Goldenblog nevezés

Zsűrizni is van kedvem
E-mail címem
 
 
 

Feliratkozás

Feliratkozas Mi az RSS?
Emailen
Twitter
   
   

  Reklám

   
   

  Blogvilág java

  • Mi az a blog?
  • 23 kerdes jovobeni bloggereknek - Jo-e neked a bloggolas?
  • Hogyan alapozzuk meg a weben hírnevünket bármilyen témakörben?
  • 120 nap alatt a semmiből 2000 olvasó
  • Miért nem reagálnak egymásra a magyar blogok?
   
   

  Linkek

  Saját blogok:
  • Freeblog Sablonok
  • Geeklány
  • Focusize
  Olvasásra ajánlott blogok:
  • SEO blog - Longhand
  • Link building blog
  • Marketing Izék
  • Bodzasfanta blogdolgai
  • Wyctim blogelete
  • Blogról | doransky
  • IT Megoldások
  • Keresőoptimalizálás, keresőmarketing, SEO blog
  • Webmánia
  • daily blog tips
  • doshdosh
   
   

  Partnerek

  Add to Technorati Favorites GeoURL Bloggers & Blogging Blogs - BlogCatalog Blog Directory

   
   

  Szerzői jogok

  Creative Commons License Blogvilág by xSolutions is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.
   
  Follow this blog

  Persze nem csak az első részben leírtak állnak rendelkezésünkre, ha egy kis figyelmet akarunk. Az alábbiakban megduplázom az első rész ötleteit, és ráadásnak még eggyel 21-re bővül a tipplista.

   

  Seggfej

   

  11) Szabadítsd fel a belső seggfejet: Míg a legtöbb poszt lapos és álmosító, magyarázó és tipp-topp rendszerezett – az olvasó pedig elalszik a beleérzoképesség hiánya miatt, addig Te engedd szabadjára a seggfejet magadban, hagyd abba a mindenttudó tanárbácsis magyarázkodást. Tedd fel a kérdést, amit mindig is fel akartál tenni, mondd meg a magadét, írd meg szenvedéllyel – figyelni fognak rád.

  12) Légy bátor: A legtöbb YouTube videót egyszer nézzük csak meg, de vannak igazi gyöngyszemek, mint a Star Wars kölyök, amely több mint 9 millió ember figyelmét ragadta meg. Ha elég bátor vagy, hogy készíts magadról egy jó videót, akkor nincs akadálya annak, hogy meghódítsd a világot.

  13) Légy kíméletlenül őszinte: Mondd ki az igazságot. Legyél annyira őszinte, hogy csak féljél megnyomni az "Elkülöm" gombot. Légy annyira őszinte, hogy senki se tudja, mit írjon a hozzászólások között. Jobban fogod érezni magad... és az emberek beszélni fognak rólad.

  14) Légy tiszteletlen: Fel akarod rázni az embereket? Tedd nevetségessé azt, ami sérthetetlen, legyen szó vallásról, politikáról, vagy családról. Persze sokakat fel fogsz ezzel bosszantani, de sokan úgy gondolják, hogy ez vicces. Ha nem veszi be a gyomrod, hogy a világ egyik fele imád, a másik pedig utál, akkor nem érdemled meg, hogy blogod legyen.

  15) Mesélj el egy történetet: Legelső novellámat odaadtam Szélesi Sándornak ítélésre. A válaszát azóta se feledtem: meséld el úgy a történetedet, mintha a barátaidnak mesélnéd a sör mellett és mindenkinek tetszeni fog. Mesélj el egy történetet, de ne egy apró anekdotát, amiből 12 egy tucat a blogoszférában. Mesélj el egyet, amire a halálom napjáig emlékezni fogok.

  16) Légy első, aki megírja: Ha az Apple, a Google vagy a Microsoft csinál valamit, akkor arról több száz, több ezer blogger ír. Ez nagyszerű a fent említett cégeknek, de mi a jó a bloggernek? Az első kapja a legtöbb forgalmat, linket, tekintélyt.

  17) Cáfold meg a bizonyítottat: Nagyon sokáig gondolták úgy az emberek, hogy ahhoz, hogy sikeres legyél, neked kell lenned A legjobbnak. Aztán jött Chris anderson és megalkotta a Hosszú farkat. Megcáfolta azt, amit mindenki igaznak hitt, és (még) híres(ebb)é tette. Ok, nem a legegyszerűbb dolog egy ilyen áttörés, de ha sikerül, akkor biztos erről fognak beszélni az elkövetkező években.

  18) Válaszd ki a tökéletes képet: A képek hatalmáról született több cikk is. Keresd meg azt a képet, amely tökéletesen visszaadja azt, amire gondolsz, és helyezd el a bejegyzés legtetején. Persze időbe telik a kutatás, de megéri.

  19) Légy mestere a metafóráknak: A metafórák vezetik az olvasót a gondolataink mélyére. Minnél erősebb a metafóra, annál gyorsabban vezeti az olvasókat a blogod felé.

  20) Légy művész: Írj minőségi írást. Sokan csak odavetnek valamit a blogra, "csak legyen ott valami". Legyen a következő bejegyzésed művészi, legyen szó szóról, képről, hangról vagy videóról. Légy Te a művész.

  21) Legyen az olvasó az első: Te vagy a blogger, tiéd a tehetség és Te dolgozod halálra magad. De alapvetően ez mind lényegtelen, ha sok olvasót akarsz. Az egyetlen, ami fontos, az az olvasó. Harcolhatsz ez ellen, de akkor ne akarj olvasókat szerezni.

  És ez még mindig nem minden. Érdekesnek sokféleképpen lehet lenni. Ha úgy érzed, valamit kihagytam, írd meg a megjegyzések között! 

  Fotó kredit: rollenran

   

   

  Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel az RSS értesítőre, a hírlevélre vagy ajánld barátaidnak a Twitteren vagy a freeblogon.
  Utolsó bejegyzések:

  Eddig 2 komment érkezett ()

   
   
  •  

   1.  FreeChoice Magazin 2008. 10. 16. 0:04

   Rendszeresen olvaslak, azt kell mondjam kiváló írásokkal halmozol el. Eddig nem szóltam hozzá, de most nem tudom nem megtenni, ez tán a legkiválóbb írásaid egyike. Nagyon igaz megállapítások, egy igazi guruképző!

   Köszönöm a témát

   FCM

    
  •  

   2.  Varsányi Martina 2008. 10. 16. 14:31

   @FreeChoice Magazin: köszönöm szépen :)

    

  Mondj valamit

  A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk. Az email cím megadása kötelezõ, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.


  Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.