Blogfórum
 
 

(x)

 
 

(x)

 
 

Blogvilág java

 • Mi az a blog?
 • 23 kerdes jovobeni bloggereknek - Jo-e neked a bloggolas?
 • Hogyan alapozzuk meg a weben hírnevünket bármilyen témakörben?
 • 120 nap alatt a semmiből 2000 olvasó
 • Miért nem reagálnak egymásra a magyar blogok?
 
 

Linkek

Saját blogok:
 • Freeblog Sablonok
 • Geeklány
 • Focusize
Olvasásra ajánlott blogok:
 • SEO blog - Longhand
 • Link building blog
 • Marketing Izék
 • Bodzasfanta blogdolgai
 • Wyctim blogelete
 • Blogról | doransky
 • IT Megoldások
 • Keresőoptimalizálás, keresőmarketing, SEO blog
 • Webmánia
 • daily blog tips
 • doshdosh
 
 

Partnerek

Add to Technorati Favorites GeoURL Bloggers & Blogging Blogs - BlogCatalog Blog Directory

 
 

Szerzői jogok

Creative Commons License Blogvilág by xSolutions is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.
 
Follow this blog

Egyszer megkérdeztem egy írót: "Mondd, hogy tudnék megtanulni jobban írni?" Azt válaszolta: "Olvass többet!"

A szókincsünket nagyban befolyásolja, hogy mit és mennyit olvasunk. Azt se szabad elfelejtenünk, hogy "gyakorlat teszi a mestert". Az Irodalmi boncasztalon 18 pontos írásgyakorlatot olvashatunk. Főleg az én-blogokat íroknak lehetnek nagyon hasznosak az ott leírt ujjgyakorlatok. Én mindenesetre már elkezdtem őket!

Kapcsolódó írások:

Íráskészség fejlesztése bloggal

További érdekes témák, ötletek a Blogfórumon.

Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel az RSS értesítőre, a hírlevélre vagy ajánld barátaidnak a Twitteren vagy a freeblogon.
Utolsó bejegyzések:

Eddig 15 komment érkezett ()

 
 
 •  

  1.  taltos 2008. 11. 05. 15:43

  trackback
  <a href="" rel="nofollow">taltos.name/2008/11/05/alkotoi_valsag">[…]Az i-do-web -en azonban xsolutions mai bejegyzése adott egy jó ötletet[…]</a>

   
 •  

  2.  Beau d. Noir 2008. 11. 05. 16:21

  Személyem azok közé tartozik, akik nem túl fogékonyak az Irodalmi Boncasztal bájaira. (Hogyan írjunk bestseller-t egy esős délutánon a múlt heti élőszerepjátékos élményeinket feldolgozva egy freeblog regisztráció és egy fogatlan fésű felhasználásával… támogatja a Delta Vision. )

  Viszont ebbe a kontextusba helyezve : lásd, hogyan kell blogolni tanulni ÉS SEMMI EGYÉB- kifejezetten szórakoztatónak találom :-)

   
 •  

  3.  FreeChoice Magazin 2008. 11. 05. 18:38

  Had kekeckedjek,

  Sajna nem tudom kitől olvastam, sajnos nem is pontosan „idézem”, de alényeg benne van…

  „Aki sokat olvas ahelyett, hogy saját eszét használná, az henye gondolkodási szokásokat vesz fel!”

  FCM

  Ui.: valahol persze egyet kell értsek veled is ;)

   
 •  

  4.  Varsányi Martina 2008. 11. 06. 0:26

  @FCM: ismereteket felhasználni (olvass, hogy jobban írhass) és okoskodni (saját esze helyett olvasott infót szajkóz) bizony két külön dolog :)

  @Beau: sok helyen van érték, ahol nem is keressük

   
 •  

  5.  kisordas 2008. 11. 06. 11:32

  Nem mindegy mit olvas az ember nem... ?
  Gouranga ;D

   
 •  

  6.  FreeChoice Magazin 2008. 11. 06. 12:06

  xsolutions,

  OK! De...

  1. Már a legtöbb területen nehéz úgy írni, hogy ne azt írd, amit már valaki valahol leírt. Legfeljebb valaki azt még nem olvasta…
  2. Ha csak nem az írásból élsz meg, ha nem vagy „bármilyenszínűmegélhetésiblogger” akkor ez sem igaz: „(olvass, hogy jobban írhass)”. Mert ha megtanultál vagy kiinnováltál valamit, és azt jól tálalod, még ha nem is szépirodalmi szinten…( én pl azért olvasok, hogy az én látóköröm szélesedjen, illetve alkalmazni tudjam. Minden tudás pont annyit ér amennyit a saját hasznodra fordítasz!)

  Xsolutions félre ne érts a vitám nem neked szól, hisz itt mindig releváns infókat találok. Csak arról beszélek a „nagyírók” (bloggerek), hajlamosak lenézni a minimál dizájnos, a minimalSEOs, és a kevésbé pallérozott blogokat. Ha belegondolok ismerek olyan GoldenBlog győztest (általam rendszeresen olvasott és nagyra értékelt, hiánypótló!), aki majdnem annyi elgépelést valósít, meg mint én. Másrészről, ha belegondolok egyik másik projektem célközönsége nem csak, hogy nem várja el, de nem biztos, hogy olvasná…

  Most nem azt mondom, nem kell olvasni, nem kell fejlődni, esetleg közönségünket is „nevelni”., de…

  FCM

   
 •  

  7.  Beau d. Noir 2008. 11. 06. 13:43

  mcdas: naná hogy nem. Remélem költői volt.

   
 •  

  8.  Beau d. Noir 2008. 11. 06. 17:39

  FreeChoice Magazin: gondolom ezt azért írtad, mert a te blogod zömében máshol már sűrűn látott frázisokból épül fel :-):-)

   
 •  

  9.  FreeChoice Magazin 2008. 11. 06. 19:06

  Beau d. Noir,

  Először cinkelésnek vettem a reakciód, a személyeskedős íze miatt. (Aztán megnéztem a neved alól linkelt írásokat, remekül írsz élveztem. Vissza fogok járni hozzád pihenni. Személyes, szubjektív, vagy nagyon speciális területen, könnyen megteszed, hogy egyedi legyél.
  Viszont mint már jegyeztem vannak olyan területek ahol nem sok újat lehet a nap alatt találni.

  Igen vannak máshol nálam máshol is megjelentek, de azt jegyzem is. Ami saját kútfőből annak a témaválasztása szövegezése, olyan hogy látogatókat hozzon. AdSensere gyúrok ezen a blogon ezt nem is titkolom. Ha olvasod rá fogsz jönni!

  FCM

   
 •  

  10.  FreeChoice Magazin 2008. 11. 06. 19:20

  Beau d. Noir,

  "te blogod zömében máshol már sűrűn látott frázisokból épül fel :-):-)"

  Nem tudom kihagyni, hogy ne reagáljak!

  www.beau.hu/category/tutorial/

  tutorial.hu, webpillango... kissé átdolgozott okosságai, és akkor a külföldi oldalakról ne is beszéljek!

  Visszavágtam (picit), de picit sem személyeskedésnek szántam, csupán igazolásként arra, hogy igen is lehet, másképp, de sok újat már nehéz, főleg rendszeresen.

  Egy gondolat erejéig, visszakanyarodva a poszt alaptémájához, blog és blog közt épp úgy különbség van mint, napilap és napilap közt, sorolhatnám.

  Úgy az indíttatása és célja, stílusa...

  FCM

   
 •  

  11.  Beau d. Noir 2008. 11. 07. 3:16

  Hozzám pihenni? Ejha! :-)
  Amúgy a modorom attól tartok már csak ilyen- elég hírhedt vagyok a neten e tekintetben (szűk ismeretségi körömben), hogy keveset sminkelem a szavaimat. Cinkelni nem szoktam, ez is pusztán a véleményem volt.
  (Természetesen örvend kicsi szívem, hogy rokonszenvesnek találsz ezzel együtt.)
  Viszont ha az adsense-ről akarsz írni (ami engem is érdekelne) akkor miért olyan töltelékkel pakolod tele a blogodat, mint amivel teszed?

  Miért nem tetszik koncentrálni a témájára? Pl, hogyan kezdjük el? Egyáltalán mi az? Hogyan jövedelmez, már ha egyáltalán? Mik a hátulütői? Milyen jogszabályok vonatkoznak az így keresett összegre? Stb.

   
 •  

  12.  Varsányi Martina 2008. 11. 07. 9:24

  FCM kommentje (tinyurl.com/5vguhx) a moderálandók között landolt, ezért jelent csak most meg.

   
 •  

  13.  Beau d. Noir 2008. 11. 07. 11:08

  Akkor a moderáltak között andolt okosságokhoz :-)

  Márcsak azért sem megyek bele egy "na ugy mégis kinek a blogja jobb" nevű ovodás adok kapokba, mert annál azért van jobb dolgom is :-)
  Amugy meg kisé jobban is ismerhetnéd a fentebb említett oldalakat, különben nem csúszott volna ki ekkora baki a szádon.

   
 •  

  14.  Beau d. Noir 2008. 11. 07. 11:53

  Nade hogy megelőzzek pár tőled várható reakciót úgy döntöttem kicsit bővebb lére eresztem a dolgot
  .
  I-do-web talán nem haragszik érte, végülis ő a blogolásról ír, én pedig alig beszélek ilyesmiről. Na majd most.

  Tehát mindössze azon mosolygok, hogy te jelenleg egy blogolásról szóló közhelygyűjteményt üzemeltetsz, amin nem csak én akadok fenn. Lásd inszeminator nevű kommenteződ kérdése miszerint „Ez most valami vicc, ugratás, vagy csak szómenés..? Reklámszöveg a tanácsok sora, vagy csak nem jutott eszedbe semmi lényeges?” Ezzel önmagában semmi gond nincs, van ilyen még több tucat, jobb és rosszabb, tartalmasabb és olyan, amit azért teszek el a kedvencek közé, hogy elvetemültebb perceimben legyen min duhajkodnom. Az arra érdemes úgyis túlél, a többit elnyeli a feledés.

  Itt hibáztam úgy látom, szó nélkül kellett volna hagynom a dolgot. Sajnálom, hogy felhívtam erre a figyelmed.

  Arról nem is beszélve, hogy már megint magamból indultam ki, és elfelejtettem, hogy az internet penetrációban olyanok is rászabadulnak a netre akiknek a számomra evidens, újdonság és akik a te közönségedet is esetleg kitermelhetik magukból.

  Sajnálom, hogy a támadás a legjobb védekezés alapon mikor ezt szóvá teszik, akkor vagy úgy reagálsz, mint inszeminator felé miszerint, az _a te blogod_ (ami természetesen igaz, csak nem ez volt a kérdés), vagy mint esetemben, előkapsz két olyan site-ot ami pont nem a saját tartalmáról híres, és aminek semmi köze hozzám és plagizálással vádaskodsz.

  Szívesen elmondom, hogy a tutorial.hu tutorialokkal foglalkozik én pedig azokkal _is_. A webpillangó pedig fogalmam sincs, hogy mivel tölti az idejét, mivel eddig, ha 3x 5 percre álltam meg az oldalán és egyszer sem merültem benne mélyre, tekintve, hogy ami az ő témája, az számomra erősen „beginner” – , nekem velük ellentétben sem időm, sem türelmem nincs, hogy valakinek a kezét vezessem, míg az első lépéseit megteszi a Ps-ben.

  Tartalmat gyártani nagyon nehéz és időigényes. Rengeteg időt áldoztam rá, hogy összeszedjem mindazokat a dolgokat, amiket a saját szakmámban eltöltött idő alatt tanultam. Nem tegnap kezdtem el írni a weben, és nem is tavaly, vagy tavalyelőtt-, de pont én vagyok az, akinek a szemében ez semmit nem jelent, hiszen tisztában vagyok vele, csak számítógép és net kérdése, hogy valaki a hülyeségeit a világra döntse. Mostanában egyszerűen könnyebb dolguk. Többen is vannak, és bizony néha padlót fog az állam tőlük. főleg a spanyolviasz újra és újra feltalálásától.

  Az olvasóim honorálják a törekvésem a minőségre: a bizalmukkal és azzal, hogy visszatérnek. Ezért csinálom. Nálam (egyelőre) nem látsz google reklámokat.

  Különösebben mellre szívni az őszinteségemet nem kell, az „i-do-web”-hez is kritikusan álltam hozzá (sőt ez mind a mai napig így van). Mindemellett mégis képes időnként valamivel megragadni, ami arra késztet, hogy elidőzzek a blogján. De ezek sosem a reklámfrázisok. Amikor már hetek óta nem nézek felé,akkor egyszer csak meglep valami érdekességgel, ami az újdonság erejével hat és ezt nagyra tudom értékelni.

  Amúgy ő relatíve jól viseli a webes megjelenéssel járó megpróbáltatásokat. Ezért például tudom csodálni, főleg, hogy én jóval szenvedélyesebb természetű vagyok. Rajta kívül is volt olyan magyar blog, ami gyenge kezdés után meggyőzött, hogy több vele a világ, amint lekoptak róla a gyermekbetegségei.

  Summa summarum: ne szavakkal tessék bizonyítani rátermettségét a web tövises világában, hanem egyéni sikerekkel, amihez kívánok sok türelmet, pl többet, mint akár az enyém is- szükség lesz rá.

   
 •  

  15.  FreeChoice Magazin 2008. 11. 07. 15:58

  Beau d. Noir,

  "amiket a saját szakmámban eltöltött idő alatt tanultam" - Te írtad. nem én!

  Erről beszéltem!

  Csak én veled szemben semmi kivetni valót nem találok abban, ha valaki esetleg a saját szemszögéből, saját szavaival, esetleg hozzátéve, esetleg az alapokat megismerteti a közönségévél.

  Tudom a naivitásom tükrözi, de én úgy gondolom, ha valaki idéz akkor forrást jelöl, ha pedig nem idéz/jelöl forrást akkor azok saját gondolatai.

  A fentebb tőled citált idézetre visszakanyarodva, attól hogy mondjuk "azt"! olyant olvasok bárhol, nem feltételezem, hogy loptad.

  Azért mert friss a blog, nem azt jelenti hogy a blogger is "friss", és azért mert valaki, nem Öveges professzor szinten, osztja az észt, nem kell lenézni és ezt nem a rólam alkotott véleményed miatt írom. (A véleményalkotás ezen módja azonban, tendencia bizonyos embereknél.)

  Az egyéni sikerek köszönöm jól vannak, épp ezért próbálok másoknak több más területen is segíteni az FCM csak egy a sok közül (igazából egyfajta teszt).

  Minden estre köszönöm a reakciód!

  Érdekesnek talállak, nekem sok újat tudsz mondani a szakterületeden. Viszont biztos sok olyan ember él a földön aki számára Te vagy erősen beginner még ha hangot nem is a véleményének.

  FCM

  ui.: részemről a már offba menő vitát befejeztem, (pedig nem is vita)

   

Mondj valamit

A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk. Az email cím megadása kötelezõ, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.