Blogfórum
 
 

(x)

 
 

(x)

 
 

Blogvilág java

 • Mi az a blog?
 • 23 kerdes jovobeni bloggereknek - Jo-e neked a bloggolas?
 • Hogyan alapozzuk meg a weben hírnevünket bármilyen témakörben?
 • 120 nap alatt a semmiből 2000 olvasó
 • Miért nem reagálnak egymásra a magyar blogok?
 
 

Linkek

Saját blogok:
 • Freeblog Sablonok
 • Geeklány
 • Focusize
Olvasásra ajánlott blogok:
 • SEO blog - Longhand
 • Link building blog
 • Marketing Izék
 • Bodzasfanta blogdolgai
 • Wyctim blogelete
 • Blogról | doransky
 • IT Megoldások
 • Keresőoptimalizálás, keresőmarketing, SEO blog
 • Webmánia
 • daily blog tips
 • doshdosh
 
 

Partnerek

Add to Technorati Favorites GeoURL Bloggers & Blogging Blogs - BlogCatalog Blog Directory

 
 

Szerzői jogok

Creative Commons License Blogvilág by xSolutions is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Hungary License.
 
Follow this blog

Az i-do-web mellett ajánlottam még néhány, általam jónak tartott IT blogot, s talán ezért választottak ki zsűrítagnak.

A megtiszteltetés mellett kicsit meg is ijedtem - a 43 kiválasztott blog között ott van az enyém is. Ez azt jelentette, hogy ahhoz, hogy a tükörbe tudjak nézni, fel kellett adnom a saját blogomat. Persze szívesen látnám a legjobb 10 között, de erről ítélkezzen a többi bíra. Számomra tehát 42 blog maradt játékban.


Az IT nem csak hobbim, hanem munkám is. Mivel szinte minden érdekel, ami IT, ezért egyszerű volt egy döntési táblázatot felállítanom. Akár szakmámba, akár hobbimba vág, mindenről szívesen informálódok, ha az érdeklődésemet felcsigázva írják le. Függetlenül attól, hogy a bejegyzések többségében ismert, vagy ismeretlen információt kapok. (Már ismert információt is lehet értékessé tenni.)

Először az alábbi kritériumok alapján akartam végignézni mind a 42 blogot:

- elsősorban informatikával foglalkozzon
- folyamatosan frissüljön a tartalma
- adjon plussz információt az olvasónak abban a témakörben, amelyet kitűzött maga elé.

A sorrend felállítása: minden, általam jónak tartott blogot megcsillagoztam. A csillag nélkülieket elvetettem. A csillagozottakból új listát készítettem, és a "legrosszabbat" lehúztam a listáról. Ezt addig ismételtem, amíg 5 blog maradt.

A résztvevők:

Bit-blog

Nagyon érdekes blog, rengeteget megtudtam Erdélyről. Szívem szerint a Hely Szellemében látnám viszont. Bár maga a blog csalóka, időrendben májustól - áprilistól visszafelé haladva több IT-vel kapcsolatos témát is felölel.

Zsír

Egy frissen indult, ámde igéretes blog. Ahogy magáról írja: "Speciális informatikai magazin sánta informatikusoknak és szabadkőműveseknek. Mindenféléről szó lesz, technológia, programozás, játékok és egyéb marhaságok." És ezt tessék szó szerint érteni!

the Skinned! blog    
Elsősorban Freeblogos sablonok előállításával és ezekkel kapcsolatos tanácsokkal foglalkozik. Akik a Freeblogon a gyáriaktól eltérő sablont szeretnének, vagy saját sablont előállítani, azoknak kötelező.

* Webakadémia    
Akadémia a webről. Bártházi András szokott precizitással áttekintő tananyaggal látja el mind a kezdő, mind pedig a gyakorlottabb webfejlesztőket, a téma iránt érdeklődőket.

* Ubuntu hogyanok magyarul    
Részletes (step-by-step), screenshottal illusztrált leírások az Ubunturól. A blog segítségével könnyen válthatunk Windows-ról Linuxra, ráadásul még meg is tanuljuk kezelni az új oprendszerünket.

Tutorial.hu    
Az első, ami eszembe jutott, amikor ránéztem: Nagyon profi portál, ez miért nincs a Mainstreamben?
Elsősorban webbel kapcsolatos tippek, trükkök, leírások találhatóak meg jól átlátható kategóriákban. Csillagot pont a portál volta miatt nem adtam neki. (És mert a tutorial.hu blogja a http://blog.harder.hu)

* Mio A701    
Egyre nehezebb nyilván tartani a kedvenceket. Bár a blog kizárólag mio A701-el foglalkozik, sok mindent meg lehet tudni a Windows Mobile működéséről, valamint a WM-es, GPS-es okostelefonokra telepíthető programokról.

* SEO blog - Longhand    
A SEO az, amivel ma sok mindent el lehet adni a web 2.0 világában. Ez a három betű licence a pénznyomáshoz, és Longhand régóta birtokolja ezt a licence-t, amit nem által, velünk halandókkal, érthető nyelven megosztani.

Crystal blogja     
Avagy egy felhasználó szembesül az IT világgal. Sajnos - eltekintve néhány "ez meg az suxx" írástól, kevés plussz információt szereztem.

* spuhulinux    
UHU Linux-szal és azon belül a napi használatban előforduló problémákkal foglalkozik. Sőt, nem csak a problémákkal, de a megoldásukkal is.

Hatékonyság Excel Blog    
Excelkezelők álma. Hasznos és egyszerű típpek az Excel világából. Sajnos április 21 óta csak egy bejegyzés látott napvilágot, viszont van egy oldaltérkép, ami keresztül gyorsan megtalálhatjuk a minket érdeklő témát.

* Nagy Tamás tárhelye    
Míg a tutorial.hu-ról a profi portál kinézet jutott eszembe, addig itt elszörnyülködtem a navigálás nehézségén (mire megtaláltam a kategóriákat, átgörgettem a fél blogot). A nehézségekért cserébe annyi információt megkaptam a Windows Live szolgáltatásokról, hogy még az is felmerült bennem, a Microsoft beépített embere írja ezt a blogot. :) A leírások részletesek és képekkel illusztráltak, ami mindenképp jó pont.

a software hunter blogja    
Elkezdtem olvasni a blogot, és gyorsan azt vettem észre, hogy kicsúsztam a nézendő 6 hónapból. Mivel azonban az utolsó hat hónapot kell bírálni (mintha lett volna ilyen szabály), ezért azt kell rá mondjam: Tünde, ez így kevés. Az ötlet nagyszerű, a leírások jók, mind ügyveti szoftvert vásárolni kívánó, mind azokat használó és nem utolsó sorban programozó egyénként érdeklődve olvastam a bejegyzéseket.

* Kereső Világ    
Ha azt mondtam, hogy a SEO a licence a pénznyomtatáshoz, akkor a keresők megértése ehhez az előszoba. A Kereső világ nem csak azt hozza közelebb a felhasználóhoz, hogy hogyan működik a keresés, hanem azt is elmondja, mit és hol érdemes keresni.

* Antivírus blog    
Még ha már nem is hangos a (bulvár)sajtó a gépeinkre leselkedő virusveszélyről (mint annó az 1990-es évek elején), nem árt tudni, hogy a net nem biztonságos. Már egy hónapnyi bejegyzésük áttekintése után úgy döntöttem, hogy ez a blog bizony bekerül az RSS listámba.

* tajti ákos c és java blogja    
Miért jó? Mert érthetően, lényegre törően ír programozási problémákról.
Plussz piros pont a torontói látképért (az értékelésbe nem számít). Ez is egy olyan blog, amit még nem olvastam, de most már olvasni fogok.

Pc-s tippek trükkök érdekességek    
Általában hiszek az első megérzésnek, amellyel most a helyesírási hibákra fókuszáltam rá. A bejegyzések 99%-ban youtube filmek címmel ellátott beillesztése elgondolkoztatott azon, hogy mi is pontosan a blog definíciója.

* Asva.info - p2p blog    
P2P, Warez, Interent. Harc a jogvédők jogtalan lépései ellen. Emellett kikacsintás az internetes világra.

* iPhone blog    
iPhone hírek, magyarul. Ahogy lapozok visszafelé, az az érzésem, ebben a blogban minden elérhető külföldi hír megjelenik.

WebPillangó    
Néhány nagyon jó cikkel WebPillango nehéz perceket okozott. Ugyanis az IT-vel foglalkozó része jó. A nehézséget azzal okozta, hogy az utóbbi időben ritkán volt ideje írni, emiatt pedig nálam a 10-en túliak becses társaságát gyarapítja.

* CgBlog    
Egy kép, egy link, egy leírás. Computer Graphika. Csillagos.

i-do-web    
Részemről tabu.

Csabosz ajánlja    
Tetszik. Kifejezetten tetszik, két klassz ötletet/programot is találtam. Csabosz, kérlek ajánlj többet!

* webmania    
A Webmanianak kifejezetten jot tett a dizajnvaltas, még akkor is, ha nehezen találom meg az első cikket. Részletes leírások, screenshottal, kikacsintások. Csillagozva.

Link Building Blog    
Amikor először megtaláltam az oldalt, akkor nagyon örültem neki. Nem csak azért, mert Junt régről ismerem, hanem azért, mert valóban hasznos információkat közölt a blogján. Jun munkája miatt az utóbbi három hónap alig volt aktív, ezért nem csillagozom. (Jun szerint azonban sokkal többet nem is lehetne mondani, mert igazából ezek a lényeges pontok, minden más csak parasztvakítás, spamelés vagy blackhat seo. Vagy szupertitkos:)

* Lepenye Tamás webnaplója    
Tipikusan az a szakmai blog, amelynek a felét értettem, a felét meg nem. Háttérinformációk a Microsoftról, amit az "egyszeri felhasználó" nem lát.

OMFG    
Én nem szeretek szakmai blogokban olyan szavakat olvasni, amit a tévében kisípolnak.Pedig az ötlet nem rossz. Szedjük ízükre a minket vakító reklámokat, híreket, nézzük meg, mi benne a valóságtartalom.

Ajnasz    
Nagyon kevés (heti 1-2) bejegyzés.

* Magyar Opera    
Az Opera Böngészőről - magyarul. Információk változásokról, újításokról, problémákról.

phenotypical    
Három hónapi aktív tartalom. Coldfusion. Jól összeszedett hírek.

* Kockablog    
IT hirek kifejezetten kockáknak

Atomvillanás balról! Nyugi túléled...    
Amellett, hogy kifejezetten egy versenyre létrejött blogról van szó, hasznos IT információkat is tartalmazott. A hangsúly azonban - a verseny vége miatt - a múltidőn van.

* Gaba blogja    
Amikor egy kocka beblogozódik.

* IT megoldások    
Címben az ígéret. Megoldások IT problémákra.


* GK Blog    
Olyan, mint Gaba blogja. Egy kocka ir.


* Haldesign    
Amikor megláttam, a http://vandelaydesign.com/ jutott róla eszembe. Egy kicsit olyan. Egy kicsit mégsem. Mert egy kicsit több benne a személyes, és kevesebb a design, kellemesen ötvözve.


* Szélessáv Blog    
Hírek a internet és távmunka világából érthetően.

* DOTNET érthetően...    
Mindig is lenyűgöz, ha valaki ilyen mélységekben beleássa magát egy adott tematikába. Élménybeszámolók, ötletek, hírek. Szakmai. Blog.

Tippek, trükkök, tutorialok    
Rengeteg potenciál, de érzésre kevés cikk. Megmagyarázni se tudom, de nincsen "a-ha!" effekt. A bejegyzéscímek nagy része nem fog meg, gyomortájékon nem érzem sem a "ha-ez-engem-érdekelne-rss-be-raknám", sem a "húú-ez-érdekel-rss-be-rakom".

fb2.hu    
Nem sokkal több tartalom, mint a lacyg-n, mégis érzem az előzőleg hiányolt nyammi érzést, itt várhat rám valami izgalmas is. Azt hiszem a kulcs a bejegyzések megjelenésében van. A képek valóban sokat dobnak rajta.

Wordpress blog    
Egy nagy téma, amiről szintén sokat lehet írni. Ehhez képest meglepően kevés cikk van. Hiányoznak tutorial leírások, plugin leírások, használati útmutatók, tanácsok. Jó pont: van fórum, ahol lehet kérdezni, és kap az érdeklődő választ is. Mi több, a fórumban megvan szinte minden, ami a blogból hiányzik.

* PHP blog    
Rengeteg hasznos és jól használható ötletek PHP-s web programozáshoz.

pazar cuccok    
Nem kifejezetten IT-ba tartozó blog. Rengeteg geek-nek való gadget, érdekes információ van a modern életről, de a disznó alakú füllhallgatót és az Armani tervezte penthouse nem éppen IT kategória :)


Az első tetszik - nem tetszik után 23 blog maradt fenn a rostán, azaz több mint a fele.

De miért JÓ egy blog? Mert sokakat megszólít, vagy mert egy témát mélységesen boncolgat?
Az i-do-web-en mindig azt mondtam, hogy tematikus blogban nincs, vagy elenyésző a privát bejegyzés. A második szórásnál tehát azok az estek ki, amelyekben sok, a témától eltérő bejegyzés születik. Nehézség itt is volt: mégpedig a tág témát megjelelölő blogok. További szempont volt a blog (tematikus)blogszerű mivolta: legyen átlátható - kategóriák vagy címkék. Írják rendszeresen: heti két alkalom vagy kevesebb szerintem nem elegendő.

Webakadémia    
Tematikus blognál fontos szempont az átláthatóság. Nem egyszerűen egy naplót írunk, hanem egy adott témakörön belül különböző témákat boncolgatunk. Ezt szokás kategóriáknak nevezni, ami a Webakadémián használatos is. Az egyetlen, amit nem találtam meg, hogy hol tudom megnézni, hogy milyen kategóriákra osztják a webakadémia tanyagait, pedig jó lett volna.

* Ubuntu hogyanok magyarul    
Keresem a fogást, de nem találom. Jó leírások, jól érthető magyarázatok, és bár Debiánom van évek óta, szinte kedvet kaptam egy kis ubuntu telepítésre.

Mio A701    
A navigációt kicsit nehézkesnek érzem. Most tűnik csak fel, hogy nincs is benne annyi bejegyzés - egy hónapra leosztva. Júniusban volt 4. Többnek tűnt, amikor először néztem át. Cserébe rengeteg reklám van, ami kellemetlenül szétszabdalja a designt. Jövőre mindenképp top 10-es lesz, de addig még - szerintem - fejlődnie kell a tartalomnak.

* SEO blog - Longhand    
Ha az Ubuntunál nem találtam fogást, akkor itt pláne nem. Ráadásul Longhand blogszerkezete nem csak arra késztetett, hogy újragondoljam az enyémet, hanem néhány új bejegyzésre való ötletet is láttam nála. Biztos befutó a top 10-ben.

spuhulinux    
Nos, uborkaszezon ide, nyári szünet oda, egy darab bejegyzés júniusban, három darab bejegyzés májusban - nekem szentségtörésnek számit.

* Nagy Tamás tárhelye    
Az első körben alkotott véleményem fennáll: nehézkes navigálás, rengeteg - zavaró - widget. Cserébe rengeteg információ a Windows Live környezetről.

Kereso Világ    
Azon csodálkozom, hogy míg keresőoptimalizálásról naponta több tucat cikk jelenik meg, addig egy ilyen izgalmas világról, mint a keresők belső életéről, miért csak hetente kétszer ír Endre?

* Antivírus blog    
Egy olyan téma, amelyről mindenkinek olvasnia kellene, aki az interneten úton van, mindez érdekfeszítőn, szakértő módón tálalva.

* tajti ákos c és java blogja   
Ákos önvallomásában kezdő és néha gyakorlott C és Java programozóknak ajánla blogját. Rendszeres frissítések és jól átlátható, hasznos cikkek jellemzik. Szerintem több benne a Java, mint a C, de ez cseppet sem von le az értékéből.

Asva.info - p2p blog    
Rengeteg információ a p2p, ezen belül is főképp a torrent világából. Ennek kapcsán nem csak érintőlegesen foglalkozik a warezzal, a magyar és a nemzetközi szerzői jogi törvényekkel. Ez az első blog, ahol inkább érzem a blogot hírszolgáltatónak, mint blognak.

iPhone blog    
iPhone az Asva info-hoz hasonlóan inkább egy tematikus híroldal. Minden, ami megjelent a média világában, minden ami az iPhone-ról szól. Egyébként még mindig nem értem, miért beszél mindenki iPhone copyról, amikor az első touch screen-es dizájner Handy az LG-től a Prada volt. Rég az iPhone előtt.

CgBlog    
Egy kép, egy link, egy max. 4 soros leírás. A kivétel erősíti a szabályt. A 4 sorok teljesen elegendőek a hírek átadására.
"ehát egy olyan helyet fabrikálni, ami összefoglalja az éppen aktuális (és nem aktuális) CG hireket és elég teret enged annak, hogy a témába vágó (és nem vágó) dolgokkal foglalkozzunk. Ezek mellett továbbá olyan dolgokat is szeretnénk ha felmerülnének, amiknek akár semmi közük a CGhez, viszont szórakoztatóak, hogy ne egy olyan "száraz" szájtunk legyen, mint a többieknek." (http://www.cgblog.hu/?q=node/968) Még jó hogy ezt megtaláltam. Mert pont ez az, ami nem jött át.

* webmania    
Ars poetica jól láthatóan: plussz pont.
10 utolsó bejegyzés címe, 14 utolsó bejegyzés ikonja -> ennyit tudunk meg a főlapról. A korábbiakra klikkelve a 25. bejegyzéstől kezdve 10 cím, 14 ikon...
Cserébe jó leírásokat kapunk.


* Lepenye Tamás webnaplója    
Nekem is megvolt a "rakjunk minnél több widgetet a blogra" időszakom. Amikor úgy gondoltam, hogy a felhasználó attól boldog, ha a komplett archívum listámat láthatja. Állandó szavazás, flash-es óra, a további példákat pedig Tamásnál találhatjátok. A cím szerint ez Lepenye Tamás webnaplója, szerintem viszont találóbb a mottó: "A rendszergazda reggel kihajtja a rendszereket az ólból, eteti-itatja, este pedig visszatereli őket oda."
Vegyesen vannak szakmai hírek, privát, ámde blogtémához (rendszergazda-lét) kapcsolódó bejegyzések és leírások.

* Magyar Opera    
Egy blog hírekkel, tanácsokkal, hasznos programokkal, linkekkel. Nem lehet, hogy ne kapjon csillagot.

* Kockablog    
Olykor vicces, olykor komoly, de mindenképp érdekfeszítő témákat feszegető hírek az informatika minden szegletéből. Hangulatos leírások, top hírek, archivum, tag-felhő. Ez utóbbi kicsit alulra csúszott, a reklám alá, de valamiből szegény kockának is pénzelnie kell a kávé-kóla-pizzát.

Gaba blogja    
Nem arról van szó, hogy naponta írjon mindenki. Lehet néha nagyobb bejegyzéseket, néha kisebb cikkeket, linkeket elhelyezni. Kalandozások a digitális árnyvilágban - micsoda mottó, mennyi lehetőség, mennyi érdekes dolgokat lehetne megosztani az olvasókkal. Itt egy kütyü, ott egy program, azt meg kipróbáltam, mennyire tetszik.

IT megoldások    
Miért tetszik? Világos és tematikus célkitűzés. Miért nem kap csillagot? 3-8 bejegyzés / hónap.

* GK Blog    
Az alapkoncepció ugyanaz, mint Gabánál. Elsősorban saját élmények, valamint hírek az informatika világából, egyéni szemszögből. Mi a különbség? A felépítés. Az "alap" blogot kiegészítik Kristóf anyagai: programok, webdesign és a fényképek, mint hobbi. (Gabánál is megtalálhatóak a web2.0-val kapcsolatos saját fejlesztései.)

* Haldesign    
Még mindig a http://vandelaydesign.com/ jutott róla eszembe. Ami miatt kifejezetten tetszik, az az olvasókkal történő kommunikáció: kérdezz a blog, válaszol az olvasó.

Szélessáv Blog    
Úgy tűnik a június a blogok uborkaszezonja. Profin vezetett blog, érdekes témákkal, júniusban 2 azaz kettő bejegyzés. Kifujt volna a szélessáv témája? Biztos? Uborkaszezonra (valamint nyaralásra) érdemes felkészülni kortalan témákkal.

DOTNET érthetoen...    
Szerintetek miért nem csillagozom? Igen, a 6 bejegyzés / hónap miatt.

PHP blog    
Egy nagyszerűen kezdő április (a blog születése) után egy két bejegyzéses május, június 17 óta pedig csönd. Pedig. Pedig az RSS olvasója vagyok, pedig - na nehogy már pont a PHP (LAMP)-ról ne lehessen írni. Pedig nem is egy ember írja.

Szorít a határidő, már csak alig 14 órám van a szavazás leadásáig, és még mindig nem tudtam kiválásztani az öt legjobb blogot. A fenti blogok mindegyike véleményem szerint mind szakmailag, mind blog-technikailag, mind tartalmilag "rendben van". A rendszeres frissítések, a tartalmas bejegyzések, az átlátható navigáció, az érdeklődés felkeltése abban az esetben is, ha a téma nem érdekel: mind mind megtalálható a fenti oldalakon.

Végső soron azonban csak 5 maradhat, amit az idő rövidsége és a blogok igen jó minősége miatt már nem tudok másképp kiválasztani: a legjobb ötöt az alapján fogom kiválasztani, hogy a fenti 11 csillagos közül melyek tetszenek nekem a legjobban, vagy azért, mert érdekel a téma, vagy azért, mert hobbimba vág, vagy azért, mert a munkámhoz tartozik.

Tehát az öt szavazatot kapott:

* SEO blog - Longhand    
* Antivírus blog    
* tajti ákos c és java blogja   
* Kockablog    
* Haldesign    

Nehéz szívvel rostáltam ki azokat a blogokat, akiknek tulajdonosait személyesen is ismerem. Akik szakmai felkészültségéről meg vagyok győződve, de az általam felállított kategóriákba nem fértek bele ilyen-olyan okok miatt.

Mi a Te véleményed? Te melyik (egy blogot) választanád ki a 43 közül a legjobb IT blognak?

További érdekes témák, ötletek a Blogfórumon.

Tetszett a bejegyzés? Iratkozz fel az RSS értesítőre, a hírlevélre vagy ajánld barátaidnak a Twitteren vagy a freeblogon.
Utolsó bejegyzések:

Eddig 16 komment érkezett ()

 
 
 •  

  1.  mosquito 2008. 07. 07. 17:52

  koszi az attekintest, jo volt olvasni, h korrektul irtal a versenyblogomrol is (seonyar2008.org). tenyleg mult idoben lehet csak rola beszelni, egy kollegam nevezte be a versenyre... mindenesetre az iras folytatodik mashol, a linket megtalalod :) szeretettel varlak ott!

   
 •  

  2.  Till Zoltán 2008. 07. 07. 18:16

  Korrekt leírás.
  Tudtam, hogy gond lesz a ritka frissítéssel :-(
  Én is zsűritag lettem és szavaztam rád.

   
 •  

  3.  akos.tajti 2008. 07. 07. 20:21

  köszi a szavazatot! örülök, h tetszik a blogom.

   
 •  

  4.  szilda 2008. 07. 08. 0:02

  nem kis feladat ez a zsűri dolog, remélem az én kategóriámban is ilyen lelkiismeretes emberek néznek majd a blogomba, még ha rossznak tartják akkor is, szóval grat. A fenn említettek közül meg csak a tiedet ismerem, szóval én arra szavazok...............

   
 •  

  5.  Till Zoltán 2008. 07. 08. 0:22

  Szilda, pont az a lényeg ebben a versenyben, hogy más blogokat is megismerünk és nemcsak az ismerősre nyomjuk a voksot.

  Én is átnéztem mindet, mielőtt szavaztam.

  Egyébként nem vágom, miért kell egy blognak gyakran frissülnie. Hasznos/érdekes infó legyen, ne töltelék. Meg aztán ott az RSS, szól amikor újdonság van.

   
 •  

  6.  zsir.blog.hu 2008. 07. 08. 11:26

  Köszi a bíztató szavakat :)

   
 •  

  7.  Varsányi Martina 2008. 07. 08. 12:32

  Zoltán: szerintem egy tematikus blog lényege, hogy rendszeresen frissüljön, és ne ad-hoc jelleggel. Ha havonta 6-8 bejegyzés van, abban általában nincs sok rendszeresség, illetve egyszerűen nincs elég bejegyzés, hogy eldöntsem, fel akarok-e rá iratkozni. Vagy feliratkozom, egyszercsak jön egy bejegyzés, amit nem értek, és azonnal leiratkozom. Minnél sűrűbben írsz, annál több látogató van, ha kihagysz 1-4 napot, azonnal látszik a statisztika görbén.
  Másrészt pedig: aki 2 hónap alatt 3 bejegyzésre való témát talált... ott szerintem már hiányzik a lelkesedés, azt pedig egy goldenblog díj se fogja visszaadni.

   
 •  

  8.  anyu(ha) 2008. 07. 09. 8:08

  A goldenblog hol ezért, hol azért leginkább csak bosszúságot hozott a konyhára (na jó, tavaly csak úgy, hogy rám szabadult egy őrült, akinek nem tetszettek a szavazataim), úgyhogy idén úgy döntöttem, egyáltalán nem érdekel. De ez a lista tök jó, mindjárt bepakolom könyvjelzőbe. Egyébként semmi jelentőségét nem látom a posztok darabszámának, éppen a tematikus blogoknál. Ha csak egy posztra futja hetente, az se gond. Jól is néznék ki, ha minden érdekes blog naponta frissülne, valamikor dolgozni meg mosni is kell... :)

   
 •  

  9.  Jóföldi Endre 2008. 07. 09. 16:36

  Köszönöm a kritikát. A bejegyzések számát egyszerűen a rendelkezésre álló időm határozza meg. Ötletem több van, mint amennyit leírok.

   
 •  

  10.  cs 2008. 07. 09. 17:01

  Gratula, profi az összeállítás a blogokról.
  De legyen itt egy vélemény az i-do-web blogról is: hasznos, változatos tartalom, sajnos a tartalmat messziről sem ütő - nehezen követhető oldal-elrendezés és zavaróan elhelyezett reklámok. A címlapra elég lenne a bejegyzések rövidített változatát bevágni, kattintásra elolvasható lenne a többi.

   
 •  

  11.  Varsányi Martina 2008. 07. 09. 17:53

  @anyuha: Örülök, hogy tetszik :) "Sajnos" én sok olyan tematikus blogba bukkantam bele, ami naponta, de legallábis hetente 3-4 alkalommal frissül - innen az elvárásom.
  @Endre: igazán kár :( szívesen olvasnék több cikket a keresők belső életéről.
  @cs: köszönöm! ezek olyan hibák, amire én valamiért vak vagyok a saját oldalamon.

   
 •  

  12.  Nagy Tamás 2008. 07. 09. 22:32

  Hello! Nagy Tamás vagyok, enyém a Nagy Tamás tárhelye nevű blog. Olvastam, mit írtál róla. Nehezen találtad meg a kategóriákat? Ez hogy lehet? Ennél egyszerűbb szerintem már nem is lehetne. Hiszen az összes kategória látható jobb oldalon a nyitólapon, ahol azonnal elő is fizethetsz RSS-re, illetve a blogot olvasva bal oldalon a bejegyzéseket dátum és kategória szerint rendezheted.
  Amúgy a legtöbben mivel úgyis keresőkből jutnak el hozzám vagy RSS-en olvasnak, nem hiszem, hogy pont a kategóriákkal kellene szembetalálnia magát a látogatónak. De majd akkor megpróbálom valahova jobban szem elé helyezni.
  Amúgy köszi a bejegyzésekről szóló "dícséretet". De nem, nem vagyok a Microsoft beépített embere, csak egy egyszerű tanuló srác vagyok, aki használja és szereti használni a Windows Live-ot.
  Üdvözlettel: Tamás

   
 •  

  13.  Varsányi Martina 2008. 07. 10. 11:56

  @Tamás: jobb oldalon, függőlegesen középtájban, a kereső, a szavazó, az értékelő, a profilod, a fényképek, a barátok, a két éves archívum után valóban megtaláltam a kategóriákat. A saját bloggolási szokásaimból kiindulva, ha valakit keresőből megtalálok, és tetszik a blog tartalma, akkor kiváncsi vagyok azokra a témákra is, amikkel még foglalkozik.
  A dícséretet pedig nem kell idézőjelbe tenned, a tartalom valóban lenyűgözött.

   
 •  

  14.  tetra 2008. 07. 10. 20:34

  Hát igen, szoros küzdelem volt, tényleg jók a blogok, és tetszettek az értékelési szempontjaid, módszered. Ha minden zsűri és szavazó ilyen lenne.

  Csak azt sajnálom, hogy a MOpera nem jutott be, pedig ők az abszolút szakmaiság mintapéldányai, dehát erős, nagyon erős a mezőny :)

   
 •  

  15.  Nagy Tamás 2009. 02. 11. 18:25

  Hello! Kíváncsi vagyok a véleményedre: mit szólsz a blogomhoz most? Eltelt már jópár hónap a verseny óta. Akkor nem nagyon tetszett neked. Azóta változtattam rajta, figyelembe véve a véleményedet is. :)
  Köszi!
  Üdvözlettel: Tamás

   
 •  

  16.  Varsányi Martina 2009. 02. 24. 21:24

  Szia Tamás,

  köszi, hogy jelentkeztél: megnéztem a blogod.

  Ami feltűnt és nagy pozitívum: sokkal átláthatóbb, mint volt. Nekem tetszik a fehér háttér, kiemeli a tartalmat. Persze ez nagyon szubjektiv vélemény :)

  Szavazásra nem tudom mit használsz, nálam két függőleges scrollbar jelent meg - nem néztem meg a forrást, hogy mi lehet az oka, ez egyszerűen nagyon szembeötlő volt.
  Egy dolgot hiányoltam: a komplett RSS feedre való jelentkezés csak a Navigation Bar-ban volt látható (IE6 alatt pl. nem), illetve a footerben. Én még elhelyeznék egy jól látható szép nagy RSS linket a Categories fölé, hogy mindenki könnyen fel tudjon jelentkezni a blogodra, akit érdekel az, amiről írsz. Szerintem hasznosabb, mint az a plussz jel a cím mellett :)

   

Mondj valamit

A szövegben nem lehet HTML-t használni, a linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk. Az email cím megadása kötelezõ, de az oldalon nem jelenik meg. Ha van felhasználóneved, itt bejelentkezhetsz.


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.