem tőle. Ma már rabja vagyok, "simaweboldalra" akkor megyek, ha valami fontosat keresek, megrendelés, kutatás.
  Nem emlékszem a törésre, alattomosan bekúszott nálam a blog, mint szenvedély, mint függőség!
  Szerinted a " "mi az a blog" kérdéssel rendelkezők ennyire kritikus tömeg? Nem csak GYF könyve kapcsán!

  István

   
 •  

  5.  Tupacko 2009. 01. 22. 9:31

  Politikai nezetektol fuggetlenul, annelkul hogy ismernem Gyurcsanyt, azt hiszem ket dolgot a maga legnagyobb valosagaban ki tudok jelenteni:
  1. mivel nem minenki van megaldva koltoi/iroi venaval, sokan segitseghez fordulnak: ez nem gond (lehet hogy nem o szerkeszi blogjat, de rola szol, lehet hogy o szerkeszti, de besegitnek a megfogalmazasban, az is lehet, hogy jobb szoforgato erzeke van, mint sokunknak, nalam biztosan :D Nem az a lenyeg. Rola szol, az o blogja, amennyiben azok az o nezeteit ontik formaba).
  2. lehet sok minden ellopottnak lett nyilvanitva az elmult 8 evben (de akar az elmult kozel 9 evtizedben), de a blogkonyv otlete nem lopas. Az egy csirazo iranyagazat. Ha X vagy Y publikalna egy regenyt, az lopasnak szamitana? Nem! Hat ez sem az. Ez is egy uzlet, mint sok minden mas a mai vilagban.

   
 •  

  6.  pazzo 2009. 01. 22. 10:33

  Még túlságosan reggel van a számomra, de megpróbálok értelmesebb lenni, előző kommentemnél (nem nehéz).

  Igaz. Nem ismerem Gyurcsány blogját. Egy párszor bele néztem. De nem igazán érdekelnek a politikusok.

  "Nem akarok elméleteket gyártani", mint írtam. Tehát nem gyártok ideológiákat, és nem terjesztem.

  A blogkönyv meg azért szúrja a szemem, mert egy pár ilyen típusú könyvel együtt jelent meg. Érdekes.

   
 •  

  7.  Varsányi Martina 2009. 01. 22. 11:09

  @gazdaGságtan: rengeteg embernek (köztük informatikusoknak is) magyaráztam már azt, hogy mi a blog és miért jó blogolni. Szerintem sokan nem tudják, hogy van ilyen, illetve sokan nem tudják, hogy egy adott esetben ők blogot olvasnának.

  @pazzo: A BOK után nem sokkal lett nyilvános a Blogteres könyv ötlete. Akkor most a Blogter lopott? Mindkettő azután történt, hogy megjelent a "Nagy Bloggerkönyv" a Goldenblogosokkal 2006 körül. És nekem is régóta dédelgetett álmom, hogy az ego-blogomból könyv legyen, már bele is kezdtem, hogy formázzam... Legyek felháborodva, mert mások adják ki a saját blogjukat?

  A Blogkönyv épp most hype, a print-on-demand-nak köszönhetően bárki kiadhatja a sajátját. Gyurcsány "olcsón" tudott könyvet kiadni, más politikus hónapokig írja, ő viszont két évig diktálta minden nap - blog formába. Most pedig kiadták. Nincs ebben semmi rendkívüli. Kihasznált egy lehetőséget, mint oly sokan mások. A magyar politikai életben elsőként.

   
 •  

  8.  pazzo 2009. 01. 22. 12:35

  @xsolutions igazad van. Köszönöm.÷)

   
 •  

  9.  gazdaGságtan 2009. 01. 27. 14:55

  @xsolutions .

  Távolról sem a vita kedvéért, de amennyit tudok rólad magasabb berkekben mozogsz, mint én. Az én "kisemberi" környezetemben, ismerek látok néhány hiányosságot, különösen az informatika területén, de hogy az átlagembernek, van fogalma blogról, még ha néha nem is tökéletes, nem is átfogó...

  De ez szíven ütött: "rengeteg embernek (köztük informatikusoknak is) magyaráztam már azt, hogy mi a blog"!

  Hogy miért jó, miért kell, miért szűkségszerű arról valóban van mit mondani! ;)

  István

   
 •  

  10.  Varsányi Martina 2009. 01. 28. 1:13

  @gazdaGságtan: nem tudom, mit tekintesz "magasabb berkeknek".

  Rengeteg informatikust ismerek - ez nálam foglalkozási ártalom :) - és a 35 feletti korosztály nagy része értetlenül áll a komplett web2 előtt. A blog kitárulkozás, a twitter fölösleges zaj és folytathatnám.

  Ez a tudat ismerethiányon vagy rossz példákon alapul, mint amikor sokan azt hitték, hogy a számítógép el fogja venni a munkánkat. Idővel ezek a fogalmak is egyértelművé válnak, és sokkal többen látják majd az előnyeit, mintsem hátrányokat kutatnak benne mindenáron.

   
 •  

  11.  gazdaGságtan 2009. 02. 03. 20:34

  @xsolutions,

  Én magam is 35 felett, végzettségem alapján nem informatikus. Akikről beszélek a demográfia szórása sokkal szélesebb, mégis azt mondom, ha nem is definiáltan és lézerpontosságú értelmezéssel, de még hellyel-közzel 40-50 éves korosztálynak is van fogalma a blogról. A web2 meg a webakárhány értelmezése már távolról sem ilyen szintű.
  Ezért lepett meg a tapasztalatod, és nem vitázni akartam. ;)

  István

   

Mondj valamit

A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk. Az email cím megadása kötelezõ, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.