Goldenblog nevezés

Zsűrizni is van kedvem
E-mail címem
 
 
 

Feliratkozás

Feliratkozas Mi az RSS?
Emailen
Twitter
   
   

  Reklám

   
   

  Blogvilág java

  • Mi az a blog?
  • 23 kerdes jovobeni bloggereknek - Jo-e neked a bloggolas?
  • Hogyan alapozzuk meg a weben hírnevünket bármilyen témakörben?
  • 120 nap alatt a semmiből 2000 olvasó
  • Miért nem reagálnak egymásra a magyar blogok?
   
   

  Linkek

  Saját blogok:
  • Freeblog Sablonok
  • Geeklány
  • Focusize
  Olvasásra ajánlott blogok:
  • SEO blog - Longhand
  • Link building blog
  • Marketing Izék
  • Bodzasfanta blogdolgai
  • Wyctim blogelete
  • Blogról | doransky
  • IT Megoldások
  • Keresőoptimalizálás, keresőmarketing, SEO blog
  • Webmánia
  • daily blog tips
  • doshdosh
   
   

  Partnerek

  Add to Technorati Favorites GeoURL Bloggers & Blogging Blogs - BlogCatalog Blog Directory

   
   

  Szerzői jogok

  Creative Commons License Blogvilág by xSolutions is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.
   
  Follow this blog

   

  Agyness Deyn

   

  Jó ötlet, amiben nincs semmi új. Valószínűleg már akkor tudtad, amikor elkezdtél blogot írni, hogy akkor olvasnak még többen, ha érdekes vagy. Teljesen nyilvánvaló, hogy senkit sem érdekel egy olyan blog, amelyik unalmas.

  "Érdekesnek lenni" szubjektív kifejezés. Neked más az érdekes és nekem más az érdekes. Beszélhetünk helyette átlagon felüliségről, értékekről és azokról a dolgokról, amelyek inspirálnak - találó kifejezés mind, de igazából mind megfoghatatlan.

  Akkor hogyan legyél “érdekes”?

  1) Tévedj: A világ tele van megmondó emberekkel. Annyira mindennapos, hogy már unalmas. Vágyakozunk valaki olyan után, aki a rosszat tesz, rosszat mond, aki rossz. Légy elég bátor, és rengeteg ember fog figyelni rád.

  2) Mondd meg: Figyelni fognak rád akkor is, ha megmondod a frankót, de akkor legyen neked jobban igazad, mint bárki másnak, de legalábbis magyarázd el jobban, mint bárki élő, légy viccesebb, mint bárki élő. Légy maga a megtestesült tökéletesség, és az emberek észre fognak venni.

  3) Mondd el, amit mások nem tudnak: grafomán vagy és imádsz írni. Bármit le tudsz írni, bármiről tudsz írni. Grafomán vagy, hiszen blogolsz. Néha elfelejtjük, hogy másoknak akár az írás akár az önkifejezés nem megy annyira egyszerűen és mennyire értékessé tesz ez bennünket. Vannak, akik fizetnének azért, hogy elmondhassák, amit gondolnak. De nem tudják. Könyvekhez, zenéhez fordulnak, hogy az beszéljen helyettük. Beszélj mások helyett, és nem fogod elveszíteni a figyelmüket. 

  4) Csinálj valamit: Az online emberek mindegyike akar valami fontosat mondani, de csak nagyon kevesen csinálnak valami fontosat. Ha figyelmet akarsz, akkor ne csak tanácsokat adj, de éld meg a tanácsaidat magad is. Aztán írd meg a blogban.

  5) Lepd meg az embereket: Az egyik legjobb mód, hogy kitűnj, ha meghekkeled a “találós játékot”. Tégy meglepő nyilatkozatot, állíts fel egy furcsa párhuzamot (emlékszel még a dakota történetekre?) vagy tedd annak az ellenkezőjét, amit egyébként tennél. Amíg meglepő maradsz, addig tiéd az emberek figyelme.

  6) Nevetess: Észrevetted, hogy néhányan mennyire komolyan veszik ezt az egész blogolást? A legtöbben annyira komolyan írnak, mintha már elfelejtették volna, hogy mit jelent szórakoztatni. Az olvasók meg közben elalszanak. És mi a legjobb módja az olvasók felébresztésének? A humor.

  7) Adjál be algopyrint: A legjobb blogbejegyzések általában azok, amelyek olyan egyszerűek és hatásosak, mint egy algopyrin. Az olvasónak fáj a feje, nálad pedig a megoldás: ajánld hát fel a gyógyszert egy blogbejegyzés formájában. Figyelni fognak rád, és nem azért, mert szépen vagy ügyesen írtál, hanem azért, mert meggyógyítottad a fejfájásukat.

   


   

  8) Mutass (fél)meztelen nőket: Észrevetted már, hogy aránytalanul sok reklámban szerepelnek hiányosan öltözött hölgyek? Ez azért van, mert működik. Nem csak a férfiak figyelmét vonják magukra (ahogy elvárnád), hanem a nőkét is. Bármi is legyen az oka, mindenki odafigyel. Itt a bizonyíték.

  9) Mondd el az olvasóknak, hogy kik ők: “Ki vagyok?” nem csak egyszeruen egy kérdés, hanem A kérdés, ami egész életünkön keresztül végigkövet bennünket, újra és újrafogalmazva magunkat, mindig bizonytalanságban tartva minket, hogy valóban azok vagyunk-e, akik vagyunk. Bloggerként ki tudod használni ezt a bizonytalanságot. Határozd meg a blogoddal az olvasóidat, mondd az arcunkba, kik vagyunk. Mint Csernus.

  10) Jósold meg a jövőt: Néhanapján használd a szakértelmedet és jósolj egy bizar jövőt. Ha a tekintély legapróbb szikráját is kiérdemelted, akkor az emberek felfigyelnek rád. Beszélni fognak Rólad, és linkelni fognak a blogodra.

  Persze ez még nem minden. Érdekesnek sokféleképpen lehet lenni. Ha úgy érzed, valamit kihagytam, írd meg a megjegyzések között!

   

  Photo: Greg Kessler
  Photo source: Style

  Photo: Paul Politis

  Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel az RSS értesítőre, a hírlevélre vagy ajánld barátaidnak a Twitteren vagy a freeblogon.
  Utolsó bejegyzések:

  Eddig 3 komment érkezett ()

   
   
  •  

   1.  Sancho 2008. 10. 11. 16:25

   Ügyes! :) Csak ajánlani tudom kezdő bloggereknek ezt a pár pontot. Ehhez lenne hozzáfűzni valóm:

   "2) Mondd meg:" - Sokan ezt összekeverik az okoskodással. Tudálékosan osztják azt, ami sötétség, és elfelejtik azt, amit röviden említettél: humor. Humor, ami nem azonos a fikázással, mások becsmérlésével. Bár aki ezt nem veszi észre, annak ez a pár pont sem megy át! :-D

    
  •  

   2.  Gyula 2008. 10. 13. 13:29

   Néha meglepő, hogy az olvasók mit találnak érdekesnek és mit nem. Lehet, hogy sok komment jön olyan bejegyzésre, amitől nem is vártad volna, amit pedig nagyon izgalmasnak gondolsz, arra a kutya sem kommentel.

   Persze ez nem von le a fentiek igazságából.

    
  •  

   3.  Varsányi Martina 2008. 10. 14. 10:56

   @Sancho: teljesen egyetértek veled, még ha a gyakorlatban nincs is szükség árnyalásra. Pont ezért az a példa, ami.

   @Gyula: érdemes megnézni, mit tartanak az olvasók érdekesnek. A blogom témaeltolodása is ennek volt köszönhető :) - nem mintha bánnám, mert engem is ez érdekel leginkább.

    

  Mondj valamit

  A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk. Az email cím megadása kötelezõ, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.


  Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.